Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Noord-Hollands Duinreservaat

Van station Castricum naar Egmond aan Zee

Voor liefhebbers van natuur is deze NS-wandeling een topper. Met bos, open veld en duinen is er volop afwisseling. Onderweg kun je veel dieren zien: van aalscholvers tot Schotse hooglanders. Denk je dat je alles hebt gehad? Er wacht je nog strand en zee als spectaculair sluitstuk van deze route.

15 km


Praktische informatie

Afstand
15 km
LAW
Hollandse Kustpad
Honden toegestaan?
Ja. Honden zijn kort gelijnd toegestaan.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Oude Schulpweg
  • Bouwland in de duinen
  • Zeedorpenlandschap

Beschrijving

Je wandelt over de Oude Schulpweg, waarover de schelpvissers hun karren voorttrokken en langs voormalig duinbouwland. Na een infiltratieveld voor drinkwater vervolg je het Duin- en Polderpad door afwisselend binnenduinbos.

Halverwege verandert het landschap abrupt. Een prachtige route slingert over hoge grasduinen en door diepe dalen naar het strand bij Egmond aan Zee.

Toegangsbewijs Noord-Hollands Duinreservaat

Voor deze wandeling moet iedere wandelaar in het bezit zijn van een toegangsbewijs van het Noord-Hollands Duinreservaat. Een toegangsbewijs kost € 2 en is aan het begin van de route bij een kaartautomaat te koop. Je kunt betalen met pinpas.

Route

Het eindpunt van de route is Egmond aan Zee. Neem daarna de bus van Egmond aan Zee naar station Alkmaar. Check voor vertrek de actuele vetrektijden de Reisplanner.

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Kennemerduinen en Zandvoort aan Zee

14,5 of 16 km

Van station Santpoort Noord naar Overveen of Zandvoort Let op: deze NS-wandeling kan momenteel niet gelopen worden. Grote delen van het pad staan onder water en zijn afgesloten.

Avontuurlijk wandelen door De Bretten

10 km

Van station Halfweg-Zwanenburg naar Amsterdam Sloterdijk

Plan uw reis