Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

5x Zeeuwse dorpen rondom Middelburg met de OV-fiets

Ontdek de charme van de Zeeuwse dorpen vanaf station Middelburg met de OV-fiets. Verken het pittoreske Domburg en de historische haven van Arnemuiden. Of ga op pad in het verstilde Ritthem, de zonnige stranden van Zoutelande en het schilderachtige Veere. Met de vrijheid van de OV-fiets beleef je het beste van deze idyllische plekjes in Zeeland. Geniet van alle schoonheid in de omgeving van Middelburg. Veel plezier.


1. Langs uitgestrekte stranden in Domburg

Ervaar het beste van Domburg op de OV-fiets. Geniet van de uitgestrekte stranden, het culinaire aanbod en de wellness-faciliteiten die deze prachtige badplaats te bieden heeft. Tijdens het fietsen in de omgeving van Middelburg zie je veel in een korte tijd. Tijdens de route van ruim 40 minuten komt je langs nostalgische dorpjes als Aagtekerke en Grijpskerke. Aangekomen in Domburg? Zet je OV-fiets even weg en ga te voet verder. Bewonder de artistieke geschiedenis tijdens een wandeling langs de plekken die Jan Toorop en Piet Mondriaan inspireerden. Of verken de betoverende Manteling, een bosrijk gebied met statige buitenplaatsen. Wil je even uitrusten? Plof neer bij een van de horecagelegenheden. Bij Paviljoen Strand90 bestel je verse limonade met roos, kardemon, peer en appel.

Vanaf station Middelburg fiets je binnen 45 minuten met de OV-fiets naar Domburg.

Domburg, domburg.com

2. Natuur en cultuur in Arnemuiden

Arnemuiden is een schilderachtig vissersplaatsje in de omgeving van Middelburg. Dit dorp staat bekend om zijn rijke maritieme geschiedenis. Wist je dat dit dorp 3 keer is verplaatst vanwege het opkomende water? Fiets naar het historisch Museum Arnemuiden en stap terug in de tijd. Of stap op de trappers tijdens een fietsroute door de natuur. Het nabijgelegen Veerse Meer leent zich perfect voor een fietstocht met de OV-fiets. Arnemuiden heeft geen eigen strand maar met de OV-fiets ben je zo bij een van de nabij gelegen stranden. 

Vanaf station Middelburg fiets je in 15 minuten met de OV-fiets naar Arnemuiden.

Arnemuiden, bezoekarnemuiden.nl

3. Het oudste zeefort van West-Europa in Ritthem

Het dorp Ritthem mag niet ontbreken tijdens een fietstocht met de OV-fiets rondom Middelburg. Rij richting het imposante Fort Rammekens. Dit fort is het oudste zeefort van West-Europa. Deze locatie bestaat als sinds 1547 en speelde ooit een belangrijke rol in het maritieme verleden van Zeeland. Vanaf het fort kijk je uit over de Westerschelde. Of zoek de natuur op en fiets richting het Ritthemse bos. Dit bos ligt in natuurgebied Rammekenshoek. De kreken in het bos ontstonden in de Tweede Wereldoorlog toen de dijken werden gebombardeerd door de vijand. Ben je dol op vogels? Hier spot je aalscholvers en diverse eendensoorten. 

Vanaf station Middelburg fiets je in 23 minuten met de OV-fiets naar Ritthem.

Ritthem, vlissingen.nl

4. Hoge duinen bij het pittoreske Zoutelande

Verken Zoutelande, de parel van de Zeeuwse kust, op de OV-fiets! Bekend om zijn overvloedige zonuren, hoge duinen en het liedje 'Zoutelande' van de Zeeuwse band BLØF. Dit pittoreske dorp trekt zowel zon- als natuurliefhebbers aan. Geniet van de zon op het zuidelijk gelegen strand en ontdek de adembenemende uitzichten vanaf de hoogste duinen van Nederland. De duinen zijn tussen de 30 en 45 meter hoog. Deze hoogte zorgt voor een opwaartse luchtstroom die perfect is voor paravliegen. Met de OV-fiets heb je de vrijheid om alle charmes van Zoutelande te verkennen. Van de schilderachtige duinpaden tot de gezellige strandtenten langs de kust. Waar ga jij je lichamelijke batterij opladen?

Vanaf station Middelburg fiets je binnen 40 minuten met de OV-fiets naar Zoutelande.

Zoutelande, zoutelande.info

5. Een dagje uit in Veere 

Als je gaat fietsen in de omgeving van Middelburg mag Veere niet overgeslagen worden. Dit historische dorp staat vol eeuwenoude huizen en bouwwerken. Fiets langs de Campveerse Toren en de Grote Kerk. Of langs wateren zoals de haven en het Veerse Meer. Met de OV-fiets heb je de vrijheid om alle verborgen parels te ontdekken. Tip: wil je jouw verblijf verlengen? In Veere vind je leuke accommodaties zoals B&B Poppenkinderenburg en Bed en Brood Veere. Blijf een nachtje slapen om de volgende dag terug te fietsen naar Middelburg.

Vanaf station Middelburg fiets je in 27 minuten naar Veere. 

Veere, veere.nl

Tekst: Anne-Floor van Nunen - Insiders
Beeld: Sabrina Gaudio, Tim Bilman, Provinicie Zeeland, Ton Stanowicki, Mark Neelemans, Sky Pictures, Ben Biondina, Sacha de Koning, Eddy Westveer en Unsplash

Geïnspireerd om op pad te gaan?

Meer inspiratie voor jouw dagje uit

24 uur Middelburg ontdekken tijdens een historische wandeling

Struin langs indrukwekkende plekken door een historische Zeeuwse stad.

Groepsticket Daluren

Voordelig reizen met de trein met een groep vanaf 2 personen. Dit ticket is geldig tijdens daluren.

vanaf 7,15 per persoon

In de NS-app of uitprinten