Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Rotterdam Maasstad

Stadswandeling vanaf station Rotterdam Centraal

Wandel mee via groene singels naar het historische Delfshaven. Vanuit de Veerhaven vaar je de Maas over naar Hotel New York of je loopt de Erasmusbrug over. Tijdens deze NS-wandeling kun je op verschillende plaatsen de beroemde skyline en architectuur van Rotterdam bewonderen.

12 km of 15 km


Praktische informatie

Afstand
12 km of 15 km
Honden toegestaan?
Ja. Aangelijnd (in deel van park naast Euromast met hond even omlopen).

Bijzonder aan deze wandeling

  • Singels in Rotterdam
  • Delfshaven
  • Oude Haven en Wijnhaven

Beschrijving

Geen rustig, groen gebied ditmaal, maar een levendige stad waar veel te zien en te doen is. Op de Nieuwe Maas vaart altijd wel iets, verder oude havens met historische schepen, unieke bruggen en een moderne skyline. Via groene singels wandel je naar het historische Delfshaven, het oudste stukje van Rotterdam. Tegenwoordig is Historisch Delfshaven het bruisend middelpunt van Rotterdam waar lekker eten en drinken, uitgaan, terrasjes, stadswandelingen, kunst en cultuur hand in hand gaan. 

Vanaf de Parkheuvel bij de Euromast heb je een mooi uitzicht over de Nieuwe Maas en de "Rotterdam" ooit het vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn (HAL). Vanuit de Veerhaven vaar je over naar Hotel New York (je kunt ook over de Erasmusbrug lopen). Via het Noordereiland en de Willemsbrug naar de gezellige Oude Haven bij Blaak en langs de beeldenroute op de Westersingel terug naar het station.

26 mei - 24 juni 2022 Rooftop Walk

Zin om Rotterdam van bovenaf te bekijken? Dat kan van 26 mei t/m 24 juni. Ga bij de Leuvehaven rechtsaf, steek de Blaak over en volg 200 m de Coolsingel naar het Beursplein. De Rotterdam Rooftop Walk start bij het WTC: met trappen en een spectaculaire luchtbrug op 29,5 meter hoogte, worden de daken van de Bijenkorf en WTC Rotterdam met elkaar verbonden. Kaartverkoop via rotterdamsedakendagen.nl (€3,50 p.p.)

Route

Je kunt de route na 12 km inkorten. Je eindigt dan op station Rotterdam Blaak.

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Vogels zien en horen langs de Hollandse Kade

12 of 17 km

Van station Woerden naar Breukelen

Het prachtige stuifzandgebied de Lange Duinen

12 of 22,5 km

Van Station Amersfoort Centraal naar Soest Zuid of Hollandsche Rading

Wandeling over de bosrijke stuwwal Woldberg

9 tot 17 km

Rondwandeling vanaf station Steenwijk

Plan uw reis