Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Geldigheid Keuzedagen

Keuzedagen besteld? Dan ontvang je 7 Keuzedagen per jaar waarmee je kan vrij reizen in de daluren. Op deze pagina lees je meer over de geldigheid van Keuzedagen: wanneer ze geldig zijn, wanneer je ze krijgt en waar je met Keuzedagen mag reizen.


Wanneer zijn mijn Keuzedagen geldig?

Keuzedagen kun je gebruiken voor reizen in de daluren. In de ochtend- en middagspits zijn Keuzedagen niet geldig. De daluren zijn: 

 • doordeweeks tussen 9.00 en 16.00 uur en tussen 18.30 en 6.30 uur. 
 • in het weekend en op feestdagen zijn Keuzedagen de hele dag geldig. 

Het tijdstip van inchecken bepaalt of je in de daluren reist:

 • check je in de daluren in en in de spits of daluren uit? Dan maak je gebruik van je Keuzedag. 
 • check je in de spits in en in de daluren of spits uit? Dan reis je op saldo, zonder je Keuzedag. 

Wanneer krijg ik mijn Keuzedagen?

Je Keuzedagen zijn direct beschikbaar. Als je er een gebruikt, staat de volgende dag de volgende Keuzedag voor je klaar. Je Keuzedagen hebben allemaal dezelfde geldigheid, namelijk een jaar. Dat jaar loopt gelijk aan het abonnementsjaar van je Dal Voordeel abonnement.

 • Wanneer vervallen mijn Keuzedagen?

  Gebruik je een Keuzedag niet binnen de termijn van 12 maanden? Dan vervalt deze automatisch na de einddatum.

Waar zijn mijn Keuzedagen geldig?

Je kunt Keuzedagen gebruiken voor treinreizen in de daluren, overal in Nederland. Lees ook over de geldigheid van je Keuzedagen als je overstapt naar een andere treinvervoerder.

 • Kan ik met Keuzedagen reizen bij andere treinvervoerders?

  Je kunt Keuzedagen ook gebruiken bij andere treinvervoerders. Reis je bijvoorbeeld een deel met NS en een deel met Arriva? Dan reis je het hele traject met je Keuzedag.

  Overstappen naar andere vervoerder

  Let op: alle incheckmomenten moeten in de daluren vallen. Zorg dus bij een overstap naar een andere vervoerder dat je ook dan incheckt in de daluren. In de spits ingecheckt? Dan reis je op saldo voor dat deel van je reis. 

   

 • Kan ik met Keuzedagen reizen in de bus, tram of metro?

  Je kunt Keuzedagen niet gebruiken voor je reizen met de bus, tram of metro.

 • Kan ik internationaal reizen met Keuzedagen?

  Keuzedagen zijn alleen geldig voor het binnenlandse deel van je reis. Vink ‘100% korting in Nederland’ aan bij het aanschaffen van je ticket bij NS International. Vergeet niet de Keuzedag op te halen en in te checken, anders reis je zonder geldig vervoersbewijs. 

  Op de pagina 'Keuzedag en internationaal reizen' lees je uitgebreid hoe het werkt om je Keuzedag in te zetten voor het binnenlandse deel van je reis.