Naar content

Hoofdnavigatie

Naar content

Hoofdnavigatie

Keuzedagen

Reizigers van 60 jaar of ouder die beschikken over een Dal Voordeel, Altijd Voordeel of een Voordeelurenabonnement, reizen met Keuzedagen 7 keer per jaar extra voordelig met de trein. Keuzedagen voor 2e klas reizen kosten € 26 per contractjaar. Voor 1e klas is dit € 51. Deze prijs komt bovenop het abonnementsgeld van een Dal Voordeel, Altijd Voordeel of een Voordeelurenabonnement. Dit geldt helaas niet voor NS Flex abonnementen.

Wijzigingen in 2021

Keuzedagen zijn vanaf 1 januari 2021 niet meer geldig in de middagspits . Vanaf 30 oktober 2020 zijn Keuzedagen 12 maanden geldig.  Na verlenging van Keuzedagen ná halverwege 2021, krijgen alle Keuzedagen dezelfde geldigheid als de Jaarkeuzedag, dus alle 7 het hele contractjaar.

Het antwoord op je vraag...

Wat zijn Keuzedagen?

Met Keuzedagen reizen NS-abonnementhouders van 60 jaar of ouder 7 dagen per jaar extra voordelig met de trein.

Hoe bestel ik Keuzedagen?

Keuzedagen zijn online te bestellen door abonnementhouders van 60 jaar of ouder die over het juiste abonnement beschikt. Nog geen abonnement? Bij een Dal Voordeel abonnement op saldo zijn Keuzedagen te bestellen.

Hoeveel Keuzedagen heb ik nog?

Jaarlijks sturen we per e-mail of brief een bericht over de geldigheid van je Keuzedagen. In je Mijn NS-account staat een overzicht met hoeveel Keuzedagen er nog beschikbaar zijn. Let op: Vanaf 30 oktober 2020 sturen we elke 2 maanden een Keuzedag die 12 maanden geldig is. Bij het verlengen van Keuzedagen ná halverwege 2021, krijgen alle Keuzedagen dezelfde geldigheid als de Jaarkeuzedag, dus alle 7 het hele contractjaar.

Hoe haal ik mijn Keuzedagen op?

Voordat een Keuzedag gebruikt kan worden, moet deze op je OV-chipkaart geladen worden bij een NS-kaartautomaat .

Wanneer kan ik reizen met mijn Keuzedagen?

Voor Keuzedagen van abonnementhouders met een Voordeelurenabonnement, Dal Voordeel of Altijd Voordeel geldt dat ze geldig zijn in de daluren.

Keuzedagen verlengen, opzeggen of wijzigen

Het opzeggen van uw abonnement kan gevolgen hebben voor uw Keuzedagen, hetzelfde geldt voor overstappen naar een ander abonnement. Verlenging gebeurt automatisch.