Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Geldigheid van vervoerbewijzen

Bekijk bij welke vervoerders uw vervoerbewijs geldig is. Dit kan verschillen op binnenlandse of buitenlandse trajecten. Dit hangt ook af van de vervoersmaatschappij waarmee u reist.


Arriva, Breng, Keolis, Connexxion, Qbuzz en DB Regionalbahn Westfalen

De regionale vervoersmaatschappijen Arriva, Breng, Keolis, Connexxion, Qbuzz (per 9 december 2018) en DB Regionalbahn Westfalen verzorgen een deel van het treinverkeer in Nederland. Hiervoor gelden de volgende uitgangspunten:

  • Abonnementen van NS zijn geldig op deze trajecten. Dit betekent dat u met een NS-abonnement op uw OV-chipkaart ook met korting kunt reizen bij deze regionale vervoerders.
  • De Fietskaart Dal, Dagkaart hond en de Railrunner zijn ook geldig bij deze vervoerders.
  • Bij de NS-kaartautomaat kunt u eenmalige chipkaarten naar alle stations in Nederland kopen. Bij een enkele reis of dagretour kan het zijn dat er meerdere routes voor u mogelijk zijn. De prijzen kunnen per route verschillen. Wanneer u bij aankoop kiest voor één route, staat op het vervoerbewijs aangegeven bij welke (regionale) vervoerders uw vervoerbewijs geldig is. Kiest u voor vrije routekeuze? Dan is uw vervoerbewijs bij alle (regionale) vervoerders geldig.
  • De Algemene Voorwaarden van NS (AVR-NS) zijn op de trajecten van de regionale vervoersmaatschappijen niet van toepassing. Hier zijn de Algemene voorwaarden stads- en streekvervoer van toepassing.
  • In de Reisplanner ziet u welke vervoersmaatschappij op welk traject rijdt.

Binnenlandse treinen

In het PDF Overzicht van alle vervoerbewijzen is aangegeven bij welke vervoerders en/of trajecten uw NS-vervoerbewijs wordt geaccepteerd. Lees meer over de geldigheid van NS-vervoerbewijzen op de pagina 'Losse kaartjes'.

Bekijk de andere vervoersmaatschappijen