Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Hemelse Berg

Van station Oosterbeek naar Arnhem Centraal

Tussen Oosterbeek en Arnhem ligt een schitterend wandelgebied: de Hemelse Berg. Maar ook: Heveadorp, landgoed Duno, Westerbouwing en landgoed Mariëndaal. Wandel op en neer door de bossen, geniet van het uitzicht over de Rijn, struin door de uiterwaarden. Tijd over? Bezoek dan het centrum van Arnhem.

5 km, 7 km of 16,5 km


Praktische informatie

Afstand
5 km, 7 km of 16,5 km
LAW
Rijndeltapad, Maarten van Rossumpad
Honden toegestaan?
Ja. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Landgoederen
  • Uiterwaarden en rivier
  • Hoogteverschillen
  • Groene stad Arnhem
     

Beschrijving

Je komt eerst langs Villa Hartenstein, vroeger het hoofdkwartier van de operatie Market Garden, nu kloppend hart van het Airborne Museum. Daarna volgt de Hemelse Berg met prachtige beek, de Engelse huizen in Heveadorp, landgoed Duno en de Westerbouwing met uitzicht over de rivier. Bij het kerkje van Oosterbeek ga je de uiterwaarden in. Tot slot landgoed Mariëndaal en voor wie wil het centrum van Arnhem.

Route

Je kunt de route met 4,5 km inkorten door met buslijn 51 vanaf station Arnhem naar Heveadorp te rijden; uitstappen halte Beeklaan (ma-za 2x per uur, zo 1x per uur).

Buslijn 51 stopt ook bij de halte Drielse Veer, Oosterbeek; als je daar met de bus naartoe rijdt, is de route 9 km. Wie de route bij deze halte juist afbreekt, heeft 6 km gelopen.

Na 7 km kun je bij bushalte Oude Kerk, Oosterbeek met buslijn 51 naar station Arnhem rijden. Omgekeerd kan natuurlijik ook: vanaf station Arnhem met buslijn 51 naar bushalte Oude Kerk, Oosterbeek rijden. De route is dan 8 km lang.

Over de Utrechtseweg, dwars door Oosterbeek, rijdt buslijn 1 naar station Oosterbeek en de buslijnen 1 en 352 rijden naar station Arnhem. Check de actuele vertrektijden in de NS-app of in de Reisplanner op NS.nl (ook bustijden).

Koop treinkaartjes online

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Het prachtige stuifzandgebied de Lange Duinen

12 tot 22,5 km

Van Station Amersfoort Centraal naar Soest Zuid of Hollandsche Rading.

Wandeling over de bosrijke stuwwal Woldberg

9 tot 17 km

Rondwandeling vanaf station Steenwijk

Vogels zien en horen langs de Hollandse Kade

12 of 17 km

Van station Breukelen naar station Woerden

Plan uw reis