Naar content

Hoofdnavigatie

Naar content

Hoofdnavigatie

Keuzedagen

Ben je 60 jaar of ouder en beschik je over een Dal Voordeel, Altijd Voordeel of een Voordeelurenabonnement? Dan reis je met je Keuzedagen 7 keer per jaar extra voordelig met de trein. Keuzedagen voor 2e klas reizen kosten € 26 per contractjaar. Voor 1e klas is dit € 51. Deze prijs komt bovenop het abonnementsgeld van een Dal Voordeel, Altijd Voordeel of een Voordeelurenabonnement. Met NS Flex kun je helaas niet kiezen voor Keuzedagen.

Wijzigingen in 2021

Keuzedagen zijn vanaf 1 januari 2021 niet meer geldig in de middagspits en krijgen een geldigheid van 1 jaar i.p.v. 2 maanden.

Het antwoord op uw vraag...

Wat zijn Keuzedagen?

Met Keuzedagen reizen NS-abonnementhouders van 60 jaar of ouder 7 dagen per jaar onbeperkt met de trein.

Hoe bestel ik Keuzedagen?

Je kunt Keuzedagen zelf online bestellen als je 60 jaar of ouder bent en over het juiste abonnement beschikt. Nog geen abonnement? Dan bestel je de Keuzedagen samen met een nieuw abonnement.

Hoeveel Keuzedagen heb ik nog?

Jaarlijks krijg je van ons per e-mail of brief een bericht over de geldigheid van jouw Keuzedagen. In je Mijn NS-account kun je ook zien hoeveel Keuzedagen je over hebt.

Hoe haal ik mijn Keuzedagen op?

Voordat je jouw Keuzedag kunt gebruiken, moet je deze eerst op jouw OV-chipkaart laden bij een NS-kaartautomaat .

Wanneer kan ik reizen met mijn Keuzedagen?

Er zitten kleine verschillen in de geldigheid van Keuzedagen voor abonnementhouders van een Voordeelurenabonnement en van Dal Voordeel of Altijd Voordeel.

Keuzedagen verlengen, opzeggen of wijzigen

Het opzeggen van je abonnement kan gevolgen hebben voor jouw Keuzedagen, hetzelfde geldt voor overstappen naar een ander abonnement. Verlenging gebeurt automatisch.