Naar content

Hoofdnavigatie

Naar content

Hoofdnavigatie

NS-wandeling IJsselvallei

Van station Zutphen via Deventer naar Olst

Trek je wandelschoenen maar aan voor deze tweedaagse tocht. Vanuit Zutphen houd je steeds zicht op de IJssel. In Deventer overnacht je in een sfeervol pand uit 1645. De volgende dag wandel je eerst pal langs de rivier om daarna de landgoederen tussen Deventer en Olst in te duiken.

  • 1e dag: 18 km
  • 2e dag: 14 km

Praktische informatie

Afstand
32 km (2 dagen)
LAW
Hanzestedenpad
Honden toegestaan?
Ja. Op delen van de route zijn honden niet toegestaan. Alternatieven zijn aangegeven op de routekaart

Bijzonder aan deze wandeling

  • Imposante en romantische ruïne van slot Nijenbeek
  • Kasteel De Haere en kasteel Hoenlo met hun prachtige tuinen
  • Restanten van de IJssellinie

Beschrijving

De eerste dag loopt van Zutphen naar Deventer langs de westkant van de IJssel met steeds prachtige vergezichten over de rivier. De route gaat voor een groot deel over (gras)dijken die exclusief voor wandelaars zijn opengesteld. Halverwege de route kom je langs de imposante en romantische ruïne van slot Nijenbeek. Met het voetveer steek je de IJssel over naar Deventer. In Deventer kunt u geheel in de sfeer van het Hanzestedenpad overnachten in hotel Hanzestadslogement ‘De Leeuw’.

Het is de moeite waard om de volgende dag eerst een stadswandeling door het historische centrum van Deventer te maken. Je verlaat Deventer via een avontuurlijk pad pal langs de IJssel. Het pad buigt weer van de rivier af, de landgoederen tussen Deventer en Olst in. Juweeltjes als Oud en Nieuw Rande, kasteel De Haere en kasteel Hoenlo met hun prachtige tuinen, maar ook restanten van de IJssellinie maken de route hier verrassend.

Tip: Je kunt deze tocht uitbreiden tot 3 dagen door de eerste dag de nieuwe NS-wandeling Uiterwaarden van Cortenoever naar Zutphen te lopen.

Route

In de routebeschrijving tref je informatie aan over de horecagelegenheden onderweg, overnachtingsadressen en eventuele busaansluitingen tussen wandeltocht en station.

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

In het spoor van de Hanze over de Wezepsche Heide

7,5 tot 16 km

Van station Wezep naar Zwolle

Genieten van het rivierlandschap in het Vechtdal

34,5 km (2 dagen)

Van station Marienberg via Ommen naar Dalfsen

Plan uw reis