Kinderuitjes 2021

Varen langs een olifantenkudde of een rit in een spannende achtbaan? De leukste kinderuitjes zijn dichterbij dan je denkt. Met een entreeticket én treinkaartje ben je meteen all set. Ontdek de leukste uitjes voor een dagje uit met de kinderen!  

Bijgewerkt op 20 september 2021


Uitgelicht


 • Geen
  boekingskosten

 • Altijd de beste deal
  voor je dagje uit

 • In één keer online
  tickets en vervoer kopen


Voor kleine en grote dierenvrienden

Een dagje dierentuin is altijd een goed idee. Maar extra leuk is het wanneer je als kleine bezoeker zelf op ontdekkingstocht kan tussen de dieren. In WILDLANDS Emmen maak je een wereldreis in één dag. Ontmoet de ijsberen van de Noordpool, spot giraffen vanaf je safaritruck en maak een boottocht door de jungle. Misschien zie je babyolifantje Ka Yan wel van dichtbij! Hebben de kinderen zin in een wedstrijdje? Neem het tegen elkaar op in achtbaan Tweestryd. De winnaar verdient geld voor het goede doel.  

Ontdekkingsreizigers in spé opgelet: in DierenPark Amersfoort ontdek je de mooiste dieren in zes verschillende werelden. Bezoek de grappige prairiehondjes op de Prairie of geniet van de Nederlandse natuur in het Woud. Je kunt het park te voet ontdekken, maar nog leuker is de Klim Alles-route. Samen met de kinderen klauter je boven de beren, vaar je langs zebra’s en stap je op een vlot tussen de vogels.  

Nergens beleef je apen van zo dichtbij als in Apenheul. In het Veluwse bos wonen 300 apen, waarvan meer dan de helft los loopt. De nieuwsgierige doodshoofdaapjes springen zo op de tunnel waar je doorheen loopt! Zelf de aap uithangen? In de nieuwe, grote speeltuin klauter je op spannende speeltoestellen en slinger je net zo soepel als een slingeraap.   


De kinderuitjes voor waaghalzen

Een dag in de Efteling is een dag om nooit te vergeten. Voor zowel voor grote waaghalzen als de allerkleinsten. Spannende achtbanen, betoverende shows en een ontmoeting met Eftelingbewoners. Glijd van een drakentong in het nieuwe speelbos Nest of stap deze winter als eerste in de nieuwe attracties Archipel en Sirocco, geïnspireerd op de verhalen van 1001 nacht

In Toverland wandel je door zes betoverende werelden. Ga terug naar de middeleeuwen of bereik een recordsnelheid in het Wunderwald. Met 35 attracties is er genoeg te beleven, óók voor kleine kinderen. In de attracties Truukjes en Theekopjes mogen zelfs de allerkleinsten instappen. Thuis al kijken waar ze in mogen? Bekijk het in de app Groeit-met-je-mee-meter.


Buiten én binnen spelletjes spelen  

De schattige huizen, smalle kanalen en bruggetjes. Giethoorn is een écht sprookje. Een sprookje dat je het beste beleeft per boot. Kinderen komen oren en ogen tekort als de schipper vertelt over de geheimen van het dorp. Ook is het een perfecte plek voor spelletjes. Wat dacht je van het aantal bruggen tellen? Of het aantal eenden? 

Over spelletjes gesproken… Op 6 en 7 november is het Spellenspektakel in Utrecht. Samen met je kinderen speel je in de Jaarbeurs de leukste spellen. Van oude klassiekers tot de allernieuwste aanwinsten voor je spelletjeskast. De jongste bezoekers knutselen hun eigen speelgoed op het speciale kinderplein. Professionele pedagogisch medewerkers houden een oogje in het zeil. Zo kun je zelf ook een rustig rondje over de beurs lopen. 

Praktische tips voor een dagje uit met kinderen

Heb je een leuk uitje voor de kinderen gevonden? Plan dan je dagje weg. Hieronder geven we je nog wat praktische tips voor een fijn en veilig dagje weg met kinderen. 

 1. Plan slim. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn de meeste uitjes het rustigst. Dus heb je geen zin in drukte, kies dan voor een dag die relatief rustiger is.
 2. Minder is meer: alles willen zien en doen in één dag is meestal niet zo'n goed idee. Maak thuis alvast een top 3 van dingen die je écht wilt doen of zien en laat de dag verder op z'n beloop gaan. 
 3. Essentiële spullen voor in je tas: naast een flesje water behoren vochtige doekjes (voor vieze wangen, plakkerige handen en lekkende ijsjes) tot de basis. Evenals een flesje desinfectiemiddel. Te veel spullen bij je? Op de meeste NS-stations kun je een bagagekluis huren.
 4. De voorpret begint in de trein: 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet', 'ik ga op reis en ik neem mee', en 'wie ben ik' zijn altijd leuk om te spelen in de trein. Of zoek een paar feitjes over het uitje en maak er een quiz van. Hoe oud wordt een gorilla? Hoe hard ga je in de Baron? Als echte verkennertjes ontdekken ze de antwoorden straks zelf. 
 5. Om de treinreis fijn en veilig te laten verlopen heeft NS een aantal maatregelen genomen. Zo vragen we je drukte te vermijden en een mondkapje te dragen. Meer daarover lees je in onze algemene corona update

Toch een ander dagje weg?

We hebben natuurlijk nog meer uitjes die geschikt zijn voor kinderen. Nieuwsgierig? Bekijk dan het overzicht met alle uitjes.