Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Intercity direct Toeslag

Reis je met de Intercity direct tussen Schiphol Airport en Rotterdam Centraal of vice versa? Dan heb je naast je NS-vervoerbewijs een Intercity direct Toeslag nodig. Deze toeslag is in 2 varianten verkrijgbaar: eenmalig, of als maandabonnement naast je NS-abonnement.


Eenmalige Intercity direct Toeslag

Reis je af en toe met de Intercity direct? Dan kun je een Intercity direct Toeslag kopen voor een enkele reis of retour. De Intercity direct Toeslag voor een enkele reis kost € 2,90. Als je deze aanschaft bij de Toeslagzuil krijg je tijdens daluren 40% korting en kost de Toeslag € 1,74.

Goed om te weten: kinderen met een Railrunner of een Kids Vrij abonnement hebben geen Intercity direct Toeslag nodig. 

Je hebt ook geen toeslag nodig als je reist met een Internationaal ticket, zoals Interrail en Eurail. Maak je een binnenlandse treinreis, dan moet je wel in het bezit zijn van een Intercity direct toeslag naast je vervoerbewijs.

Hoe bestel je het?

Je koopt de Intercity direct Toeslag bij de Toeslagzuil op het vertrekperron, online als e-ticket, bij de NS-kaartautomaat of bij de servicebalie op het station.

Hoe werkt de Toeslagzuil?

 • Houd op het vertrekperron je OV-chipkaart, betaalpas of NS-Business Card voor de lezer van de Toeslagzuil. Je hebt nu Intercity direct Toeslag voor een enkele reis gekocht.
 • De Toeslagzuil verrekent automatisch de korting tijdens daluren.
 • Op je eindbestemming check je uit bij NS. Je hoeft hier niks meer te doen bij de Toeslagzuil.
 • Reis je ook weer terug met de Intercity direct? Herhaal dan bovenstaande stappen.
 • De toeslag annuleren? Houd je kaart dan binnen 30 minuten opnieuw voor de Toeslagzuil.

Intercity direct Altijd Toeslagvrij en NS Flex

Reis je 3 keer of meer per week in de spits retour met de Intercity direct en heb je een NS Flex-abonnement? Dan is het voordelig om voor Intercity direct Altijd Toeslagvrij te kiezen. Hiermee reis je een maand lang onbeperkt met de Intercity direct, naast de volgende NS Flex-abonnementen: Altijd Vrij, Traject Vrij, Dal Vrij en Weekend Vrij.

Altijd Toeslag Vrij bij NS Flex kost € 67,80 per maand en is maandelijks opzegbaar.

Hoe bestel je het?

 • Voeg via Mijn NS de Intercity direct Altijd Toeslagvrij toe aan je NS Flex-abonnement.
 • Nog geen abonnement? Dan kun je Intercity direct Altijd Toeslagvrij ook meteen bij een nieuw abonnement bestellen in de webshop.

Intercity direct Maandtoeslag

Reis je 4 keer of meer per week in de spits retour met de Intercity direct en heb je een OV-chipkaart? Kies dan voor Intercity direct Maandtoeslag voor € 84,20 per maand. De maandtoeslag stopt automatisch na één maand.

Goed om te weten

 • Met Intercity direct Maandtoeslag hoef je niet meer langs de Toeslagzuil op het perron.
 • Intercity direct Maandtoeslag is niet verkrijgbaar in combinatie met een NS Flex-abonnement.
 • Intercity direct Maandtoeslag is niet verkrijgbaar in combinatie met de NS-Business Card.
 • Je hebt geen toeslag nodig als je reist met een Internationaal ticket, zoals Interrail en Eurail. Maak je een binnenlandse treinreis, dan moet je wel in het bezit zijn van een Intercity direct toeslag naast je vervoerbewijs.
 • Je hebt naast de toeslag altijd een geldig vervoerbewijs nodig. Dit kan een kaartje uit de NS-kaartautomaat zijn of een OV-chipkaart met of zonder abonnement Op saldo.

Hoe bestel je het?

Te koop bij een NS-kaartautomaat en OV Service Tickets-winkel. Hier laad je de Intercity direct Maandtoeslag eenmalig op je OV-chipkaart.