Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Raad van Bestuur

Hieronder leest u wie er in de Raad van Bestuur zitten.


Marjan Rintel

Marjan Rintel is met ingang van 1 oktober 2020 President-Directeur van NS.

Marjan werkt sinds 1 november 2014 bij NS en heeft ruime ervaring als bestuurder. Eerst als directievoorzitter van NS Reizigers, sinds 15 juli 2016 was zij directeur Operatie. Als directeur Operatie voegde Marjan het onderhouds- en reizigersbedrijf samen tot NS Operatie. Onder haar leiding stegen de operationele resultaten flink, waaronder de punctualiteit en reizigerstevredenheid.

Na haar studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen begon Marjans loopbaan als management trainee bij luchthaven Schiphol. Hier was zij onder meer verantwoordelijk voor de inrichting, informatieverstrekking en de logistiek in het luchthavengebouw.

In 1999 zette Marjan haar loopbaan voort bij KLM en bekleedde zij diverse leidinggevende, operationele en commerciële functies, zoals Hub Operations bij KLM en Senior Vice President Strategic Marketing bij Air France KLM. Daarna maakte ze de overstap naar NS.

Bert Groenewegen

Bert Groenewegen is met ingang van 15 september 2016 directeur Financiën van NS.

Bert beschikt over brede bestuurlijke ervaring. Bij PCM Uitgevers, inmiddels bekend als De Persgroep Nederland, was hij CFO (2005-2007) en CEO (2007-2010). In 2015 zette Bert zijn loopbaan voort als CFO bij Ziggo.

Als directeur Financiën is hij onder meer verantwoordelijk voor Finance, Procurement, NS IT, Concernhuisvesting en Abellio.

Tjalling Smit

Tjalling Smit is met ingang van 1 april 2017 directeur Commercie & Ontwikkeling. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkel-, verkoop- en marketingactiviteiten van NS.

Tjalling volgde na zijn opleiding aan de Hogere Hotelschool Den Haag en zijn studie bedrijfskunde aan Nyenrode in 2001 een Management Traineeship bij KLM. Daar bekleedde hij vervolgens verschillende commerciële functies. Zo was hij Vice President Marketing & E-commerce bij KLM-dochter Transavia (2011-2013), om in 2013 terug te keren naar Air France KLM als eindverantwoordelijke voor het Midden-Oosten en India. Daarna was hij als Senior Vice President Digital (2015-2017) verantwoordelijk voor alle online verkopen en diensten van Air France KLM, waaronder de Social Media service.

Anneke de Vries

Anneke de Vries is met ingang van 15 oktober 2019 lid van de Raad van Bestuur van NS en verantwoordelijk voor Stations, QHSE en HR.

Na haar studie Economische Geografie en postdoctoraal Vastgoedkunde aan de Universiteit van Amsterdam deed zij ervaring op met projectontwikkeling en diverse bestuurlijke rollen. Zij vervulde diverse executive managementposities binnen ING Real Estate. Zo was zij van 2005-2010 Managing Director van ING Vastgoed Ontwikkeling Nederland. In 2011 zette De Vries haar loopbaan voort als Senior Vice President Real Estate, Construction en Franchise voor Albert Heijn, Etos en Gall & Gall. Van 2010 - 2018 was De Vries lid van de RvC van Woningcorporatie Rochdale.

Eelco van Asch

Eelco van Asch is met ingang van 1 maart 2021 lid van de Raad van Bestuur NS en benoemd tot directeur Operatie. Daarmee is hij verantwoordelijk voor alle operationele vervoers- en onderhoudsactiviteiten van NS in Nederland.

Na zijn studies Economie en Register Controller aan de Vrije Universiteit Amsterdam startte Eelco zijn carrière bij Delta Lloyd. Vervolgens stapte hij over naar KLM Cargo, waarna hij diverse bestuurlijke functies vervulde. In 2016 werd hij benoemd tot senior vice president Ground Services. Zijn carrière bij KLM sloot hij af als executive vice president Information Services & CIO van KLM. In de periode 2009-2017 was Eelco commissaris bij Cargonaut en Smartlox.