Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS Voordeel

Koop alvast je kaartje voor een rustiger tijdslot en reis met tot wel 60% korting tussen Den Helder - Utrecht Centraal, Groningen – Utrecht Centraal en Den Haag Centraal - Eindhoven Centraal. Ook geldig voor de stations ertussenin.

Plan je reis

Voordelig en duurzaam reizen tussen Den Helder - Utrecht Centraal, Groningen - Utrecht Centraal of Den Haag Centraal - Eindhoven Centraal? Koop dan minimaal één dag voor vertrek je treinkaartje, kies een gunstig tijdslot en profiteer van korting. De korting wordt toegepast in beide richtingen van de trajecten. Hoe rustiger de reis, hoe lager de prijs. Nu te koop in de NS-app en op de website!

Meerdere trajecten

Voor reizen tussen de stations op de trajecten Den Helder – Utrecht Centraal, Groningen – Utrecht Centraal en Den Haag Centraal – Eindhoven Centraal.

Kies vooraf je reis

Met NS Voordeel kies je zelf vooraf een specifiek tijdslot voor je hele reis. Van vertrek tot aankomst.

Variabele korting

Je krijgt tot wel 60% korting op je reis, afhankelijk van de verwachte drukte in het door jou gekozen tijdslot.

Extra voordeel op rustige tijden

Met NS Voordeel koop je minimaal één dag voor je reis een e-ticket voor een enkele reis, met een korting van tot wel 60% op het reguliere tarief. Deze korting is beschikbaar op de trajecten die rustig genoeg zijn. De hoogte van de korting hangt af van de verwachte drukte in de trein.

Het doel van NS Voordeel? Drukte in de treinen beter spreiden en de trein nog beter betaalbaar maken. Zo dragen we allemaal bij aan de duurzame bereikbaarheid van Nederland.

Populairste NS Voordeel trajecten

Benieuwd naar de korting op jouw traject? De populairste trajecten hebben we voor je op een rijtje gezet.

Den Helder - Utrecht Centraal Groningen - Utrecht Centraal Den Haag Centraal - Eindhoven centraal
Amersfoort Centraal - Utrecht Centraal Amsterdam Centraal - Amsterdam Sloterdijk Rotterdam Centraal - Eindhoven Centraal
Groningen - Assen Utrecht Centraal - Amsterdam Centraal Tilburg - Rotterdam Centraal
Zwolle - Groningen Zaandam - Amsterdam Centraal Den Haag Centraal - Eindhoven Centraal
Groningen - Utrecht Centraal Zaandam - Amsterdam Sloterdijk Breda - Rotterdam Centraal
Zwolle - Utrecht Centraal Amsterdam Amstel - Utrecht Centraal Tilburg - Eindhoven Centraal

Staat jouw traject hier niet tussen? Plan dan eerst je reis in de reisplanner en zoek het groene NS Voordeel label om te profiteren van korting. Let op, koop minimaal 1 dag voor vertrek je treinkaartje.

Zo werkt NS Voordeel

Wil je met NS Voordeel reizen tussen stations op de trajecten Den Helder – Utrecht Centraal, Groningen - Utrecht Centraal of Den Haag Centraal – Eindhoven Centraal? Zo werkt het:

 1. Koop minimaal één dag voor je reisdag een enkele reis via de NS-app of op de website.
 2. Afhankelijk van de gekozen rit en vertrektijd zie je of NS Voordeel beschikbaar is en hoeveel korting je krijgt.
 3. Koop je NS Voordeel-treinkaartje en reis met je e-ticket in het gekozen tijdslot.

Let op: met NS Voordeel mag je alleen in de trein zitten tijdens het gekozen tijdslot. Vertrek én aankomst vallen dus binnen het gekozen tijdslot. NS Voordeel is niet beschikbaar voor de OV-chipkaart, als abonnement of als dagretour.  

Veelgestelde vragen over NS Voordeel

 • Op welke trajecten kan ik reizen met NS Voordeel?

  NS Voordeel is op dit moment te koop voor reizen tussen Den Helder - Utrecht Centraal, Groningen – Utrecht Centraal en Den Haag Centraal - Eindhoven Centraal, en de grotere, tussengelegen stations, in beide richtingen.
  Dat zijn:

  • Den Helder, Den Helder Zuid, Anna Paulowna, Schagen, Heerhugowaard, Alkmaar Noord, Alkmaar, Heiloo, Castricum, Zaandam, Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Centraal, Amsterdam Amstel, Utrecht Centraal.
  • Groningen, Assen, Zwolle, Amersfoort Centraal en Utrecht Centraal.
  • Den Haag Centraal, Den Haag HS, Delft, Rotterdam Centraal, Breda, Tilburg en Eindhoven Centraal.

  Je kunt dus bijvoorbeeld reizen van Breda naar Delft of van Den Haag Centraal naar Tilburg. Alle ritten tussen de hierboven genoemde stations zijn mogelijk, maar we bieden alleen NS Voordeel aan als de gekozen rit op dat tijdstip rustig genoeg is.

 • Hoe lang van tevoren moet ik mijn kaartje kopen om gebruik te maken van NS Voordeel?

  Om te profiteren van NS Voordeel moet je tenminste één dag vóór je reisdag je kaartje kopen.

 • Wanneer is mijn treinkaartje met NS Voordeel geldig?

  Je NS Voordeel-treinkaartje is uitsluitend geldig op de gekozen datum en binnen het gekozen tijdslot. Deze staan vermeld op je e-ticket. Je mag je alleen binnen dit tijdslot in de trein bevinden. 

  Let op: het is na aankoop niet meer mogelijk om de persoons- of reisgegevens op je treinkaartje te wijzigen. Let dus goed op dat je de juiste gegevens invult.

 • Voor welke producten is NS Voordeel te gebruiken?

  NS Voordeel is alleen te koop als Enkele Reis op een e-ticket en kan niet gecombineerd worden met andere acties en kortingen. NS Voordeel is niet beschikbaar voor de OV-chipkaart, als abonnement of als Dagretour.

  Kinderen t/m 11 jaar reizen voordelig met een Railrunner en voor jongeren t/m 18 jaar is er de voordelige Jongeren Dagkaart Dal (verkrijgbaar in de NS-app). 

 • Waar kan ik een treinkaartje met NS Voordeel kopen?

  NS Voordeel is te koop in de Reisplanner op de website en in de NS-app. Wanneer je na het plannen van je reis ervoor kiest om een los kaartje te kopen in de Reisplanner, zie je de beschikbare kaartjes. Is NS Voordeel beschikbaar is voor jouw reisoptie, dan kun je dit herkennen aan het groene label met NS Voordeel

 • Doordat mijn trein vertraging heeft kom ik na mijn NS Voordeel tijdslot aan. Wat nu?

  Als je de trein mist door een verstoring of uitval van treinen mag je op dit traject een andere trein nemen. Reis je daarmee buiten je tijdslot dan moet dat verklaard kunnen worden uit de vertraging die is opgelopen door verstoring of uitval. Zoek in dit soort situaties vooraf even contact met de Hoofdconducteur van de trein.

 • Kan ik mijn e-ticket wijzigen?

  Nee, na het afronden van je bestelling is het helaas niet meer mogelijk om je e-ticket te wijzigen. Let dus op dat je de juiste persoons- en reisgegevens invult. E-tickets zijn persoonsgebonden en alleen geldig in combinatie met een geldig identiteitsbewijs.

 • Hoeveel korting krijg ik met NS Voordeel?

  De hoogte van de korting varieert van 0% tot 60% en hangt af van de verwachte drukte in de trein.

Ook interessant voor jou