Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Toeslag vergeten

Voor bepaalde treinen of voor een eenmalige klassewissel moet je een toeslag betalen. Wat kun je doen als je deze bent vergeten?


Vergeten een toeslag te kopen?

Intercity direct Toeslag

Als je jouw Intercity direct Toeslag bent vergeten, dan koop je aan boord van de Intercity direct een losse toeslag. De toeslag kost in de trein € 5 plus € 5 administratiekosten voor een enkele reis.

Toeslag 2-1

Als je jouw Toeslag 2-1 bent vergeten te kopen, dan heb je geen recht op een klassewissel. Je reist dan in de klasse die op jouw vervoerbewijs staat. Reis je met een 2e klas vervoerbewijs in de 1e klas zonder een klassewissel of Toeslag 2-1? Dan krijg je een boete van € 50 en betaal je de kosten van een 1e klas vervoerbewijs. Wanneer je de boete in de trein niet contant kunt betalen, kan de conducteur je uitstel van betaling geven.

Toeslag ICE International

Als je jouw Toeslag ICE International bent vergeten, dan koop je aan boord van de ICE International een losse toeslag. De conducteur zal je daarnaast de wettelijke verhoging van € 50 in rekening brengen. Reizigers met een NS-abonnement maken binnen Nederland toeslagvrij gebruik van ICE International.