Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Dagje uit in Leeuwarden

De veelzijdige Friese Hoofdstad

In de schilderachtige binnenstad van Leeuwarden is het heerlijk dwalen door steegjes, over grachten, langs terrassen en tussen de vele conceptstores. Leeuwarden is een wereldse stad op zakformaat, met een fikse dosis Friese flair. Wat te doen in Leeuwarden?

8x leukste restaurants in Leeuwarden

Culinair genieten in de Friese hoofdstad.

Ontdek Leeuwarden

6,5 of 12,5 km

Stadswandeling vanaf station Leeuwarden.

Leeuwarden winkels

Volgens de Leeuwarders is de Kleine Kerkstraat een van de leukste winkelstraten van Nederland. Maar er is meer te doen dan shoppen alleen. Met een goede kaasboer, ijswinkel en delicatessenwinkel worden lekkerbekken hier ook op hun wenken bediend. Duik voor een kennismaking met de lokale borrel ook nog even de Bagijnestraat in, waar je het Boomsma Beerenburg Museum vindt. De leukste Leeuwarden winkels vind je verder op de Nieuwestad en de Sint Jacobsstraat.

Wat te doen in Leeuwarden?

In het transparante Fries Museum worden de mooiste lokale schatten tentoongesteld. Van een stoer zwaard van volksheld Grutte Pier tot bodemvondsten van de Vikingen en de bustehouder van Mata Hari. Kortom: hier kun je terecht voor een spoedcursus Friese cultuurhistorie. Met maar liefst 617 Rijksmonumenten is er meer dan genoeg te zien in Leeuwarden. De Blokhuispoort is een voormalige historische gevangenis waar de cellen zijn omgetoverd tot ateliers, winkeltjes en barretjes.
 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tips van NS Dagje Uit, relevant nieuws en aanbiedingen.

Ontvang tips per mail