Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Mastbos

Rondwandeling vanaf station Breda

Het Mastbos met z’n mooie vennen is een groene oase net buiten Breda. Je loopt hier door een van de oudste aangeplante naaldbossen van Nederland. Ontdek daarna bruisend Breda. Op de Grote Markt kun je jouw wandeling perfect afsluiten in een van de gezellige horecagelegenheden.

11 km of 14 km


Praktische informatie

Afstand
11 km of 14 km
LAW
Grenslandpad, Wandelnetwerk Brabant
Honden toegestaan?
Ja. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Mastbos
  • Ginneken
  • Centrum van Breda

Beschrijving

Waar denk je aan bij Breda? Misschien aan De Grote Markt vol horecagelegenheden, Het Kasteel van Breda met de Defensie Academie of Brabantse gezelligheid in ‘t Ginneken. Dan heb je nog het Begijnhof naast het Valkenbergpark, het Mastbos met z’n mooie vennen en kasteel Bouvigne of het moderne Chassé Theater. Gelukkig hoef je niet te kiezen. Met deze route zie je het allemaal en nog veel meer. Beleef Nassaustad Breda.

Route

De route is 14 km lang en op verschillende manieren in te korten.

  • Je kunt de route inkorten door met buslijn 6 (1x per uur) van station Breda naar halte Werfstraat te gaan (net voor het Mastbos) en de route daar te beginnen. De route is dan bijna 10 km (met verkorting in Mastbos 6 km).
  • Je kunt de route ook eerder afbreken door bij bushalte Prins Hendrikstraat of iets verderop Ginnekenweg buslijn 7 (2x per uur) naar het centrum van Breda of het station te nemen.

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Ervaar rust op de heide van de Kampina

18 km

Van station Boxtel naar Oisterwijk

Over historisch gebied van de Vughtse Lunetten

9 of 10 km

Van station Vught naar Den Bosch

Historie en natuurschoon bij de Hemelse Berg

5 tot 15 km

Van station Oosterbeek naar Arnhem Centraal

Plan uw reis