Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Beukenburg

Van station Bilthoven naar Utrecht Centraal.

Van de Kees Boekeschool waar Prinses Beatrix en haar zussen op zaten, tot de Dom in het stadshart van Utrecht. Onderweg is het decor al net zo afwisselend, want je loopt over brede beukenlanen, komt langs landgoed Beukenburg en langs de Hooge Kampse Plas. Steeds met zicht op de Dom.

14 km


Praktische informatie

Afstand
14 km
LAW
Utrecht te Voet
Honden toegestaan?
Ja. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Fort Voordorp
  • Het Verloren Kerkhof
  • Bastion Sonnenborgh

Beschrijving

De route gaat langs de beroemde Kees Boekeschool, waar ook de Oranjeprinsessen onderwezen werden, zo het bos in. De Leyen is een bosgebied met brede beukenlanen. Het Verloren Kerkhof is een klein monument ter nagedachtenis aan zwervers en onderduikers uit de Tweede Wereldoorlog.

Na landgoed Beukenburg loop je langs de Hooge Kampse Plas, ontstaan door zandwinning. Na Voordorp kom je al snel aan de stadsrand van Utrecht. Via de Maliebaan ga je naar Maliebrug. Hier heb je de keus uit twee mooie routes naar het station: via groene singels en parken of door het historische stadscentrum. Een verrassende route met van verre zicht op de Dom.

Route

Na 8 km is het mogelijk om bij halte Archimedeslaan, aan de Biltsestraatweg, de route af te breken. Vanaf deze halte rijden meerdere buslijnen naar Utrecht Centraal (meerdere keren per uur). Na ruim 10 km rijden er vanaf halte Oorsprongpark meerdere buslijnen naar Utrecht Centraal. Check de actuele vertrektijden in de NS-app of in de Reisplanner op NS.nl (ook bustijden).

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Het prachtige stuifzandgebied de Lange Duinen

12 tot 22,5 km

Van Station Amersfoort Centraal naar Soest ZuidĀ of Hollandsche Rading.

Over historisch gebied van de Vughtse Lunetten

9 of 10 km

Van station Vught naar Den Bosch

Oude bomen en beukenlanen in De Vuursche

9 of 13 km

Van station Baarn naar Hollandsche Rading

Plan uw reis