Wat te doen in Amsterdam

Amsterdam is al leuk op zich. De stad heeft zo veel te bieden op het gebied van winkelen, horeca, cultuur en vermaak. Met onze voordelige uitjes van de Spoordeelwinkel maak je er een onvergetelijke dag van. Ga jij naar ARTIS, een rondvaart, of toch This is Holland? Dit zijn onze tips voor een stedentrip naar Amsterdam.

Bijgewerkt op 08 december 2021


Uitgelicht


  • Geen
    boekingskosten

  • Altijd de beste deal
    voor je dagje uit

  • In één keer online
    tickets en vervoer kopen


Stedentrip in Amsterdam

Nachtje weg in Amsterdam

Amsterdam heeft zo veel te bieden, dat je er met gemak twee dagen kunt doorbrengen. Met één van de voordelige hotelovernachtingen plof jij na een dagje stad moe en voldaan in een heerlijk zacht bed. De hotels uit onze aanbieding liggen verspreid over de stad. Zo ben je altijd in de buurt van het uitstapje van jouw keuze.

Rondvaart over de grachten

Een rondvaart is dé manier om de Amsterdamse grachten te ontdekken. Met Lovers vaar je langs de statige grachtenpanden, de Westerkerk, de Magere Brug en het Anne Frank Huis. Wandelen kan natuurlijk ook. Via de Haarlemmerstraat loop je de iconische grachten op. Slenter langs het water en vergaap je aan de prachtige 17e-eeuwse panden en gevels. Even verderop loop je door De 9 Straatjes. Hier vind je de hippe modezaken en boetiekjes met originele kleding en cadeaus.


Beestjes kijken, winkelen en een tentoonstelling bezoeken

ARTIS Amsterdam, de oudste dierentuin van Nederland

In de Plantagebuurt vind je de oudste dierentuin van Nederland, ARTIS. Een uniek stadspark waar je heerlijk kunt wandelen, dieren bewonderen van groot tot klein en alles kunt leren over het universum in het Planetarium. Vanaf het Centraal Station ben je er zo. In de winter is het extra warm en gezellig in ARTIS, met een rondleiding door de binnenverblijven, feestversieringen langs de Papagaaienlaan en glühwein in de Serre.

BODY WORLDS en winkelen in het centrum

Loop je vanaf het Centraal Station rechtdoor het Damrak op, dan sta je in no time middenin de stad. Stop onderweg voor een bezoekje aan BODY WORLDS, een tentoonstelling over het menselijk lichaam. Loop je verder, dan kom je op de Dam, waar je het monument en het Paleis kunt bewonderen. Vanaf hier ben je ook zo op de Kalverstraat, waar je naar hartelust kunt winkelen. Trek gekregen? Op en rond de Spuistraat vind je allerlei restaurantjes en café's.


Ontdek This is Holland en Amsterdam-Noord

Bekijk de stad eens vanaf de overkant van het IJ! Pak de pont vanaf Centraal Station en ontdek Amsterdam-Noord. Hippe café's, artistieke vrijplaatsen en bijzondere architectuur maken van dit stadsdeel een onverwachte verrassing. Hier vind je het Eye Filmmuseum en This is Holland, een spectaculaire attractie, waarbij je onder andere over de mooiste plekjes van Nederland vliegt in een flight simulator.

Nog meer inspiratie opdoen? Kijk dan eens op nsfavourites voor nog meer tips voor jouw dagje Amsterdam.

Een veilige treinreis

Niet vergeten: een mondkapje is verplicht voor reizigers vanaf 13 jaar oud. We vragen je deze op te zetten vóór het betreden van het station en zo weinig mogelijk aan te raken met je handen. Daarnaast vragen we je zoveel mogeiijk verspreid te gaan zitten in de trein en ook tijdens het in- en uitstappen afstand te bewaren. Met de uitjes van Spoordeelwinkel reis je tijdens de daluren. Op deze momenten is het normaal gesproken relatief rustig in de trein. Mondkapje vergeten? Je kunt er alsnog eentje aanschaffen bij diverse winkels op de stations en bij veel stationsautomaten.