Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

5x de lekkerste restaurants van Maastricht

Die heuvelachtige natuur is mooi, net als de gezellige winkelstraten vol chique waren, maar echte Bourgondiërs komen maar voor één ding: die enorme schat aan culinaire adressen. Deze lekkerste restaurants van Maastricht wil je zeker niet missen.


1. Le Fernand

Maastricht werd al het Parijs van de Lage Landen genoemd, maar Le Fernand - Café Manger maakt het plaatje pas echt compleet. Op de kaart van de piepkleine bistro wemelt het van de Franse klassiekers, stuk voor stuk aanraders. Keuzestress omzeil je door de carte blanche te kiezen en je te laten verrassen door de chef en hun patron. 

Stenenbrug 6, Lefernand.nl

2. Café Sjiek

Wie geen genoeg kan krijgen van zoervleis met dikke frieten en appelmoes, is pas echt in Maastricht geweest wanneer Café Sjiek is bezocht. Reserveren kan niet, maar wachten in het oergezellige eetcafé (of zomers op het terras langs de eeuwenoude stadsmuur) is geen straf. Zeker niet met een Sjiek Aperitief.

Sint Pieterstraat 13, Cafesjiek.nl

3. Marres Kitchen

Omdat de Kitchen bij het Huis voor Hedendaagse Cultuur zit, kun je er gelijk ook een expositie bezoeken. Dan kun je na afloop aanschuiven voor een mediterrane lunch of diner. Het voelt er helemaal als een stukje Zuid-Europa wanneer de zon schijnt en je aan lange tafels in de lieflijke binnentuin zit.

Capucijnenstraat 98, marres.org/kitchen

4. SoDelicious

Vanaf de vroege ochtend komt de verleidelijke baklucht je al tegemoet in Wyck. Dat komt doordat deze bakkerij met restaurant en traiteur haar gasten van ontbijt (met verse baksels) tot borrel (met bites) of diner (met zicht op de open keuken) zoet houdt. De hele dag lekker dus.

Stationsstraat 21-23, Sodelicious.nl

5. Witloof

Voor een beetje België in hartje Maastricht ga je naar Witloof. Al op de stoep begint het met Vlaamse grappen en grollen, maar neem de menukaart gerust serieus. Die is namelijk gevuld met biologische gerechten, bereid volgens familierecepturen van bomma en bonpapa. Perfect met een Belgisch biertje erbij.

Sint Bernardusstraat 12, Witloof.nl

Beeld: Jan van Rooij, Arjen Schmitz.

6x zien en doen in Maastricht

Hip, hartelijk en rijk aan historie.

10x de fijnste terrassen van Nederland

Terrassen in een idyllische omgeving, van Zandvoort tot Groningen.