Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

7x beste restaurants in Eindhoven

Hierbij zeven van de beste restaurants in Eindhoven. Van verantwoorde, verse frieten tot oog- en tongstrelende taartjes: dat Eindhoven niet alleen hoog scoort op het vlak van Dutch Design ontdek je tijdens een culinaire verkenningstocht door het centrum en de voormalige industriegebieden van de lichtstad. Hierbij zeven van de beste restaurants in Eindhoven.


1. Radio Royaal

Op Strijp-S, een voormalig fabrieksterrein van Philips, is een oud energiehuis omgetoverd tot restaurant Radio Royaal. Strijk neer en geniet van culinaire klassiekers uit de Frans-Duitse keuken in een industrieel interieur.

Ketelhuisplein 10, radioroyaal.be

2. The Happiness Café

Van acaï bowls met amandelmelk en Hapiness granola tot low carb salade's: liefhebbers van een supergezonde lifestyle halen hun hart op in The Happiness Café. Het enorme aanbod van raw, vegan, gluten- en suikervrije opties is ook een pluspunt.

Nieuwe Emmasingel 9, thehappinesscafe.nl

3. Kazerne

Deze lokale hotspot – in een voormalige marechausseekazerne en aangrenzende loods – staat in het teken van kunst, design, wijn en verrukkelijk eten. De keukenbrigade ontwikkelt iedere twee weken seizoensgebonden gerechten met Italiaanse toets en groenten in de hoofdrol.

Paradijslaan 2-8, kazerne.com

4. Down Town Gourmet Market

Van Afghaans streetfood tot zilte oesters uit Frankrijk, het is er allemaal in de Down Town Gourmet Market. Deze overdekte foodhal met gezellige zitjes en volop groen opende zijn deuren in het voorjaar van 2017 bestaat uit meer dan twintig minirestaurants. 

Smalle Haven, downtowngourmetmarket.com


 

5. Coffeelab

Heerlijk belegde boterhammen, salades, borrelplanken en huisgemaakte maaltijden eet je op Strijp-S bij de biologische supermercado Coffeelab. Hier ga je onmogelijk met lege handen weg; de blikken met biologisch lekkers, drankjes met knappe etiketten en kookboeken zijn onweerstaanbaar. 

Leidingstraat 45, www.coffeelab.nl

6. Ketelhuis

Ooit was het de plek die het Philips-industrieterrein warm hield en nog altijd is het Ketelhuis een hotspot. Hoewel tegenwoordig in figuurlijke zin; het restaurant, de bakkerij en kleine koffiebar staan op het favorietenlijstje van menig local.

Ketelhuisplein 1, ketelhuis.com

7. Mood

De winnaar van de wereldkampioenschappen Chinees koken zwaait de scepter in het Aziatisch-Franse restaurant Mood. Eveline Wu won met haar verrukkelijke desserts, dus zorg dat je een plekje overlaat voor het nagerecht wanneer je in dit mooie Koetshuis gaat eten.

Keizersgracht 6, mood.nl

Beeld: Suzan Baars

7x lekker eten in Tilburg

Culinaire hotspots omringd door Brabantse gezelligheid.

9x de smakelijkste restaurants van Den Bosch

Van buurtcafé tot borrelbar, dit zijn de lekkerste restaurants van Den Bosch.