Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Hoe bestel ik Keuzedagen?

Keuzedagen zijn online te bestellen door abonnementhouders van 60 jaar of ouder die een Dal Voordeel, Altijd Voordeel of Voordeelurenabonnement hebben. Nog geen abonnement? Als je een Dal Voordeel abonnement op saldo neemt, kun je tot eind 2021 Keuzedagen bestellen.


Let op: Vanaf eind 2021 is het niet meer mogelijk om Keuzedagen nieuw bij je abonnement te bestellen. Maak je al gebruik van Keuzedagen bij je abonnement? Dan kan je deze blijven gebruiken totdat je ze zelf opzegt.

Wat is jouw situatie?

 • Al een Dal Voordeel of Altijd Voordeel abonnement?

  Bij een Dal Voordeel of Altijd Voordeel abonnement kun je Keuzedagen toevoegen via je Mijn NS-account

 • Al een Voordeelurenabonnement?

  Bij een Voordeelurenabonnement kun je Keuzedagen alleen bestellen door contact op te nemen met NS Klantenservice. Je kunt de Keuzedagen daarna ophalen bij een NS-kaartautomaat

 • Keuzedagen liever op een eenmalige chipkaart?

  Ga je liever niet voor Keuzedagen naar een NS-kaartautomaat? Dan is er de mogelijkheid om Keuzedagen op een eenmalige chipkaart te plaatsen. Deze kun je bestellen aan de servicebalie op het station, of via NS Klantenservice. De chipkaart wordt binnen 10 dagen thuis bezorgd. De kosten hiervan zijn iets hoger, namelijk € 36,50 voor Keuzedagen 2e klas en € 61 voor Keuzedagen 1e klas. Let op: de klasse van de papieren Keuzedagen moet dezelfde zijn als de klasse van je Voordeelurenabonnement.

 • Nog geen abonnement?

  Als je nog geen NS-abonnement hebt, dan kun je Dal Voordeel op saldo bestellen. De Keuzedagen voeg je dan gelijk aan deze bestelling toe. Je kunt Keuzedagen niet combineren met een NS Flex abonnement. Het Voordeelurenabonnement is niet meer verkrijgbaar. 

Heb je vragen? Neem dan contact op met NS Klantenservice. Onze medewerkers helpen je graag verder.