Naar content

Hoofdnavigatie

Geldigheid van vervoerbewijzen

Bekijk bij welke vervoerders uw vervoerbewijs geldig is. Dit kan verschillen op binnenlandse of buitenlandse trajecten. Dit hangt ook af van de vervoersmaatschappij waarmee u reist.


Arriva, Breng, Keolis, Connexxion, Qbuzz en DB Regionalbahn Westfalen

De regionale vervoersmaatschappijen Arriva, Breng, Keolis, Connexxion, Qbuzz (per 9 december 2018) en DB Regionalbahn Westfalen verzorgen een deel van het treinverkeer in Nederland. Hiervoor gelden de volgende uitgangspunten:

  • Abonnementen van NS zijn geldig op deze trajecten. Dit betekent dat u met een NS-abonnement op uw OV-chipkaart ook met korting kunt reizen bij deze regionale vervoerders.
  • De Fietskaart Dal, Dagkaart hond en de Railrunner zijn ook geldig bij deze vervoerders.
  • Bij de NS-kaartautomaat kunt u eenmalige chipkaarten naar alle stations in Nederland kopen. Bij een enkele reis of dagretour kan het zijn dat er meerdere routes voor u mogelijk zijn. De prijzen kunnen per route verschillen. Wanneer u bij aankoop kiest voor één route, staat op het vervoerbewijs aangegeven bij welke (regionale) vervoerders uw vervoerbewijs geldig is. Kiest u voor vrije routekeuze? Dan is uw vervoerbewijs bij alle (regionale) vervoerders geldig.
  • De Algemene Voorwaarden van NS (AVR-NS) zijn op de trajecten van de regionale vervoersmaatschappijen niet van toepassing. Hier zijn de Algemene voorwaarden stads- en streekvervoer van toepassing.
  • In de Reisplanner ziet u welke vervoersmaatschappij op welk traject rijdt.

Binnenlandse treinen

In het PDF Overzicht van alle vervoerbewijzen is aangegeven bij welke vervoerders en/of trajecten uw NS-vervoerbewijs wordt geaccepteerd. Lees meer over de geldigheid van NS-vervoerbewijzen op de pagina 'Losse kaartjes'.

Bekijk de andere vervoersmaatschappijen