Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

5x unieke winkels in Deventer

Gezellig, een dagje winkelen in Deventer. Jullie avontuur begint al in de trein. Wat staat er op het lijstje? Een nieuwe outfit voor dat feest? Of leuke accessoires voor in de woonkamer? In Deventer vind je genoeg winkels waar je naar hartenlust kunt shoppen. Met als doel: met goedgevulde tassen weer naar huis. Dit zijn 5 unieke boetieks in het hart van de Overijsselse Hanzestad.


1. Nostalgie bij Koester Vrolijke Vintage

Het is misschien wel een van de vrolijkste winkels van Deventer: Koester Vrolijke Vintage. Al bij aankomst - bij de knaloranje gevel met kleurige glas-in-loodramen - krijg je een lach op je gezicht. Stap je naar binnen, dan zie je alle kleuren van de regenboog om je heen. Van felgele theepotten tot diepgroene vazen. Behalve kleur dompel je je in Koester Vrolijke Vintage ook onder in nostalgie. De grote verzameling antieke spullen maakt van de winkel bijna een museum. Er zijn beschuitblikken die je oma vroeger had, maar ook boeken en spelletjes uit de jaren 90. Een feest van herkenning voor iedere bezoeker.

Vanaf station Deventer wandel je binnen 10 minuten naar Koester Vrolijke Vintage. Huur je een OV-fiets? Dan ben je er in een paar minuten. 

  • Openingstijden: donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 - 17.00 uur

Kleine Overstraat 69, vrolijkevintage.nl

2. Leuke meuk bij De Hipshop

De Hipshop zit een beetje verstopt. Je komt er via de achteringang van Cultcafé De Hip op de Brink. De collectie bestaat grotendeels uit duurzame herenkleding en Dutch Design items: producten van Nederlandse ontwerpers. Sommige van die items hebben een Deventer-tintje, zoals een poster met de Wilhelminabrug. Leuk als aandenken aan je shoptrip. Bij De Hipshop vind je wel meer cadeaus die gewoon heel leuk zijn. Leuke meuk noemen ze dat hier. Denk aan een setje houten tulpen en een sleutelhanger van een fietsend koppel. Je hebt het misschien niet per se nodig, maar wordt er wel blij van.

Vanaf station Deventer wandel je in een kleine 10 minuten naar De Hipshop. Met de OV-fiets in slechts 5 minuten.

  • Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 - 18.00 uur

Roggestraat O, dehipshop.nl

3. Interieurinspiratie bij Carlos in Huis 

Raak niet in de war als je voor Carlos in Huis staat. Zoals de naam op de gevel verraadt, was dit vroeger inderdaad de Sallandsche bank. Je komt er nu nog steeds voor een bank, maar dan eentje voor in huis. Carlos in Huis is namelijk een interieurwinkel. De oude kamers van de bank zijn allemaal omgetoverd tot showroom. In het voormalige kantoor van de directeur - waar de oude lambrisering nog op de muren zit - zie je nu een modelwoonkamer. En de kelder? Daar staat een groot deel van de lichtcollectie. Laat de binnenhuisarchitect in je los en shop je droomhuis bij elkaar.

Kom je wandelend vanaf station Deventer, dan kun je binnen 10 minuten winkelen bij Carlos in Huis. Met de OV-fiets ben je er in een kleine 5 minuten. 

  • Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 18.00 uur, zaterdag van 10.00 - 17.30 uur
  • Elke eerste zondag van de maand is het koopzondag van 12.00 - 17.00 uur

Hofstraat 13, carlosinhuis.nl

4. Vintagevondsten bij Miller's Feelgood Store

Winkelen met een goed gevoel, dat doe je bij Miller's Feelgood Store in Deventer. Dat gevoel krijg je bijvoorbeeld als je snuffelt tussen originele vintagevondsten. Hier scoor je items die je nergens anders tegenkomt. Een grote lila neonlamp met het woord Damessalon: uniek in zijn soort. Of wat dacht je van oorbellen met retro draaitelefoonhangers? Zag je die ooit al eerder? Miller's Feelgood Store geeft je ook een goed gevoel met haar duurzame kledingcollectie. Jurken en broeken van topkwaliteit, die je jarenlang en elk seizoen kunt dragen. Alsof je de hoofdprijs binnen hebt zonder de hoofdprijs te betalen.

Vanaf station Deventer wandel je in 10 minuten naar Miller's Feelgood Store. Met de OV-fiets trap je er in 5 minuten heen.

  • Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 10.30 - 17.00 uur

Kleine Poot 8, millersfeelgoodstore.nl​​​​​​

5. Brocante d'Olde Bakkerieje

Als je wil opsommen wat ze bij d'Olde Bakkerieje verkopen, moet je een boekwerk drukken. Daarin staan in ieder geval geen broden en taarten. Bracht de naam je op het verkeerde spoor? Dat is niet gek, zeker als je bedenkt dat binnen ook allerlei oude bakkerij-onderdelen staan. Toch is het een winkel vol brocante en antiek. Van zilverwerk en Delfts Blauw tot kroonluchters en sieraden, de collectie breidt zich steeds verder uit. Inmiddels beslaat de winkel 3 panden, alle drie gelegen in het gezellige Bergkwartier. Zoals ze zelf zeggen: elke centimeter in de winkel wordt benut. Hier vind je items waarvan je niet eens wist dat je ze zocht.

Vanaf station Deventer wandel je in ruim 5 minuten naar d'Olde Bakkerieje. Met je OV-fiets ben je er in een kleine 5 minuten.

  • Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10.00 - 18.00 uur
  • Elke eerste zondag van de maand is het koopzondag

Walstraat 55, Walstraat 28 en Golstraat 5, oldebakkerieje.nl

Tekst: Jeske van Steen
Beeld: Tim Bilman, Bart Ros, Millers Deventer, d'Olde Bakkerieje en Sara Kemper

24 uur Deventer centrum ontdekken met je camera

Op zoek naar fotogenieke plekjes in Dickens-stad Deventer.

Groepsticket Daluren

Voordelig reizen met de trein met een groep vanaf 2 personen. Dit ticket is geldig tijdens daluren.

vanaf 7,15 per persoon

In de NS-app of uitprinten