Kinderuitjes 2023

De leukste kinderuitjes zijn dichterbij dan je denkt. Met een entreeticket én treinkaartje ben je meteen all set. Ontdek de leukste uitjes voor een dagje uit met de kinderen!

Bijgewerkt op 01 juni 2023


Uitgelicht


 • Geen
  boekingskosten

 • Altijd de beste deal
  voor je dagje uit

 • In één keer online
  tickets en vervoer kopen


Voor grote dierenvrienden

Diergaarde Blijdorp is uitgegroeid tot één van de mooiste dierentuinen van Europa. Wandel in het overdekte Oceanium over de zeebodem en langs diverse kusten. In de glazen tunnel zwemmen haaien en zeeschildpadden over je hoofd! Zie de imposante ijsberen voor je neus in het water plonzen en stap in het kleurrijke en tropische Amazonica: het grootste vlinderparadijs van Europa.

In ARTIS komen natuur, cultuur en erfgoed samen. Elke boom, elk dier, elk gebouw, elke planeet vertelt een eigen verhaal. De verhalen van ARTIS bestaan al sinds 1838. En worden elke dag opnieuw geboren. Ervaar het zelf!

Op welke aap lijk jij? Je komt erachter in Apenheul. In dit groene natuurpark op de Veluwe vind je meer dan 35 verschillende soorten apen. Kom oog in oog te staan met loslopende apen en verrijk je kennis bij de leerzame voederpresentaties. Hang zelf de aap uit in één van de vele speeltuinen en neem zeker een kijkje in het nieuwe gebied.


Kinderuitjes voor groot en klein

Een dag in de Efteling is een dag om nooit te vergeten. Voor zowel voor grote waaghalzen als de allerkleinsten. Spannende achtbanen, betoverende shows en een ontmoeting met Eftelingbewoners. Glijd van een drakentong in het nieuwe speelbos Nest of stap deze winter als eerste in de nieuwe attracties Archipel en Sirocco, geïnspireerd op de verhalen van 1001 nacht.

Avontuur is dichterbij dan je denkt. In het Spoorwegmuseum in Utrecht raas je door de tijd in treinen die jij helemaal mag ontdekken. Er zijn veel spannende avonturen te beleven. Zoals De Vuurproef, de prijswinnende 4D-simulator waarin je zelf een trein bestuurt!

Praktische tips voor een dagje uit met kinderen

Heb je een leuk uitje voor de kinderen gevonden? Plan dan je dagje weg. Hieronder geven we je nog wat praktische tips voor een fijn en veilig dagje weg met kinderen.

 1. Plan slim. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn de meeste uitjes het rustigst. Dus heb je geen zin in drukte, kies dan voor een dag die relatief rustiger is.
 2. Minder is meer: alles willen zien en doen in één dag is meestal niet zo'n goed idee. Maak thuis alvast een top 3 van dingen die je écht wilt doen of zien en laat de dag verder op z'n beloop gaan.
 3. Essentiële spullen voor in je tas: naast een flesje water behoren vochtige doekjes (voor vieze wangen, plakkerige handen en lekkende ijsjes) tot de basis. Te veel spullen bij je? Op de meeste NS-stations kun je een bagagekluis huren.
 4. De voorpret begint in de trein: 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet', 'ik ga op reis en ik neem mee', en 'wie ben ik' zijn altijd leuk om te spelen in de trein. Of zoek een paar feitjes over het uitje en maak er een quiz van. Hoe oud wordt een gorilla? Hoe hard ga je in de Baron? Als echte verkennertjes ontdekken ze de antwoorden straks zelf.

Toch een ander dagje weg?

We hebben natuurlijk nog meer uitjes die geschikt zijn voor kinderen. Nieuwsgierig? Bekijk dan het overzicht met alle uitjes.