Kinderuitjes 2022

De leukste kinderuitjes zijn dichterbij dan je denkt. Met een entreeticket én treinkaartje ben je meteen all set. Ontdek de leukste uitjes voor een dagje uit met de kinderen!

Bijgewerkt op 01 september 2022


Uitgelicht


 • Geen
  boekingskosten

 • Altijd de beste deal
  voor je dagje uit

 • In één keer online
  tickets en vervoer kopen


Voor grote dierenvrienden

Een dagje dierentuin is altijd een goed idee. Zeker in het voorjaar! In DierenPark Amersfoort ontdek je de mooiste dieren in zes verschillende werelden. Bezoek de grappige prairiehondjes op de Prairie of geniet van de Nederlandse natuur in het Woud. Je kunt het park te voet ontdekken, maar nog leuker is de Klim Alles-route. Samen met de kinderen klauter je boven de beren, vaar je langs zebra’s en stap je op een vlot tussen de vogels.

In ARTIS komen natuur, cultuur en erfgoed al sinds 1838 samen. Elke boom, elk dier, elk gebouw, elke microbe, elke planeet vertelt een eigen verhaal. Kom ook deze verhalen ontdekken en bezoek deze zomer ARTIS. Niet alleen voor een zomerse wandeling door het historische stadspark maar ook voor leuke activiteiten zoals leerzame speurtochten, speciale rondleidingen én om te luisteren naar de verhalen van dierverzorgers. 


Kinderuitjes voor durfallen

Een dag in de Efteling is een dag om nooit te vergeten. Voor zowel voor grote waaghalzen als de allerkleinsten. Spannende achtbanen, betoverende shows en een ontmoeting met Eftelingbewoners. Glijd van een drakentong in het nieuwe speelbos Nest of stap deze winter als eerste in de nieuwe attracties Archipel en Sirocco, geïnspireerd op de verhalen van 1001 nacht.

Een spectaculair dagje uit met het hele gezin? Kom dan HARDGAAN in Walibi Holland. Beleef samen een unieke rit in de nieuwste achtbaan UNTAMED. Deze achtbaan gaat 5x ondersteboven én gooit je alle kanten op. Ook als niet-achtbaanliefhebbers ga je een toffe dag tegemoet. Ga samen op een spetterend avontuur in Crazy River en El Rio Grande of waai lekker uit in Super Swing.


Uitjes voor ontdekkers en bouwers

Avontuur is dichterbij dan je denkt. In het Spoorwegmuseum in Utrecht raas je door de tijd in treinen die jij helemaal mag ontdekken. Er zijn veel spannende avonturen te beleven. Zoals De Vuurproef, de prijswinnende 4D-simulator waarin je zelf een trein bestuurt!

KreaDoe is het grootste DIY-evenement van de Benelux! Ga gelijk aan de slag met jouw creatieve hobby tijdens een van de vele workshops, ontdek de laatste trends en shop de mooiste materialen voor jouw creatieve passie.

Praktische tips voor een dagje uit met kinderen

Heb je een leuk uitje voor de kinderen gevonden? Plan dan je dagje weg. Hieronder geven we je nog wat praktische tips voor een fijn en veilig dagje weg met kinderen.

 1. Plan slim. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn de meeste uitjes het rustigst. Dus heb je geen zin in drukte, kies dan voor een dag die relatief rustiger is.
 2. Minder is meer: alles willen zien en doen in één dag is meestal niet zo'n goed idee. Maak thuis alvast een top 3 van dingen die je écht wilt doen of zien en laat de dag verder op z'n beloop gaan.
 3. Essentiële spullen voor in je tas: naast een flesje water behoren vochtige doekjes (voor vieze wangen, plakkerige handen en lekkende ijsjes) tot de basis. Te veel spullen bij je? Op de meeste NS-stations kun je een bagagekluis huren.
 4. De voorpret begint in de trein: 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet', 'ik ga op reis en ik neem mee', en 'wie ben ik' zijn altijd leuk om te spelen in de trein. Of zoek een paar feitjes over het uitje en maak er een quiz van. Hoe oud wordt een gorilla? Hoe hard ga je in de Baron? Als echte verkennertjes ontdekken ze de antwoorden straks zelf.

Toch een ander dagje weg?

We hebben natuurlijk nog meer uitjes die geschikt zijn voor kinderen. Nieuwsgierig? Bekijk dan het overzicht met alle uitjes.