Naar content

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Utrechtse Heuvelrug

Van station Driebergen-Zeist naar Maarn

Op de Utrechtse Heuvelrug is het heerlijk wandelen. In het landgoed Bornia wisselen bos, heide en zandverstuivingen elkaar af. Het dorp Austerlitz kun je eigenlijk niet voorbij lopen; hier kun je heerlijk lunchen. Lopen er kinderen mee? Bezoek dan ook zeker de Pyramide van Austerlitz.

8 km of 14 km


Praktische informatie

Afstand
8 km of 14 km
LAW
Trekvogelpad
Honden toegestaan?
Ja. Alleen niet in het begrazingsgebied Heidestein. Bekijk de alternatieve route op de kaart.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Landgoed Bornia
  • Landgoed Heidestein
  • Austerlitz en de Oude Postweg

Beschrijving

Je begint de wandeling bij station Driebergen-Zeist en eindigt na 14 km op station Maarn. Van 2017 tot 2020 wordt station Driebergen-Zeist ingrijpend verbouwd. De situatie rond het station zal in deze periode continu veranderen. Kijk aub voor de actuele situatie op de website van stationsgebied Driebergen-Zeist of download de app.

In het landgoed Bornia wisselen bos, heide en zandverstuivingen elkaar af. Het tweede gedeelte van de wandeling gaat een stukje door boswachterij Austerlitz. Op de langere variant kom je in het landgoed Den Treek langs de 'Koepel van Stoop'. De statige beukenlanen geven dit gebied een bijzondere charme.

Route

Vanaf het Dorpsplein in Austerlitz (na 8 km) rijdt van ma t/m vr buslijn 381 1x per uur naar station Driebergen-Zeist. Van half juli tot eind aug. rijdt deze bus alleen in het weekend. Alleen van half juli tot eind aug. rijdt buslijn 382 vanaf de Pyramide, even buiten de route, elke dag, dus ook op za en zo, 2x per uur, naar station Driebergen-Zeist. Check de actuele vertrektijden in de NS-app of in de Reisplanner op NS.nl (ook bustijden).

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Het prachtige stuifzandgebied de Lange Duinen

11 of 22 km

Van Station Amersfoort Centraal naar Soest Zuid of Hollandsche Rading

Oude bomen en beukenlanen in De Vuursche

9 of 13 km

Van station Baarn naar Hollandsche Rading

Plan uw reis