Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

7x zien en doen in Amersfoort

De stad met een mooi, historisch stadscentrum dat veel leuke hotspots kent. Lekker compact en goed bereikbaar bovendien: vanaf het centraal station Amersfoort sta je met een kwartiertje lopen (óf na twee bushaltes) in hartje centrum en kan je dagje uit beginnen. Wat te doen in Amersfoort?


1. Coffee Corazon

Een nieuwe stad ontdekken kost flink wat energie, dus de dag beginnen met een kop koffie is altijd een goed idee. En zoals de naam al doet vermoeden, kun je daarvoor prima terecht bij Coffee Corazon, een centraal gelegen hotspot in het centrum van Amersfoort. Ze schenken goede koffie en bakken huisgemaakte taarten, koeken en ander lekkers – grotendeels biologisch. 

Krommestraat 18, coffeecorazon.nl

2. De Krommestraat

Stap je na een koffie weer naar buiten, dan bevind je je direct in de leukste winkelstraat van Amersfoort: de Krommestraat. Hier vind je leuke, kleine boetiekjes, zoals Las Lunas, een Ibiza-achtige winkel met kleding en accessoires. De Krommestraat is de perfecte plek om de grote ketens en standaardadressen te vermijden.

Las Lunas, Krommestraat 20, laslunas.nl
Lykke Moodstore, Krommestraat 12, lykkemoodstore.nl

3. Brood & Zoets

Na het shoppen heb je ongetwijfeld trek gekregen in een lekkere lunch en daarvoor kun je terecht bij de foodhotspot: Brood & Zoets. Vanuit de Krommestraat loop je in maximaal vijf minuten naar het schattige grachtenpandje op de Mooierstraat, waar je een ruime keus hebt uit broodjes, soepen en zoete lekkernijen. Sapjes, thee en koffie hebben ze er ook in overvloed. 

Mooierstraat 3, broodenzoets.nl

4. Het Mondriaanhuis

Piet Mondriaan is geboren in Amersfoort. Middenin het stadscentrum staat het Mondriaanhuis, waar Mondriaan de eerste acht jaar van zijn leven heeft doorgebracht. Momenteel is het een kunstmuseum, waar een groot deel van de collectie gewijd is aan het werk en het leven van deze wereldberoemde kunstschilder. 

Kortegracht 11, mondriaanhuis.nl

5. Liberty Lifestyle

Wanneer je vanaf het Mondriaanhuis terug naar de grote winkelstraat loopt, kom je een paar deuren verder op dezelfde gracht Liberty Lifestyle tegen. Het is een relatief grote winkel van twee verdiepingen waar ze kleding, accessoires en woonartikelen van natuurlijke materialen verkopen. Veel merken die je hier vindt, worden nog niet verkocht in andere Amersfoortse winkels, een bijzonder aanbod dus.

Kortegracht 5, libertylifestyle.nl

6. Alberts eten&drinken

Wanneer de winkels sluiten, is het tijd om richting Alberts eten&drinken te wandelen. Check eerst wel even op de website of deze hotspot is geopend om teleurstelling te voorkomen. Deze plek geeft je sowieso de juiste sfeer van Amersfoort: je zit hier op het mooiste en grootste plein van het centrum, de Hof.

Hof 5, albertsetenendrinken.nl

7. De Lieve Vrouw

Het (film)theater de Lieve Vrouw heeft drie kleine filmzalen, één theaterzaal en een gezellig café. ‘Genieten’ is hier een belangrijke factor, zoals ze zelf zeggen, waardoor er geen pauzes en commerciële reclames tijdens de voorstelling zijn. Wel kun je wat drinken en een klein hapje eten in het gezellige café de Lieve Vrouw.

Lieve Vrouwestraat 13, lievevrouw.nl

Tekst: Fleur Smit - MPG.
Beeld: Fleur Smit. 

10x de lekkerste restaurants in Amersfoort

De leukste restaurants in Amersfoort, van binnenstad tot buitenwijk.

Stadswandeling Amersfoort

Loop langs de prachtige gevels van de Muurhuizen in de historische binnenstad.