Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Wezepsche Heide

Van station Wezep naar Zwolle.

De historische binnensteden van Zwolle en Hattem zijn zeer de moeite waard. Ga je mee naar deze verrassende Hanzesteden? De wandelroute erheen leidt je door het bos, over de heide en langs de IJssel.

7,5 km, 14 km of 16 km


Praktische informatie

Afstand
7,5 km, 14 km of 16 km
LAW
Westerborkpad, Hattem, Hanzestedenpad
Honden toegestaan?
Ja. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Bos en heide Veluwe
  • Hanzesteden Hattem en Zwolle
  • IJssel, Engelsche Werk en Katerveer

Beschrijving

Een afwisselende route met zowel bos, dorpjes, historische steden als rivierlandschap. Vanaf station Wezep sta je snel in het groen. Door het bos loop je de glooiende, open Wezepsche Heide op. Een prachtig gebied!

Op de grens van de Veluwe en IJsselvallei ligt het fraaie Landgoed Molecaten. Van daaruit wandel je zo Hattem in, de Hanzestad op de Veluwe. Halverwege de route is deze historische binnenstad een aantrekkelijke plek om te lunchen. Er zijn terrasjes, leuke winkels en musea zoals het Anton Pieck-, Bakkerij- en Voermanmuseum.

Na Hattem wandel je verder over de dijk met zicht op de uiterwaarden en de rivier, via de opvallende rode Hanzeboog over de IJssel. Langs het Engelsche Werk, een park op de voormalige vestingwerken en de Katerveersluizen loop je langs de Willemsvaart naar station Zwolle.

Route

De route kan naar of vanuit Hattem per bus ingekort worden tot circa 7,5 km.

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Wandeling over de bosrijke stuwwal Woldberg

9 tot 17 km

Rondwandeling vanaf station Steenwijk

Wandelen richting de duinen van Meijendel

13 km

Van station Den Haag Centraal naar Wassenaar

Plan uw reis