Naar content

Hoofdnavigatie

Toeslag vergeten

Voor bepaalde treinen of voor een eenmalige klassewissel moet u een toeslag betalen. Wat kunt u doen als u deze bent vergeten?


Vergeten een toeslag te kopen?

Intercity direct Toeslag

Als u uw Intercity direct Toeslag bent vergeten, dan koopt u aan boord van de Intercity direct een losse toeslag. De toeslag kost in de trein € 5 plus € 5 administratiekosten voor een enkele reis.

Toeslag 2-1

Als u uw Toeslag 2-1 bent vergeten te kopen, dan heeft u geen recht op een klassewissel. U reist dan in de klasse die op uw vervoerbewijs staat. Reist u met een 2e klasse vervoerbewijs in de 1e klasse zonder een klassewissel of Toeslag 2-1? Dan krijgt u een boete van € 50 en betaalt u de kosten van een 1e klas vervoerbewijs. Wanneer u de boete in de trein niet contant kunt betalen, kan de conducteur u uitstel van betaling geven.

Toeslag ICE International

Als u uw Toeslag ICE International bent vergeten, dan koopt u aan boord van de ICE International een losse toeslag. De conducteur zal u daarnaast de wettelijke verhoging van € 50 in rekening brengen. Reizigers met een NS-abonnement maken binnen Nederland toeslagvrij gebruik van ICE International.