Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Geldigheid van vervoerbewijzen

Bekijk bij welke vervoerders je vervoerbewijs geldig is. Dit kan verschillen op binnenlandse of buitenlandse trajecten. Dit hangt ook af van de vervoersmaatschappij waarmee je reist.


Arriva, Breng, Keolis, Connexxion, Qbuzz en DB Regionalbahn Westfalen

De regionale vervoersmaatschappijen Arriva, Breng, Keolis, Connexxion, Qbuzz en DB Regionalbahn Westfalen verzorgen een deel van het treinverkeer in Nederland. Hiervoor gelden de volgende uitgangspunten:

  • Abonnementen van NS zijn geldig op deze trajecten. Dit betekent dat je met een NS-abonnement op je OV-chipkaart ook met korting kunt reizen bij deze regionale treinvervoerders.
    Let op: Check je met je NS-abonnement tijdens de daluren in bij NS en stap je daarna tijdens de spits over naar een trein van Qbuzz? Dan reis je bij Qbuzz door een technisch probleem van deze vervoerder helaas niet met de korting van je abonnement. Neem contact op met NS Klantenservice om het geld dat je te veel betaalde terug te vragen.
  • De Fietskaart Dal, Dagkaart hond en de Railrunner zijn ook geldig bij deze vervoerders.
  • Bij de NS-kaartautomaat kun je eenmalige chipkaarten naar alle stations in Nederland kopen. Bij een enkele reis of dagretour kan het zijn dat er meerdere routes voor je mogelijk zijn. De prijzen kunnen per route verschillen. Wanneer je bij aankoop kiest voor één route, staat op het vervoerbewijs aangegeven bij welke (regionale) vervoerders je vervoerbewijs geldig is. Kies je voor vrije routekeuze? Dan is je vervoerbewijs bij alle (regionale) vervoerders geldig.
  • De Algemene Voorwaarden van NS (AVR-NS) zijn op de trajecten van de regionale vervoersmaatschappijen niet van toepassing. Hier zijn de Algemene voorwaarden stads- en streekvervoer van toepassing.
  • In de Reisplanner zie je welke treinvervoersmaatschappij op welk traject rijdt.

Binnenlandse treinen

In het Overzicht van alle vervoerbewijzen is aangegeven bij welke vervoerders en/of trajecten je NS-vervoerbewijs wordt geaccepteerd.

Bekijk de andere vervoersmaatschappijen