Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS-Zonetaxi

Met NS-Zonetaxi reis je gemakkelijk en snel van én naar meer dan 370 stations tegen een aantrekkelijke prijs. De NS-Zonetaxi rijdt vanaf de eerste tot en met de laatste trein. Je hebt al een taxirit vanaf € 8,60. Voor dit tarief kun je alleen reizen, of maximaal 3 personen extra meenemen. Je kunt tot 30 minuten van te voren boeken. Je betaalt vooraf via iDEAL of achteraf via automatische incasso.


Coronamaatregelen

NS neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ook in de NS-Zonetaxi's. Dat doen we samen met de chauffeur en met jou.

  • Is een afstand van anderhalve meter tussen jou, de chauffeur en een eventuele medereiziger te waarborgen? Dan zijn er geen aanvullende maatregelen nodig.
  • Is een afstand van anderhalve meter tussen jou, de chauffeur en een eventuele medereiziger niet te waarborgen en is er geen fysieke afscheiding tussen jou en de chauffeur? Draag dan een mondkapje. Ook de chauffeur zal in dit geval een mondkapje dragen.
  • Reis met maximaal 2 reizigers in een personenauto en met maximaal 4 reizigers in een (taxi)bus.
  • Heb je verkoudheidsklachten of koorts? Blijf dan thuis.

Aantrekkelijke ritprijs

NS-Zonetaxi werkt met een voordelige en eenvoudige tariefstructuur. Het starttarief is € 8,60 voor de eerste 2 kilometer, de eerste zone. Vervolgens betaal je € 3,25 per gereden extra 2 kilometer, de volgende zone(s).

  • Tot 2 kilometer betaal je € 8,60
  • Tot 4 kilometer betaal je € 11,85
  • Tot 6 kilometer betaal je € 15,10
  • Tot 8 kilometer betaal je € 18,35
  • Vanaf 6 kilometer betaal je € 3,25 per 2 gereden kilometers, met een maximum van 30 kilometer per rit.

De totale ritprijs wordt berekend op basis van de kortste route via de routeplanner. Deze prijs is bekend voordat je de taxirit boekt. En betalen gaat zorgeloos: niet met contant geld in de taxi, maar vooraf met iDEAL of achteraf via automatische incasso. Je betaalt het tarief per taxi en je kunt maximaal 3 personen extra meenemen. Zo kun je met elkaar al een rit maken voor nog geen € 2,50 per persoon!

NS zonetaxi tell

NS-Zonetaxi boeken

Je boekt eenvoudig een rit met NS-Zonetaxi via de NS-app of op nszonetaxi.nl.

Tot 30 minuten voor aanvang van de rit kun je een taxi boeken. Dus ook als je nog onderweg bent in de trein. Nadat je hebt geboekt, ontvang je direct de contactgegevens van het taxibedrijf en zie je de totale ritprijs.

Betalen van NS-Zonetaxi

Je betaalt een NS-Zonetaxi vooraf met iDEAL. Liever achteraf betalen? Registreer je dan als klant en geef een digitale incassomachtiging af. 

Locaties NS-Zonetaxi

De NS-Zonetaxi is op meer dan 370 stations beschikbaar. Vul hier een station in en zie of NS-Zonetaxi ook op jouw station beschikbaar is. Deze informatie vind je bij 'Voorzieningen'.

Op het station volg je de borden waar 'taxi' op staat aangegeven. Op grote stations herken je de NS-Zonetaxi standplaats aan de speciale NS-Zonetaxi zuil. Of aan een bord met het logo van NS-Zonetaxi onder een bord van P-taxi of Kiss&Ride. Op stations zonder taxistandplaats volg je de instructies in het bevestigingsbericht van de geboekte rit. Hierin staat de locatie aangegeven.

Kwaliteit gegarandeerd

NS-Zonetaxi rijdt van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Van de eerste tot en met de laatste trein. De ritten worden uitgevoerd door lokale taxiondernemers die garant staan voor kwaliteit. Hierdoor ben je zeker van een taxi met een ervaren chauffeur die de route kent en je veilig naar je bestemming brengt.

Problemen?

Kun je de NS-Zonetaxi niet vinden op het station? Of is deze niet op komen dagen? Je kunt telefonisch contact opnemen met het taxibedrijf die de rit verzorgt. Het telefoonnummer vind je in de bevestigingsmail van je geboekte rit.

Heb je andere vragen of kom je er niet uit? Bel dan met de klantenservice NS-Zonetaxi op 0900-6798294.

Meer informatie