Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Krickenbecker Seen

Van station Kaldenkirchen naar station Venlo

Een dagje Duitsland? Met deze NS-wandeling is het zo geregeld. Vanaf het eerste station over de grens, Kaldenkirchen, is het maar een paar kilometer lopen naar natuurgebied Krickenbecker Seen. Vier meren in de vorm van een klaverblad, waar het riviertje de Nette dwars doorheen stroomt. Een paradijs voor waterliefhebbers en wandelaars.

14 km of 16,5 km


Praktische informatie

Afstand
14 km of 16,5 km
LAW
Maas-Niederrheinpad
Percentage verhard
70%
Honden toegestaan?
Ja. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Grensoverschrijdend wandelen

  • Natuurpark Krickenbecker Seen

  • Nettetal: walhalla voor vogels

  • Gezellige binnenstad van Venlo

Beschrijving

Vanaf station Venlo is het amper 5 minuten treinen naar het Duitse Kaldenkirchen. In ruim 16 kilometer loop je vervolgens terug naar Venlo. Dat is niet de kortste weg, maar wel een mooie. Je volgt het slingerende riviertje de Nette, dwars door natuurgebied Krickenbecker Seen. Rond de elzenbroekbossen en de plassen in het Nette-dal strijken veel (water)vogels neer, zoals blauwe reiger, rietgors, bruine kiekendief en roerdomp.

Zodra je de grens weer gepasseerd bent, loop je in Nederland door natuurgebied de Groote Heide. Het landschap bestaat er niet alleen uit heide, maar ook uit akkers en graslanden.

Via een 'steilrand' zak je 23 hoogtemeters af naar Venlo in de Maasvallei; een voor Nederlandse begrippen aanzienlijke afdaling.

Tijd over? Loop nog even het historische centrum van Venlo in. Met deze NS-wandeling ben je er echt een dagje helemaal uit.

Route

De route is tot 14 km in te korten door aan de rand van Venlo, vanaf halte Postweg, stadsbus 5 te nemen naar station Venlo (ma t/m vr 2x per uur, za 1x per uur). Check de actuele vertrektijden in de NS-app of in de Reisplanner op NS.nl (ook bustijden).

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

In het spoor van de Hanze over de Wezepsche Heide

7,5 tot 16 km

Van station Wezep naar Zwolle.

NS-wandeling Gein en Vecht

6 tot 14 km

Van station Abcoude naar station Weesp

Duinen van Zoutelande

13 of 19 km

Van station Vlissingen via Zoutelande naar Westkapelle

Plan uw reis