Kinderuitjes 2023

De leukste kinderuitjes zijn dichterbij dan je denkt. Met een entreeticket én treinkaartje ben je meteen all set. Ontdek de leukste uitjes voor een dagje uit met de kinderen!

Bijgewerkt op 14 november 2023


Uitgelicht


 • Geen
  boekingskosten

 • Altijd de beste deal
  voor je dagje uit

 • In één keer online
  tickets en vervoer kopen


Voor grote dierenvrienden

Diergaarde Blijdorp is uitgegroeid tot één van de mooiste dierentuinen van Europa. Wandel in het overdekte Oceanium over de zeebodem en langs diverse kusten. In de glazen tunnel zwemmen haaien en zeeschildpadden over je hoofd! Zie de imposante ijsberen voor je neus in het water plonzen en stap in het kleurrijke en tropische Amazonica: het grootste vlinderparadijs van Europa.

Ga samen op ontdekking in ARTIS! Laat je verrassen door de vele diersoorten in het Apenhuis en Vogelhuis. Reis door de ruimte in het Planetarium en omring je door honderden fladderende vlinders in het Vlinderpaviljoen. Vergeet vooral niet een kijkje te nemen in het nieuwe leeuwenverblijf!


Kinderuitjes voor groot en klein

Stap binnen in de betoverende wereld van Madurodam. In dit familiepark is er voor jong en oud zoveel te beleven dat je ogen en handen tekortkomt. Waar anders red je in één dag ons land van het water, ben je een beroemde dj én zie je kastelen en paleizen? In Madurodam kun je met heel de familie van alles zien, doen én beleven. 

De koudste en donkerste maanden van het jaar worden een stuk gezelliger en lichter met Amsterdam Light Festival. Bewonder het prachtig verlichte Amsterdam tijdens een rondvaart door de grachten. Onderweg vertelt de audiogids je meer over de prachtige lichtinstallaties. Een onvergetelijk familie-uitje vol verwondering en plezier!

In Fabrique des Lumières wordt kunst tot leven gewekt. Bewonder het werk van de grootste artiesten uit de geschiedenis, gegoten in een digitale ode van beeld en geluid. Momenteel bekijk je de spectaculaire exposities van Salvador Dalí en Gaudí. Een visueel spektakel voor jong en oud. 

Praktische tips voor een dagje uit met kinderen

Heb je een leuk uitje voor de kinderen gevonden? Plan dan je dagje weg. Hieronder geven we je nog wat praktische tips voor een fijn en veilig dagje weg met kinderen.

 1. Plan slim. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn de meeste uitjes het rustigst. Dus heb je geen zin in drukte, kies dan voor een dag die relatief rustiger is.
 2. Minder is meer: alles willen zien en doen in één dag is meestal niet zo'n goed idee. Maak thuis alvast een top 3 van dingen die je écht wilt doen of zien en laat de dag verder op z'n beloop gaan.
 3. Essentiële spullen voor in je tas: naast een flesje water behoren vochtige doekjes (voor vieze wangen, plakkerige handen en lekkende ijsjes) tot de basis. Te veel spullen bij je? Op de meeste NS-stations kun je een bagagekluis huren.
 4. De voorpret begint in de trein: 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet', 'ik ga op reis en ik neem mee', en 'wie ben ik' zijn altijd leuk om te spelen in de trein. Of zoek een paar feitjes over het uitje en maak er een quiz van. Hoe oud wordt een gorilla? Hoe hard ga je in de Baron? Als echte verkennertjes ontdekken ze de antwoorden straks zelf.

Toch een ander dagje weg?

We hebben natuurlijk nog meer uitjes die geschikt zijn voor kinderen. Nieuwsgierig? Bekijk dan het overzicht met alle uitjes.