Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Hart van Het Groene Woud

Van station Boxtel naar station Best

Alle tekenen van bewoning zijn voorbij het dorpje Lennisheuvel op slag verdwenen. Al wandelend langs een beekje, door stille bossen en landgoederen kom je helemaal tot rust. Met wat geluk sta je in natuurgebied De Scheeken misschien wel oog in oog met een edelhert. Maar ook zonder zo'n 'wilde' ontmoeting is deze wandeling beslist de moeite waard.

14,5 km


Praktische informatie

Afstand
14,5 km
Percentage verhard
25%
Honden toegestaan?
Ja. Honden zijn aangelijnd toegestaan, maar verboden in het edelhertengebied. Een alternatieve route is aangegeven op kaart.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Grotendeels onverhard
  • Natuurpark Boscheind: bijen- en vlinderweide, kruidentuin, Romeinse boerderij
  • Landgoed Heerenbeek
  • Edelhertengebied

 

Beschrijving

'Ronduit verrassend!', zo luidde het commentaar van de verkenner van deze nieuwe NS-wandeling. Bossen, landgoederen, prachtige onverharde paden, wat een afwisseling!

Toegegeven, de start in Boxtel kan mooier. Een bedrijventerrein is geen omgeving waar je als wandelaar van droomt. Maar daarna wordt het snel beter en voorbij Lennisheuvel loop je alleen nog maar onverhard. Dat heeft ook een keerzijde: na regenachtige periodes kunnen de paden drassig zijn. Trek dus stevige wandelschoenen aan.

De route is genoemd naar Nationaal Landschap Het Groene Woud, een door de overheid uitgeroepen groen gebied met een unieke combinatie van natuur, landbouw, wonen en kleinschalige bedrijvigheid.

Wie hier overigens ook graag woont, is het edelhert. Vroeger leefden er veel edelherten in Brabant en nu zijn ze weer terug! Want begin 2017 is in natuurgebied De Scheeken een kleine groep dieren uitgezet, in de hoop dat ze zich gaan uitbreiden. De kans om een edelhert tegen te komen, is overigens het grootst tijdens de schemering.

Neem voldoende eten en drinken mee, want onderweg zijn er weinig horecagelegenheden.

Route

De wandeling gaat van station Boxtel naar station Best en is 14,5 km lang. Het is niet mogelijk om de route in te korten.

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

NS-wandeling Schiedam Jeneverstad

8 tot 19 km

Van station Delft Campus via Schiedam naar Rotterdam

NS-wandeling Uiterwaarden van Cortenoever

14 of 17,5 km

Van station Brummen naar station Zutphen.

NS-wandeling Overijsselse Buitenplaatsen

17,5 km

Van station Dalfsen naar station Zwolle.

Plan uw reis