Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Blauwe Kamer Rhenen

Rondwandeling vanaf station Rhenen.

Een aaneenschakeling van hoogtepunten: de weidse uiterwaarden van de Nederrijn, natuurgebied de Blauwe Kamer en de Grebbeberg. Nog tijd en energie over? Knoop er dan een extra rondje aan vast door de historische binnenstad van Rhenen. Wat een veelzijdige route.

10,5 km, 11,5 km, 15 km of 17,5 km


Praktische informatie

Afstand
10,5 km, 11,5 km, 15 km of 17,5 km
LAW
Maarten van Rossumpad, Romeinse Limespad, Trekvogelpad
Percentage verhard
35%
Honden toegestaan?
Ja. Honden zijn aangelijnd toegestaan, maar verboden in de Blauwe Kamer en op de Grebbeberg; voor de Grebbeberg is een alternatieve route aangegeven.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Uiterwaarden van de Nederrijn
  • Natuurgebied Blauwe Kamer én Grebbeberg
  • Met een pontje de rivier oversteken
  • Optioneel: rondje door de binnenstad van Rhenen

Beschrijving

Via een lange brug steek je de Nederrijn over. De Cuneratoren ligt achter je, grote schepen varen onder je door. Snel maakt het grijze asfalt plaats voor het groene gras van de uiterwaarden. Kleine golfjes op het water, her en der een boerderij, een Romeinse wachttoren. De veerpont brengt je naar natuurgebied de Blauwe Kamer, waar alles draait om water, moeras, vogels, flora en fauna. Groot is het contrast met de ruim 50 meter hoger gelegen Grebbeberg. Van bovenaf heb je prachtig zicht op het lagergelegen land waar je zojuist nog liep. Bij helder weer reikt het zicht zelfs tot aan de Betuwe. 

Eenmaal terug bij het station kun je ervoor kiezen om de route te verlengen met een rondje door de binnenstad (2,5 km). Wil je weten waarom de naam Cunera er zo vaak voorkomt? Download dan de routebeschrijving en ga op pad!

Route

Na 10,5 km kunt u de route beëindigen door bij halte Grebbesluis buslijn 44, 45 of 50 te nemen naar Rhenen, Utrecht, Wageningen, of Tiel. Of stap na ruim 11,5 km bij halte Militaire Begraafplaats op een van deze buslijnen. Lijn 44 rijdt 1x per uur. Lijn 45 rijdt ma t/m vr 1x per uur en buslijn 50 2x per uur. Check de actuele vertrektijden in de NS-app of in de Reisplanner op NS.nl (ook bustijden).

Bij hoogwater, meestal in het (vroege) voorjaar, is het mogelijk dat natuurgebied de Blauwe Kamer niet toegankelijk is. Bordjes geven dat ter plekke aan. 

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Landweggetjes op het Limburgse Plateau

6,5 tot 11 km

Van station Spaubeek naar station Sittard

Bossen en heidevelden bij de Hierdense Poort

10 tot 20 km

Van station Nunspeet naar station Harderwijk.

Beleef de historie op landgoed Warnsborn

11 of 20 km

Van station Arnhem naar Oosterbeek of Wolfheze.

Plan uw reis