Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

5x goed winkelen in Amersfoort

Zin in een goede middag shoppen? In de historische binnenstad van Amersfoort is geen tekort aan leuke winkels. Einde dag stap je met gevulde tassen weer de trein in. Deze vijf stops wil je niet missen.


1. Conceptsstore BLUR

We trappen af met een conceptstore, want deze winkel is te mooi om over te slaan. Wat je kunt verwachten? Veel toffe spullen. Onze favorieten: de ingelijste posters voor aan de muur, de gekleurde kandelaars en de collectie gouden ringen. Kijk vooral ook even tussen de rekken met wenskaarten, daar raak je niet uitgekeken. 

Vanaf Station Amersfoort Centraal 15 minuten lopen of 5 minuten met de OV-fiets.

Mooierstraat 18, bluryourlife.com

2. ROOTS

Kledingwinkel ROOTS ligt in de Krommestraat, een gezellige (winkel)straat in Amersfoort. Bij ROOTS wil je langs voor hun toffe kledingcollectie en eigenlijk ook voor het industriële interieur vol planten en vintage leren banken. In de kledingrekken vind je items van toffe merken als Carhartt, Fabienne Chapot en Anna + Nina. Je scoort hier zowel mannen- als vrouwenkleding.

Vanaf Station Amersfoort Centraal 15 minuten lopen of 5 minuten met de OV-fiets.

Krommestraat 24-26, rootsfashion.nl
 

3. VINT Amersfoort

Gelegen buiten het centrum vind je deze tweedehandswinkel: VINT Amersfoort. Het is het ommetje zeker waard, want je kan het eigenlijk wel een vintagewalhalla noemen. De grote winkel is onder andere gevuld met unieke meubels, kleurrijke tapijten, kleding en muziekinstrumenten. Laat je koopjesjacht maar beginnen… 

Vanaf Station Amersfoort Centraal 22 minuten lopen of 9 minuten met de OV-fiets.

Textielweg 17A, vintamersfoort.nl

4. Eigenaar8

Ga jij liever voor modern en vintage interieur, wandel dan een paar deuren verder naar Eigenaar8. De tweedehands kasten zijn hier gevuld met artikelen van bijvoorbeeld HKliving. Van mokken en kussens met kleurrijke prints tot stoelen van het Franse merk Les Gambettes, bekend van hun retro-designmeubels. 
 
Vanaf Station Amersfoort Centraal 19 minuten lopen of 8 minuten met de OV-fiets.

Textielweg 10, eigenaar8.nl

5. Bierwinkel HOP

Net achter het stadsplein vind je speciaalzaak HOP. Met 600 soorten bier is de keuze reuze. Het assortiment bestaat uit smaken van lokale brouwerijen tot aan bieren uit Spaanse streken. Alcoholvrije smaken zijn er ook genoeg. Eigenaar Jauk helpt je graag bij het maken van een keuze. In deze winkel vind je, als we het over bier hebben natuurlijk, echt voor ieder wat wils.

Vanaf Station Amersfoort Centraal 15 minuten lopen of 5 minuten met de OV-fiets.

Achter het Oude Stadhuis 2, bierwinkelhop.nl

 

Tekst: Lea de Jonge - MPG.

Ook interessant

Naar alle dagjes uit

10x de lekkerste restaurants in Amersfoort

De leukste restaurants in Amersfoort, van binnenstad tot buitenwijk.

10x zien en doen in Amersfoort

De leukste adressen tussen grachten en stadspoorten.

3x de leukste musea van Amersfoort

Van motorfietsen, museumwinkels tot Mondriaan.