Kinderuitjes 2021

Dit voorjaar een dagje weg met de kinderen? Of je nu naar de dierentuin wilt of liever een pretpark of museum bezoekt, wij tippen je alvast de leukste kindvriendelijke uitjes om hopelijk heel snel te beleven. Mét aanbieding en treinkaartje natuurlijk.

Bijgewerkt op 28 april 2021


Uitgelicht


 • Geen
  boekingskosten

 • Altijd de beste deal
  voor je dagje uit

 • In één keer online
  tickets en vervoer kopen


Op ontdekkingstocht tussen de dieren

Een dagje dierentuin is altijd een goed idee. Maar extra leuk is het wanneer je als kleine bezoeker zelf op ontdekkingstocht kan tussen de dieren. In WILDLANDS Emmen vaar je bijvoorbeeld langs de olifanten en spot je neushoorns en zebra's vanuit de safaritruck. 

In DierenPark Amersfoort klim en klauter je zelfs – net als de dieren – tússen de dieren, en sta je even later oog in oog met dino's in het Dinopark. Nóg een tip: in Burgers' Zoo ontdek je de dieren in hun natuurlijke omgeving, zoals de jungle of zelfs een mangrove! Dit zijn onze tips voor dierenliefhebbers!


Waterpret (en achtbanen)

De must see voor families is Max & Moritz, de nieuwe familie-achtbaan in de Efteling. Al vanaf 100 cm groot mogen kinderen instappen voor een dosis actie! En die begint al in de wachtrij, bijvoorbeeld met een (je leest het goed) scheetorgel. Maar dat is pas het begin, want naast tijdloze klassiekers als de Piraña en het Sprookjesbos zijn er talloze attracties voor jong en oud.

Van heel andere orde is een rondvaart door Giethoorn. Wat minder actie, maar zeker zo mooi! Een heel ontspannen dagje op het water voor jong en oud(er).

Praktische tips voor een dagje uit met kinderen

Heb je een leuk uitje voor de kinderen gevonden? Plan dan je dagje weg. Hieronder geven we je nog wat praktische tips voor een fijn en veilig dagje weg. 

 1. Plan slim. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn de meeste uitjes het rustigst. Dus heb je geen zin in drukte, kies dan voor een dag die relatief rustiger is.
 2. Minder is meer: alles willen zien en doen in één dag is meestal niet zo'n goed idee. Maak thuis alvast een top 3 van dingen die je écht wilt doen of zien en laat de dag verder op z'n beloop gaan. 
 3. Essentiële dingen voor in je tas: naast een flesje water behoren vochtige doekjes (voor vieze wangen, plakkerige handen en lekkende ijsjes) tot de basis. Evenals een flesje desinfectiemiddel. Goed om te weten: in de meeste attractieparken zijn centrale desinfectiepunten aanwezig.
 4. Houd ze bezig: 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet', 'ik ga op reis en ik neem mee', en 'wie ben ik' zijn altijd leuk om te spelen in de trein.
 5. Om de treinreis fijn en veilig te laten verlopen heeft NS een aantal maatregelen genomen. Zo wordt gevraagd drukte te vermijden en is een mondkapje in de trein en tijdens het in- en uitstappen verplicht. Meer daarover lees je op de pagina van NS met de algemene corona update

Toch een ander dagje weg?

We hebben natuurlijk nog meer uitjes die geschikt zijn voor kinderen. Nieuwsgierig? Bekijk dan het overzicht met alle uitjes.