Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Reizigersvervoer

NS wil voorzien in makkelijk, snel, veilig en betaalbaar reizen en zorgen voor duurzame bereikbaarheid van bestemmingen. NS ontwikkelt zich tot een brede dienstverlener die de klant in samenwerking met andere bedrijven de mogelijkheid biedt ‘slim’ te reizen op basis van de laatste informatie. Gemakkelijk reizen van deur tot deur dus.


Reizigersvervoer

Binnenlands reizigersvervoer (NS Reizigers)

'Alles wat met het rijden van treinen en serviceverlening naar de klant te maken heeft'. Dat vormt de basis voor de activiteiten van NS Reizigers. NS Reizigers streeft ernaar om:

  • De treinen op tijd te laten rijden
  • Te zorgen voor voldoende en comfortabel materieel
  • Goede service en informatie te geven
  • Adequate opvang bij verstoringen te regelen

Kwaliteit voor de reiziger

De klant wil kwaliteit en daarom werken wij de komende jaren aan alle verbeteringen die voor 'de reis van de klant' nodig zijn. NS investeert in moderne en betrouwbare treinen. Goed, veilig en comfortabel vervoer draagt bij aan de tevredenheid van onze klanten. De wensen van reizigers veranderen voortdurend en hebben ook effect op de duurzaamheid van hun treinreis.

Positieve beleving op stations

Stations vervullen voor de reiziger een belangrijk onderdeel van zijn deur-tot-deurreis: een positieve beleving van het station draagt bij aan de algehele waardering van de reis van deur tot deur. Een goed station vergroot ook de kans op de keuze voor de trein als reisalternatief.

Internationaal reizigersvervoer (NS International)

NS International is de internationale onderneming van NS en biedt treinvervoer aan voor internationale bestemmingen. Onder NS International vallen ook hogesnelheidstreinen als ICE International, Eurostar en TGV.

NS international biedt de reiziger niet alleen snelheid en gemak bij het boeken van tickets, maar ook tijdens de reis van en naar het station, het verblijf op het station en in de trein. Steeds meer van deze services worden zichtbaar, zoals de NS International Lounges op de stations Amsterdam, Rotterdam en Schiphol.

Naast het faciliteren van (inter)nationale hogesnelheidsverbindingen, zowel op het gebied van sales als operations, participeert NS International in verschillende joint ventures die samen een steeds groter aanbod hogesnelheidstreinen bieden.

Reizigersvervoer in het buitenland (Abellio)

Abellio is een dochteronderneming van NS voor het verwerven en winstgevend exploiteren van openbaar vervoersconcessies in de geliberaliseerde Europese markt. De strategie van Abellio is erop gericht bij te dragen aan het realiseren van de doelstellingen van NS en berust op drie pijlers: earn (verdienen), learn (leren) en prepare (voorbereiden), en wel zo dat het risico van haar activiteiten in het buitenland en de resultaten die hiermee worden gerealiseerd effectief worden beheerst, mede door een portfoliobenadering.

Abellio verzorgt bus- en railvervoer in Groot- Brittannië en railvervoer in Duitsland. In Groot-Brittannië voert Abellio de railconcessies uit voor het stadsgewestelijk treinvervoer in en om Liverpool (Merseyrail) en voor het treinvervoer in Schotland (ScotRail), West Midlands en Greater Anglia. Daarnaast verzorgt Abellio busvervoer in Londen. In Duitsland verzorgt Abellio railvervoer in de bondslanden Hessen, Noordrijn- Westfalen, Saksen, Nedersaksen en vanaf medio 2019 ook in Baden-Württemberg.