Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Huren bij een fietscarrousel

De OV-fietscarrousel is een geautomatiseerde huurlocatie waar geen personeel aanwezig is. U kunt met uw OV-chipkaart waaraan de OV-fietsservice is gekoppeld, een OV-fiets ophalen.


OV-fiets halen bij een fietscarrousel

Aan de voorkant van de carrousel vindt u links de gebruiksaanwijzing en rechts het bedieningspaneel. Houdt uw kaart op het bedieningspaneel en volg de aanwijzingen op het display. Vervolgens draait de carrousel een OV-fiets voor, gaat de deur automatisch open en kunt u de fiets uit de carrousel halen. De deur sluit automatisch. Wilt u een tweede fiets huren, houd dan opnieuw uw kaart voor de kaartlezer en herhaal de handeling.

OV-fiets terugbrengen

Bij het terugbrengen gaat u weer naar het bedieningspaneel van de carrousel rechts naast de deur. U houdt uw pas voor de kaartlezer. Volg de aanwijzingen op het display. De deur gaat automatisch open en u kunt de fiets weer terug in de fietsgoot plaatsen. Schuif de fiets goed door naar binnen. De deur sluit vanzelf. Wilt u meerdere fietsen terugbrengen, houd dan opnieuw uw kaart voor de kaartlezer en herhaal de handeling.