Wat te doen in Amsterdam

Tips voor jouw dagje Amsterdam
  • Elke maand 25
    nieuwe uitjes

  • Altijd de beste deal
    voor je dagje uit

  • In één keer online
    tickets en vervoer kopen

Dagje Amsterdam

Doe eens een dagje Amsterdam. Stap uit de trein en je staat direct in het centrum. En dan eerst? Een lekkere kop koffie. Sla vanuit het Centraal Station rechtsaf en je loopt zo de Haarlemmerstraat op. Hier maakt het eigenlijk niet uit waar je naar binnenstapt, achter iedere deur zit wel een leuke tent.

Iconische grachten

Via de Haarlemmerstraat loop zo je de iconische Amsterdamse grachten op. Vergaap je aan de prachtige 17e panden en gevels. Wel blijven opletten, voor je het weet sta je voor het Anne Frank Huis bij de Westermarkt. Even verderop loop je door De 9 Straatjes. In deze wirwar van straten vind je de hipste modezaken en boetiekjes.

Jordaan en Foodhallen

Ben je in Amsterdam, dan kan een bezoekje aan de Jordaan natuurlijk niet ontbreken. Steek de Prinsengracht over en je bent in een bruisend deel van de stad. Bruine kroegen, galerieën en delicatessenzaakjes volgen elkaar hier in rap tempo op. Lekkere trek? Steek dan de Singelgracht over en volg de Kinkerstraat naar de Foodhallen. Een oud tramgebouw omgebouwd tot foodwalhalla. Hier proef je de lekkerste gerechten uit alle windstreken.

Museumplein

Liever wat cultuursnuiven? Loop dan vanuit de Jordaan nog een stukje verder langs de grachten. Na een mooie wandeling langs het Leidseplein, het Vondelpark en de P.C. Hooftstraat kom je op het Museumplein. Op één plein de drie bekendste musea in Amsterdam: het Rijks, het Van Gogh en het Stedelijk op een steenworp afstand van elkaar. Ook dat is Amsterdam.

Albert Cuypmarkt

Ook leuk: op nog geen 10 minuten lopen van het Museumplein start de Albert Cuypmarkt in De Pijp. Niet alleen de grootste dagmarkt van Europa met verse producten. Ook proef je hier weer die typisch Amsterdamse sfeer. Zelfs als je niet op zoek bent naar verse producten, is het proeven van de sfeer al een bezoekje waard. De Albert Cuyp is een beleving op zich.