Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

24 uur op pad met het gezin in Amersfoort

Met het hele gezin een dagje weg met de trein? Kies Amersfoort als bestemming. Wat dachten jullie van een bezoek aan DierenPark Amersfoort? Of een spannende spellenmiddag met virtual reality-brillen? Slapen doen jullie comfortabel in één van de gezinsvriendelijke hotels van Amersfoort. Tip: op station Amersfoort huren jullie heel betaalbaar OV-fietsen. Deze fietsen zijn geschikt voor elk gezinslid, groot of klein. Zo zijn jullie sneller op locatie.


10:00 uur: Een feestelijk begin bij Brood & Zoets

Een dagje uit met het gezin in Amersfoort: dat moet worden gevierd met lekker eten. Hoe doen jullie dat nu beter dan met taart? Bij Brood & Zoets beginnen jullie de dag lekker feestelijk. Onder taartstolpen en op plateaus liggen allerlei zoete lekkernijen. Kies voor een mix van 4 zoete verrassingen, die je samen kunt delen. Of neemt iedereen een eigen taartpunt? De inrichting van Brood & Zoets is al net zo zoet als de menukaart. Vooral het roze plafond - waar sierlijke lampenkappen aan hangen - vangt je blik. Tip: probeer eens een vegan taart of bananenbrood.

Vanaf station Amersfoort Centraal brengt de OV-fiets jullie in 5 minuten naar Brood & Zoets.

 • Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 9.00 - 16.00 en zondag van 10.00 - 16.00 uur
 • Je bestelt hier koffie met een stuk taart voor +/- € 7,50

Mooierstraat 3, broodenzoets.nl

11:00 uur: Op verkenning in DierenPark Amersfoort

Spelende apen, brullende leeuwen en grazende giraffen. In DierenPark Amersfoort bewonderen jullie een hoop dieren van dichtbij. Het park is opgedeeld in verschillende werelden. Zo ontmoeten jullie olifanten in het Rijk der Reuzen en tropische vogels in het Snavelrijk. Superspannend is het Dinobos, waar jullie een reis van miljoenen jaren terug in de tijd maken. In de Dierkeuken nemen jullie letterlijk een kijkje in de keuken van de dieren. Jullie ontdekken het lievelingseten van pinguïns en wat er bij de leeuwen op het menu staat. Leuk en leerzaam voor het hele gezin.

Vanaf Brood & Zoets trappen jullie in 10 minuten naar DierenPark Amersfoort.

 • Openingstijden: 28 oktober t/m 30 maart 2024 van 10.00 - 17.00 uur, 31 maart t/m 27 oktober 2024 van 9.00 - 18.00 uur
 • Tickets: volwassenen tussen € 23,50 en € 28,50, kinderen van 3 t/m 12 jaar tussen € 21,50 en € 26,50 en kinderen t/m 2 jaar gratis

Barchman Wuytierslaan 224, dierenparkamersfoort.nl

14:00 uur: Lunchen bij KROAST

Met behoorlijk wat stappen in de benen ploffen jullie in de middag neer bij KROAST. KROAST ligt in De Nieuwe Stad. Vroeger stond hier de Prodent-tandpastafabriek, nu vind je er volop creatieve bedrijven, horeca en woningen. Jullie schuiven bij KROAST aan voor een kom soep, vers belegd broodje of bord salade. Is kiezen lastig? Ga dan voor het 12-uurtje. Dan krijg je van alles wat, waaronder een zalmsandwich met tonijnmayonaise en soep van de dag. KROAST is een fijne plek voor je kroost. In de speelruimte zijn knutselspullen, een tipitent en een heuse racebaan. Terwijl jullie uitrusten, leven de kinderen zich lekker uit.

Vanaf DierenPark Amersfoort fietsen jullie in ruim 10 minuten naar KROAST.

 • Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 - 22.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 - 22.00 uur
 • Je bestelt hier een lunchgerecht voor +/- € 10

Kleine Koppel 36, kroast.nl

15:30 uur: Op avontuur in The VR Room Amersfoort

In The VR Room stappen jullie uit de werkelijkheid in Amersfoort. In plaats daarvan duiken jullie een magische wereld in. Zodra de virtual reality-brillen op gaan, start de uitdaging. Er zijn verschillende VR-spellen om te spelen. Ga bijvoorbeeld op verkenning in de Jungle Quest. Tijdens dit VR-spel komen jullie in een mysterieuze junglewereld terecht. Door puzzels op te lossen, kunnen jullie terugkeren naar de bewoonde wereld. Lukt dat op tijd of wordt het spannend? Met jullie VR-brillen op zien en horen jullie elkaar tijdens het spel. Jullie doen het dus echt samen.

The VR Room in Amersfoort is geschikt voor kinderen van 13 jaar en ouder. Zijn er jongere kinderen onder het gezelschap? Wandel dan de Kinderspeurtocht door Amersfoort. In een 1,5 uur durende tocht leren jullie Kaatje en Hannes kennen. Zij zijn 2 historische inwoners van de stad. Waarom wonen deze broer en zus in het Burgerweeshuis? Aan de hand van 9 vragen ontrafelen jullie het antwoord hierop.

Vanuit KROAST fietsen jullie in 5 minuten naar The VR Room.

 • Kies uit verschillende VR-spellen, die elk 1 uur speeltijd hebben
 • Openingstijden: donderdag en vrijdag van 15.00 - 23.00 en zondag van 14.00 - 21.00 uur
 • Prijs: € 17,50
 • De Kinderspeurtocht is 3,8 kilometer lang en duurt ongeveer 1,5 uur. De tocht inclusief vragen staan in een VVV-boekje. Die halen jullie op het Amersfoortse VVV-kantoor of via vvvamersfoort.nl

Piet Mondriaanplein 59A, thevrroom.nl
VVV Amersfoort, Breestraat 1, vvvamersfoort.nl​​​​​

17:30 uur: Uit eten bij Dikke Dirck in hartje Amersfoort

Bij Dikke Dirck in Amersfoort gaan jullie niet alleen lekker uit eten. Jullie kijken er ook je ogen uit. Zo staat midden in Dikke Dirck een replica van de Amersfoortse Onze Lieve Vrouwetoren. Kijk je verder om je heen, dan zie je tientallen kleurige luchtballonnen. Maar ook een knikkerbaan met flikkerende stuiterballen. Het mag duidelijk zijn: bij Dikke Dirck worden jullie zintuigen geprikkeld. Zo ook met eten. Wij tippen Dirck's Keuvelmenu. 3 gangen lang genieten jullie van planken met vlees, vis, vega en desserts. Kinderen keuvelen van een plank met onder andere friet, kaassoufflés en vissticks. Een feestelijke afsluiter van de dag.

Vanaf The VR Room Amersfoort fietsen jullie in ruim 5 minuten naar Dikke Dirck.

 • Openingstijden: maandag t/m donderdag vanaf 11.00 uur en vrijdag t/m zondag vanaf 10.00 uur
 • Je bestelt hier een los hoofdgerecht voor +/- € 22. Dirck's Keuvelmenu voor volwassenen kost € 44 per persoon, Kids Keuvelen € 15,50 per kind (beide menu's vanaf 2 personen)

Groenmarkt 8, dikkedirck.nl

Overnachttip: Logement De Gaaper

Leuke dag gehad met het gezin? De pret hoeft aan het eind van de dag nog niet te stoppen. Blijf gezellig slapen in Logement De Gaaper. Wist je dat dit een van de hotels in Amersfoort is met eeuwenoude historie? Het is namelijk het oudste stenen woonhuis van de stad. Rust samen lekker uit in de comfortabele kamers. De volgende ochtend wacht er een uitgebreid ontbijt op jullie, met croissants, vers fruit en sinaasappelsap. Leuk: logement De Gaaper ligt heel centraal aan de Hof. Dat is het grootste plein van Amersfoort, waar veel restaurants, hotels en winkels zijn. Leuk om de volgende dag over te struinen.

Vanaf Dikke Dirck fietsen jullie in een paar minuten naar Logement de Gaaper.

 • Je boekt een driepersoonskamer bij Logement De Gaaper vanaf € 147,35 per nacht

Hof 39, degaaper.nl

Tekst: Jeske van Steen - Insiders
Beeld: Sabrina Gaudio, Tijd voor Amersfoort, Kroast, DierenPark Amersfoort, Pixabay en Unsplash

Geïnspireerd om op pad te gaan?

Meer inspiratie voor jouw dagje uit

24 uur op groene ontdekking met de OV-fiets in Amersfoort

Stap op de OV-fiets en ontdek Amersfoorts groene pracht.

Groepsticket Daluren

Voordelig reizen met de trein met een groep vanaf 2 personen. Dit ticket is geldig tijdens daluren.

vanaf 7,15 per persoon

In de NS-app of uitprinten