Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

4x musea in Eindhoven

Moderne kunst van Picasso en topstukken van hedendaagse meesters, maar ook volop aandacht voor (Dutch) design en beeldende kunst. In deze vier musea in Eindhoven valt voor kunstliefhebbers veel te bewonderen en ontdekken.


1. MU

Na jarenlang te hebben geresideerd in De Witte Dame, een voormalige Philipsfabriek in het centrum van Eindhoven, organiseert MU nu tentoonstellingen op Strijp-S. In de presentaties worden de grensgebieden van de hedendaagse kunst verkend en een spannende mix gemaakt met design, mode, muziek, architectuur en nieuwe media. 'Mu' is Japans voor 'synergie' en in zen staat het voor 'niets'. Die leegte laat ruimte voor creatieve processen in de hoofden van (inter)nationale kunstenaars. En die inspirerende resultaten ervaar je in MU.

Torenallee 40-06, mu.nl

2. Kazerne Expo

In de voormalige marechausseekazerne in hartje Eindhoven huizen een creatief lab waar design en kunst worden ontwikkeld, een heerlijk restaurant mét binnentuin en een expositieruimte. Er worden culturele events gehouden en je ziet er ontwerpen van Dutch Designers en hun internationale collega's. Wees gewaarschuwd, want een rondje door Kazerne maakt hebberig. Maar gelukkig is alles te koop: van de designstukken tot met het bestek in het restaurant.

Paradijslaan 2-8, kazerne.com

3. Van Abbemuseum

Lang voordat Eindhoven de designstad van Nederland werd, trok dit museum al liefhebbers van moderne en hedendaagse kunst. De gigantische collectie omvat werken van El Lissitzky, Picasso, Kokoschka, Chagall en Beuys en wordt in wisselende combinaties getoond en aangevuld met tentoonstellingen die aanhaken op culturele evenementen in Eindhoven. 

Bilderdijklaan 10, vanabbemuseum.nl

4. Philips museum

Hoe maakten mensen licht voordat er lampen waren? En hoe werkt zo'n gloeilamp eigenlijk? In het Philips museum beleef je de ontwikkeling van de lamp vanaf het begin tot nu en ontdek je hoe een Eindhovens bedrijf zo groot kon worden. Met affiches uit de sixties, bijzondere verhalen en natuurlijk heel veel producten van Philips. Tip: speel het spel Mission Eureka met de hele familie.

Emmasingel 31, philips-museum.com

Beeld: Boudewijn Bollmann, Hanneke Wetzer, Peter Cox.

7x beste restaurants in Eindhoven

Streetfood, scones en meer lekkers in Eindhoven.

7x zien en doen in Eindhoven

Een dagje in de stad van Dutch Design.