Wat te doen in Amsterdam


Uitgelicht


  • Geen
    boekingskosten

  • Altijd de beste deal
    voor je dagje uit

  • In één keer online
    tickets en vervoer kopen


Dagje Amsterdam

Doe eens een dagje Amsterdam. Stap uit de trein en je staat direct in het centrum. En dan eerst? Een lekkere kop koffie. Sla vanuit het Centraal Station rechtsaf en je loopt zo de Haarlemmerstraat in. Hier maakt het eigenlijk niet uit waar je binnenstapt, achter iedere deur zit wel een leuke tent.

Iconische grachten

Via de Haarlemmerstraat loop je vanzelf tegen de iconische Amsterdamse grachten aan. Maak een wandelingetje langs het water en vergaap je aan de prachtige 17e-eeuwse panden en gevels. Wel blijven opletten, anders mis je het Anne Frank Huis bij de Westermarkt. Even verderop loop je door De 9 Straatjes. In deze wirwar van straten vind je de hipste modezaken en boetiekjes.

Jordaan en Foodhallen

Ben je in Amsterdam, dan kan een bezoekje aan de Jordaan natuurlijk niet ontbreken. Steek de Prinsengracht over en je bent in een van de levendigste delen van de stad. Bruine kroegen, galerieën en delicatessenzaakjes volgen elkaar hier in rap tempo op. Lekkere trek? Steek dan de Singelgracht over en volg de Kinkerstraat naar de Foodhallen, een oud tramgebouw omgebouwd tot foodwalhalla. Hier proef je de lekkerste gerechten uit alle windstreken.

Museumplein

Liever wat cultuur snuiven? Loop dan vanuit de Jordaan nog een stukje verder langs de grachten. Na een mooie wandeling langs het Leidseplein, het Vondelpark en de sjieke P.C. Hooftstraat kom je op het Museumplein. Op dit plein tref je op een steenworp afstand van elkaar de drie bekendste musea in Amsterdam: het Rijks, het Van Gogh en het Stedelijk. Ook dat is Amsterdam.

Albert Cuypmarkt

Ook leuk: op nog geen 10 minuten lopen van het Museumplein staat de Albert Cuypmarkt in De Pijp. Een van de grootste dagmarkten van Europa en geroemd om die typisch Amsterdamse sfeer. Er is van alles te koop, van kleding tot de lekkerste producten en gerechten. En met dat onvervalste Amsterdamse accent van al die marktkramers is de Albert Cuyp een beleving op zich!