Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Park Lingezegen

Vanaf station Elst (Gld.) naar Arnhem

Dit stadspark is een oase van rust. Je wandelt langs de contouren van het middeleeuwse kasteel, dat begin negentiende eeuw is afgebroken. De oprijlaan met prachtige notenbomen is gelukkig behouden. Als toetje loop je door Uiterwaardpark Meinerswijk, een natuurgebied met veel vogels, bijzondere planten en grote grazers.

8,5 km, 9 km of 17 km


Praktische informatie

Afstand
8,5 km, 9 km of 17 km
Percentage verhard
65%
Honden toegestaan?
Nee. Op een groot deel van de route zijn honden niet toegestaan, ook aangelijnd niet.
Kledingadvies
In regenachtige periodes kunnen sommige paden erg drassig zijn. Draag daarom waterdicht schoeisel.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Nieuw landschapspark: Park Lingezegen
  • Uiterwaardpark Meinerswijk
  • Combinatie van stad en natuur
  • Centrum van Arnhem

Beschrijving

Deze wandeling is genoemd naar een gloednieuw landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen. Je wandelt door deelgebied De Park, een stadspark waar bos en open gedeelten elkaar afwisselen. Het middeleeuwse kasteel De Parck is begin 19e eeuw afgebroken. Maar de contouren van het slot zijn behouden, evenals de oprijlaan met de prachtige notenbomen.

Het laatste deel van de route gaat dwars door Uiterwaardpark Meinerswijk, een natuurgebied met veel vogels, bijzondere planten en grote grazers. Een verrassende wandeling door groenstroken en parken langs de randen van de stad.

Route

De route is 17 km lang, maar kan worden ingekort tot 8,5 of 9 km. Het eerste deel van de wandeling, van station Elst naar station Arnhem Zuid, is 8,5 km. Hier kun je op de trein stappen naar Arnhem of Nijmegen. Of juist beginnen aan het 2e deel van de wandeling naar Arnhem Centraal. In dat geval is de route 9 km.

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Bos, heide en zand op de Utrechtse Heuvelrug

8 of 15 km

Van station Driebergen-Zeist naar Maarn

Stad en natuur rondom de Sint-Pietersberg

9 of 14 km

Rondwandeling vanaf station Maastricht

Plan uw reis