Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Regio Randstad Noord

Elke gemeente, regio en provincie in Nederland staat voor haar eigen uitdagingen om goede bereikbaarheid voor elkaar te krijgen. Om de bereikbaarheid van elke stad of streek te verbeteren, zijn voor NS intensieve samenwerking en goede informatie-uitwisseling van groot belang. NS is in de regio partner van regionale overheden, andere vervoerders, bedrijven, onderwijsinstellingen en consumenten-vertegenwoordigers.

NS wil haar bijdrage leveren in het duurzaam bereikbaar houden van Nederland, voor iedereen. Regionaal maatwerk is daarin essentieel. De Regiodirectie Randstad Noord vervult deze rol voor de Provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland.

NS in de provincie Noord-Holland

Noord-Holland krijgt te maken met behoorlijke mobiliteitsvraagstukken, waaronder het doortrekken van de Noord-Zuidlijn tot Buitenpoort Wormerveer.

NS in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht te maken met behoorlijke mobiliteitsvraagstukken: meer treinen van Utrecht naar Arnhem en Schiphol en een frequenter Sprinternetwerk.

NS in de provincie Flevoland

De komende jaren staat de provincie Flevoland voor grote mobiliteitsopgaven. Zowel NS, als de provincie Flevoland hebben veel ambities die zij willen waarmaken.