Naar content

Hoofdnavigatie

Raad van Bestuur

Hieronder leest u wie er in de Raad van Bestuur zitten.


Roger van Boxtel

Roger van Boxtel is met ingang van 1 augustus 2015 President-Directeur van NS.

Roger heeft ruime ervaring als bestuurder, zowel in de publieke als private sector. Hij werd op 8 februari 1954 geboren in Tilburg en studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie vervulde hij diverse functies als bijvoorbeeld organisatieadviseur en interim-manager. Hij was voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar Menzis en fractievoorzitter voor D66 in de Eerste Kamer.

De aanstelling van Roger als President-Directeur bij NS is verlengd tot augustus 2020.

Bert Groenewegen

Bert Groenewegen is met ingang van 15 september 2016 directeur financiën van NS. Bert beschikt over brede bestuurlijke ervaring. Bij PCM Uitgevers, inmiddels bekend als De Persgroep Nederland, was hij CFO (2005-2007) en CEO (2007-2010). In 2015 zette Bert zijn loopbaan voort als CFO bij Ziggo.

Als directeur financiën is hij onder meer verantwoordelijk voor Finance, Procurement, NS IT, Concernhuisvesting en Abellio.

Marjan Rintel

Marjan Rintel is sinds 1 november 2014 werkzaam bij NS. Voorheen als directievoorzitter van NS Reizigers. Per 15 juli 2016 is zij benoemd tot directeur Operatie.

Na haar studie bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen begon haar loopbaan als management trainee bij luchthaven Schiphol waar zij onder meer verantwoordelijk was voor de inrichting, informatieverstrekking en de logistiek in het luchthavengebouw.

In 1999 zette Marjan haar loopbaan voort bij KLM en bekleedde hier diverse leidinggevende operationele en commerciële functies zoals Hub Operations bij KLM en ook bij de groep Air France KLM, waaronder Senior Vice President Strategic Marketing, waarna ze de overstap maakte naar NS.

Tjalling Smit

Tjalling Smit is met ingang van 1 april 2017 directeur Commercie & Ontwikkeling. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkel-, verkoop- en marketingactiviteiten van NS.

Tjalling volgde na zijn opleiding aan de Hogere Hotelschool Den Haag en zijn studie bedrijfskunde aan Nyenrode in 2001 een Management Traineeship bij KLM. Daar bekleedde hij vervolgens verschillende commerciële functies. Zo was hij Vice President Marketing & E-commerce bij KLM-dochter Transavia (2011-2013), om in 2013 terug te keren naar Air France KLM als eindverantwoordelijke voor het Midden-Oosten en India. Daarna was hij als Senior Vice President Digital (2015-2017) verantwoordelijk voor alle online verkopen en diensten van Air France KLM, waaronder de Social Media service.

Anneke de Vries

Anneke de Vries is met ingang van 15 oktober 2019 lid van de Raad van Bestuur van NS en verantwoordelijk voor Stations en Risicobeheer.

Na haar studie Economische Geografie en postdoctoraal Vastgoedkunde aan de Universiteit van Amsterdam deed zij ervaring op met projectontwikkeling en diverse bestuurlijke rollen. Zij vervulde diverse executive managementposities binnen ING Real Estate. Zo was zij van 2005-2010 Managing Director van ING Vastgoed Ontwikkeling Nederland. In 2011 zette De Vries haar loopbaan voort als Senior Vice President Real Estate, Construction en Franchise voor Albert Heijn, Etos en Gall & Gall. Van 2010 - 2018 was De Vries lid van de RvC van Woningcorporatie Rochdale.