Wat te doen in Amsterdam

Amsterdam is al leuk op zich. De stad heeft zo veel te bieden op het gebied van winkelen, horeca, cultuur en vermaak. Met onze voordelige uitjes van Spoordeelwinkel maak je er helemaal een onvergetelijke dag van. Dit zijn onze tips voor een stedentrip naar Amsterdam.

Bijgewerkt op 02 november 2023


Uitgelicht


  • Geen
    boekingskosten

  • Altijd de beste deal
    voor je dagje uit

  • In één keer online
    tickets en vervoer kopen


Stedentrip in Amsterdam

Wil je extra lang genieten van onze mooie hoofdstad, boek dan direct een overnachting en geniet een dagje extra. Ook buiten het centrum van Amsterdam is veel te beleven. In Amsterdam-Noord laat je je inspireren door nieuwe hotspots en hippe restaurants en op de Dappermarkt in Oost eet je een wereldgerecht uit het vuistje.

Een dagje Amsterdam wordt extra lekker met deze aanbieding van Julia's! Tijdens je dagje weg kun je hier namelijk een heerlijke pasta met frisdrank naar keuze scoren. Dat is nog eens fijn pauzeren tussen het struinen door!


De leukste uitjes in Amsterdam

Ga samen op ontdekking in ARTIS! Laat je verrassen door de vele diersoorten in het Apenhuis en Vogelhuis. Reis door de ruimte in het Planetarium en omring je door honderden fladderende vlinders in het Vlinderpaviljoen. Vergeet vooral niet een kijkje te nemen in het nieuwe leeuwenverblijf.

Geniet van een prachtige rondvaart door de grachten van Amsterdam en laat je verleiden door de schoonheid van onze hoofdstad. De vernieuwde rondvaartboten van Rederij Lovers nemen je een uur lang mee over de beroemde grachten, die sinds 2010 erkend zijn als UNESCO Werelderfgoed.

Voorbereid op reis

Een goed voorbereide treinreis is fijn voor jezelf en je medereizigers. Plan je rit, geef elkaar de ruimte op stations en perrons en reis zoveel mogelijk op rustige momenten. Tip: plan je reis in de NS-app, bekijk meteen de verwachte drukte, en stel in dat je meldingen wilt ontvangen over je geplande rit. Handig, want zo weet je door pushberichten meteen of je trein drukker dan verwacht is, van een ander perron vertrekt, vertraging heeft, of uitvalt.