Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Stallen op rekening

Met Stallen op rekening betaal je eens per maand de kosten die je gemaakt hebt voor het stallen van je fiets, eenvoudig via automatische incasso. Zo hoef je niet steeds in de stalling te betalen: je checkt in en uit met je OV-chipkaart en ontvangt aan het eind van iedere maand een rekeningoverzicht.


Met Stallen op rekening betaal je de gemaakte kosten maandelijks via automatische incasso. Voor Stallen op rekening meld je je eenmalig gratis aan.* Vervolgens kun je er in alle stallingen gebruik van maken, met uitzondering van de fietsenstalling op station Hilversum Sportpark.

*Heb je een NS Flex-abonnement? Dan hoef je je niet aan te melden voor Stallen op rekening. Je kunt al direct je fiets stallen met je OV-chipkaart. De eventuele kosten voor het stallen staan aan het einde van de maand op je factuur in Mijn NS.

Waarom kiezen voor Stallen op rekening?

  • Je betaalt geen abonnementskosten
  • Makkelijk met je OV-chipkaart in- en uitchecken bij de fietsenstalling
  • Geen betaling in de stalling meer nodig
  • Op veel stations stal je de eerste 24 uur gratis
  • Maandelijks een factuur met overzicht wanneer je jouw fiets hebt gestald

Zo werkt het

  1. Je zoekt jouw fietsenstalling en meldt je gratis aan met jouw persoonlijke OV-chipkaart. Na registratie krijg je een bevestigingsmail van ons. Je kunt direct gebruikmaken van Stallen op rekening.
  2. Als je jouw fiets stalt bij een bewaakte fietsenstalling met medewerkers, check je jouw fiets in met je OV-chipkaart en check je bij het ophalen van je fiets weer uit bij de beheerder. Stal je bij een bewaakte zelfservice stalling, dan houd je je OV-chipkaart voor de display en volg je de aanwijzingen. Bij het verlaten van de stalling check je weer uit met je OV-chipkaart.
  3. De kosten van Stallen op rekening worden maandelijks achteraf verrekend naar verbruik, via automatische incasso. Op de factuur vind je een overzicht van de dagen waarop je een fiets hebt gestald. Deze facturen kun je via Mijn NS inzien.

Stallen op rekening blijft actief totdat je je afmeldt. Dit kan op elk moment via Mijn NS.

Waar kun je Stallen op rekening?

Je kunt in alle bewaakte en zelfservice stallingen gebruikmaken van Stallen op rekening, met uitzondering van de fietsenstalling op station Hilversum Sportpark.

Wat kost Stallen op rekening?

De tarieven voor het stallen van je fiets variëren per stalling. Vaak stal je de eerste 24 uur gratis. Daarna stal je je fiets vanaf € 0,50 per dag.

Stallen op rekening met een NS-Business Card

Heb je een NS-Business Card of andere mobiliteitskaart? Dan kun je waarschijnlijk direct Stallen op rekening. Je kunt dit navragen bij je werkgever.