Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Ben je afgestudeerd? Gratis Dal Voordeel!

Net afgestudeerd? Gefeliciteerd, tijd voor een nieuwe stap! NS heeft een cadeau voor je: vraag gratis ons Dal Voordeel abonnement aan. Je reist dan een jaar lang met 40% korting buiten de spits, in het weekend en op feestdagen.

Afgestudeerd en korting: check hoe je het aanvraagt

Neem deze stappen om ov-korting na je studie te krijgen:

 1. Stop je Studentenreisproduct bij de kaartautomaat.
 2. Vraag je gratis Dal Voordeel abonnement aan. Doe dit binnen 6 maanden nadat je Studentenreisproduct is gestopt.
 3. Gebruik de volgende actiecode:
  • Voor ex-studenten: vul in de webshop het woord 'exstudent' in bij ´Overzicht van uw bestelling´, met daarachter de 16 cijfers van je OV-chipkaart, bijv: EXSTUDENT1234123412341234.
  • Voor langstudeerders: vul in de webshop het woord 'student' in bij ´Overzicht van uw bestelling´, met daarachter de 16 cijfers van jouw OV-chipkaart, bijv: STUDENT1234123412341234.
  • Voor jonge ondernemers: vul in de webshop het woord 'zakelijk' in bij ´Controleren´, direct aangevuld met de 16 cijfers van jouw OV-chipkaart, bijv: ZAKELIJK1234123412341234.
   Vraag je zakelijk abonnement aan.

Let op: in de webshop kun je pas later in het bestelproces je actiecode invullen. Als ex-student of langstudeerder is dit op de pagina ‘Overzicht van uw bestelling’. Kies je voor een zakelijk abonnement dan is dat op de pagina 'Controleren'.

Met je OV-chipkaartnummer controleert de Regisseur Studenten Reisrecht of er op het kaartnummer een Studentenreisproduct heeft gestaan. En wanneer je je studenten ov hebt gestopt.

Studentenreisproduct (studenten OV)

Reis gratis met je Studentenreisproduct in trein, bus, metro en tram.