Kinderuitjes 2021

Deze zomer een dagje weg met de kinderen? Of je nu naar de dierentuin wilt of liever een pretpark bezoekt, wij tippen je de leukste kindvriendelijke uitjes om er fijn met z'n allen een dagje op uit te gaan. Mét aanbieding en treinkaartje natuurlijk.

Bijgewerkt op 14 juli 2021


Uitgelicht


 • Geen
  boekingskosten

 • Altijd de beste deal
  voor je dagje uit

 • In één keer online
  tickets en vervoer kopen


Op ontdekkingstocht tussen de dieren

Een dagje dierentuin is altijd een goed idee. Maar extra leuk is het wanneer je als kleine bezoeker zelf op ontdekkingstocht kan tussen de dieren. In WILDLANDS Emmen vaar je bijvoorbeeld langs de olifanten en spot je neushoorns en zebra's vanuit de safaritruck. 

In DierenPark Amersfoort bekijk je de dieren van alle kanten tijdens het klauteren over de Klim Alles-route – van wiebelen boven de beren tot onder de grond bij de dassen. Nog meer ontdekken? Maak een reis terug in de tijd in het Dinopark en wandel rond tussen gigantische dinosauriërs. 

Een dagje Dolfinarium krijgt iets extra magisch wanneer je het afsluit met een bezoek aan de nieuwe waterattractie Waterpret. Ouders en kinderen voelen zich als een vis... ehh dolfijn in het water met fantastiche waterglijbanen en ander spetterplezier. 

Hang de aap uit!

In Burgers' Zoo ontdek je de dieren in hun natuurlijke omgeving, zoals de jungle of zelfs een mangrove! Willen de kinderen liever zelf de aap uithangen? Neem ze mee naar Burgers' Avonturenland. In deze nieuwe houten buitenspeeltuin van wel 1000 vierkante meter (!) kunnen ze lekker glijen, klimmen en over touwbruggen wiebelen. 

Wie van apen geen genoeg kan krijgen, moet zeker Apenheul bezoeken. Je ziet er bijna 300 (loslopende) apen in een prachtig park op de Veluwe. Ontdek het apenboompad tussen de boomtoppen, ga spelen bij een van de speelplaatsen of bekijk hoe de apen gevoerd worden. 


Waterpret en (kinder)achtbanen

De must see voor families is Max & Moritz, de nieuwe familie-achtbaan in de Efteling. Al vanaf 100 cm groot mogen kinderen instappen voor een dosis actie! En die begint al in de wachtrij, bijvoorbeeld met een (je leest het goed) scheetorgel.

Zijn achtbanen helemaal je ding? Dan mag je natuurlijk ook Walibi Holland niet overslaan. Kinderen vanaf 90 cm groot kunnen daar in kinderachtbaan Drako hun misschien wel eerste achtbaanritje maken – zonder kurkentrekkers of loopings, maar mét spannende bochten en heuvels. En dan zijn er nóg zo'n 20 attracties voor (kleine) kinderen

In de zes magische werelden van Toverland is er altijd wel iets leuks voor groot én klein te ontdekken. Niet te missen op warme dagen? De verkoeling van waterattracties Djengu River, Merlin's Quest en Waku Waku in Toverland!

Praktische tips voor een dagje uit met kinderen

Heb je een leuk uitje voor de kinderen gevonden? Plan dan je dagje weg. Hieronder geven we je nog wat praktische tips voor een fijn en veilig dagje weg. 

 1. Plan slim. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn de meeste uitjes het rustigst. Dus heb je geen zin in drukte, kies dan voor een dag die relatief rustiger is.
 2. Minder is meer: alles willen zien en doen in één dag is meestal niet zo'n goed idee. Maak thuis alvast een top 3 van dingen die je écht wilt doen of zien en laat de dag verder op z'n beloop gaan. 
 3. Essentiële dingen voor in je tas: naast een flesje water behoren vochtige doekjes (voor vieze wangen, plakkerige handen en lekkende ijsjes) tot de basis. Evenals een flesje desinfectiemiddel. Goed om te weten: in de meeste attractieparken zijn centrale desinfectiepunten aanwezig.
 4. Houd ze bezig: 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet', 'ik ga op reis en ik neem mee', en 'wie ben ik' zijn altijd leuk om te spelen in de trein.
 5. Om de treinreis fijn en veilig te laten verlopen heeft NS een aantal maatregelen genomen. Zo wordt gevraagd drukte te vermijden en is een mondkapje in de trein en tijdens het in- en uitstappen verplicht. Meer daarover lees je op de pagina van NS met de algemene corona update

Toch een ander dagje weg?

We hebben natuurlijk nog meer uitjes die geschikt zijn voor kinderen. Nieuwsgierig? Bekijk dan het overzicht met alle uitjes.