Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Den Haag

Stadswandeling vanaf station Den Haag Centraal

Loop je mee dwars door chique Den Haag naar de Scheveningse kust? Bewonder onderweg monumentale panden en prachtige parken, ga even een museum in of shop in karakteristieke winkeltjes. Aan het eind van de wandeling kun je heerlijk genieten van het strand.

8 km of 19 km


Praktische informatie

Afstand
8 km of 19 km
LAW
Nederlands Kustpad
Honden toegestaan?
Ja. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Chique stad en het Haagse Bos
  • 12 musea langs de route
  • Zee, strand en duinen

Beschrijving

Tijdens deze Den Haag-wandeling is voor zowel jong als oud, stad- als natuurliefhebber ontzettend veel te zien en te beleven. En wat is er nu lekkerder dan aan het eind van de wandeling pootje te baden in een verfrissende zee en te genieten van het strand. Een prachtige route met heel veel variatie: dwars door chique Den Haag loop je naar de Scheveningse kust.

Vanaf het station sta je binnen een paar minuten in de historische binnenstad met het Binnenhof, het torentje en de Hofvijver. Omdat het Binnenhof tot medio 2027 wordt gerenoveerd, is de route een klein stukje omgeleid. Je loopt nu ten noorden van de Hofvijver in plaats van dwars over het Binnenhof. Vanaf het schelpenpad, aan weerszijden omzoomd door oude, hoge bomen, kijk je uit over de vijver.

Wandel verder de stad in langs de Gevangenpoort. Onderweg veel musea, bijvoorbeeld het Eschermuseum en Panorama Mesdag en prachtige stadspaleizen zoals het winterverblijf van koningin Emma, het werkpaleis van koningin Beatrix en het Vredespaleis. Maar ook de luxe lounge van Hotel des Indes en karakteristieke winkeltjes in de Vos in tuinstraat horen erbij. En onderweg ontmoet je deftige, maar vriendelijke mensen. Alleen voor stadsmensen? Nee hoor, gebouwen worden afgewisseld met prachtige parken.

Route

De eerste 8 km kunt u de route op diverse plaatsen inkorten door de tram te nemen, bv. bij het Vredespaleis. De lange route kunt u afbreken door op het kruispunt Leidsestraatweg-Waalsdorperlaan (halte Louwman Museum) buslijn 90 te nemen (dagelijks 1x per uur; op ma t/m vr ook Q-liner 385 2x per uur). Vanaf de Bezuidenhoutseweg rijden bus 43 en 44 naar het station (4x per uur). Check de actuele vertrektijden in de NS-app of in de Reisplanner op NS.nl (ook bus- en tramtijden).

Koop treinkaartjes online

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Wandelen richting de duinen van Meijendel

13 km

Van station Den Haag Centraal naar Wassenaar

Rotterdam Maasstad

12 of 15 km

Stadswandeling vanaf station Rotterdam Centraal.

Vogels zien en horen langs de Hollandse Kade

12 of 17 km

Van station Breukelen naar station Woerden

Plan uw reis