Naar content

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Landgoed Groeneveld

Van station Baarn naar Hilversum Media Park

Een sprookjesachtig kasteel, een romantisch landgoed in een idyllische omgeving. Zie jij jezelf er al rondlopen? Het kan met deze NS-wandeling. Tip: bekijk de tentoonstelling in kasteel Groeneveld en trakteer jezelf op iets lekkers in Grand café Groeneveld gevestigd in het Koetshuis.

8 km, 11 km of 15 km


Praktische informatie

Afstand
8 km, 11 km of 15 km
LAW
Trekvogelpad
Honden toegestaan?
Ja. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Kasteel Groeneveld
  • Geologisch Museum Hofland
  • Park Groeneveld
     

Beschrijving

Eerst wandel je over het Landgoed Groeneveld, een park in de romantische Engelse landschapsstijl. De route voert verder over de uitgestrekte Zuider- en Westerheide, waar Charolais-runderen grazen die, evenals vroeger de schapen met hun herder, voorkomen dat de heide dichtgroeit met gras, bomen en struiken. In het weekend kan het hier wel eens druk zijn.

Kasteel Groeneveld te Baarn is een 18e-eeuwse buitenplaats en één van de mooiste voorbeelden van een buitenhuis uit die tijd. Rondom de thema’s 'groen en groei' worden inspirerende tentoonstellingen verzorgd. Geniet tijdens de wandeling van een heerlijke kop koffie met gebak bij Grand café Groeneveld gevestigd in het Koetshuis.

Route

Na 8 en na ruim 11 km kun je de wandeling afbreken door op de bus naar NS-station Hilversum te stappen.

  • Na 8 km rijdt lijn 109 van Connexxion vanaf halte ‘Heidebloem’ naar NS-station Hilversum of Bussum, dagelijks 1x per uur.
  • Na ruim 11 km kun je lijn 108 van Connexxion nemen vanaf halte ‘Sint Janskerkhof’ naar NS-station Hilversum, dagelijks 1x per uur (maandag tot en met zaterdagmiddag vanaf 14 uur 2x per uur).

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Wandeling over de bosrijke stuwwal Woldberg

9 tot 17 km

Rondwandeling vanaf station Steenwijk

Leeuwarden Culturele Hoofdstad

6,5 of 12,5 km

Stadswandeling vanaf station Leeuwarden

Geniet van de groene oase Mastbos en Breda

11 of 14 km

Rondwandeling vanaf station Breda

Plan uw reis