Kinderuitjes 2022

Nederland ontdekken lopend door Madurodam of vliegend in This is Holland? De leukste kinderuitjes zijn dichterbij dan je denkt. Met een entreeticket én treinkaartje ben je meteen all set. Ontdek de leukste uitjes voor een dagje uit met de kinderen!

Bijgewerkt op 05 mei 2022


Uitgelicht


 • Geen
  boekingskosten

 • Altijd de beste deal
  voor je dagje uit

 • In één keer online
  tickets en vervoer kopen


Voor grote dierenvrienden en avonturiers

Een dagje dierentuin is altijd een goed idee. Zeker in het voorjaar! In DierenPark Amersfoort ontdek je de mooiste dieren in zes verschillende werelden. Bezoek de grappige prairiehondjes op de Prairie of geniet van de Nederlandse natuur in het Woud. Je kunt het park te voet ontdekken, maar nog leuker is de Klim Alles-route. Samen met de kinderen klauter je boven de beren, vaar je langs zebra’s en stap je op een vlot tussen de vogels.

Heb je zin in avontuur? Breng dan een bezoek aan het Spoorwegmuseum in Utrecht. Hier reis je op een verrassende manier door 175 jaar geschiedenis. Zo maak je in een spannende achtbaanrit kennis met de allereerste gigantische stoomlocomotieven. En doordat je overal bij betrokken wordt, ontdek je steeds nieuwe dingen. In het Techlab ga je zelf aan de slag met proefjes en ontdek je hoe de techniek achter de trein werkt. De nieuwste aanwinst is een Hyperloop, gaat dit de trein van de toekomst worden? Nieuwsgierig? Kom ook naar het stoerste museum van Nederland!

Zin in een betoverende dag voor jong en oud? Ga dan naar Toverland! De echte durfals mogen instappen in de sensationele achtbaan Fēnix. Deze wing coaster gaat maar liefst 3 keer over de kop! Nog iets te jong voor spannende attracties? Met de allerkleinsten geniet je samen van de bootjesattractie Merlin’s Quest en in Port Laguna kun je met de juiste toverspreuk en bijbehorende magische beweging écht toveren.


Kinderuitjes voor durfallen en ontdekkers

Een dag in de Efteling is een dag om nooit te vergeten. Voor zowel voor grote waaghalzen als de allerkleinsten. Spannende achtbanen, betoverende shows en een ontmoeting met Eftelingbewoners. Glijd van een drakentong in het nieuwe speelbos Nest of stap deze winter als eerste in de nieuwe attracties Archipel en Sirocco, geïnspireerd op de verhalen van 1001 nacht.

Samen Nederland ontdekken kan op heel veel manieren. Wat dacht je van in het klein? Madurodam in Den Haag is één en al beleving. Vergaap je aan de miniatuurgebouwen en kom in actie met spectaculaire attracties en leuke doe-dingen. Je komt ogen, maar vooral handen tekort tijdens je ontdekkingsreis door Nederland in het klein.

Voor een spectaculaire, virtuele vliegreis, is This is Holland een echte aanrader. In het bijzondere theater in Amsterdam vlieg je als een vogel over de beroemde Amsterdamse grachtengordel, de Waddenzee, de Veluwe en meer. Door de speciale effecten beleef je het alsof je echt vliegt! Let wel op: het onderdeel Flight Experience van dit uitje is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en langer dan 1 meter. Jongere of kleinere kinderen, zwangeren en personen met een geschiedenis van hart- en/of bloedsomloopklachten mogen niet plaatsnemen in de Flight Experience.

Praktische tips voor een dagje uit met kinderen

Heb je een leuk uitje voor de kinderen gevonden? Plan dan je dagje weg. Hieronder geven we je nog wat praktische tips voor een fijn en veilig dagje weg met kinderen.

 1. Plan slim. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn de meeste uitjes het rustigst. Dus heb je geen zin in drukte, kies dan voor een dag die relatief rustiger is.
 2. Minder is meer: alles willen zien en doen in één dag is meestal niet zo'n goed idee. Maak thuis alvast een top 3 van dingen die je écht wilt doen of zien en laat de dag verder op z'n beloop gaan.
 3. Essentiële spullen voor in je tas: naast een flesje water behoren vochtige doekjes (voor vieze wangen, plakkerige handen en lekkende ijsjes) tot de basis. Te veel spullen bij je? Op de meeste NS-stations kun je een bagagekluis huren.
 4. De voorpret begint in de trein: 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet', 'ik ga op reis en ik neem mee', en 'wie ben ik' zijn altijd leuk om te spelen in de trein. Of zoek een paar feitjes over het uitje en maak er een quiz van. Hoe oud wordt een gorilla? Hoe hard ga je in de Baron? Als echte verkennertjes ontdekken ze de antwoorden straks zelf.

Toch een ander dagje weg?

We hebben natuurlijk nog meer uitjes die geschikt zijn voor kinderen. Nieuwsgierig? Bekijk dan het overzicht met alle uitjes.