Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

10x beste restaurants in Middelburg

In Middelburg kan je uren dwalen door de smalle steegjes en je ogen de kost geven aan de ruim 1.100 rijksmonumenten. Maar in deze historische stad kun je ook culinair enorm genieten. Dit zijn de beste restaurants in Middelburg, voor de lekkerste spijzen in de Zeeuwse hoofdstad.


1. Vliegendt Hert

In juli 2017 begonnen Ben en Steven van Velzen Vliegendt Hert: een wijnkoperij, slijterij, wijnbar en restaurant. De inrichting oogt statig, mede door de prachtige hoge plafonds in het pand dat stamt uit 1575. Denk aan majesteitelijk blauw in een modern jasje. De smaken van de diverse gerechten zijn intens en enorm smaakvol. Geniet ervan met een glas goede wijn, en laat je daarvoor zeker adviseren bij de kenners van het Vliegendt Hert.

Dam 61, www.vliegendthert.nl

2. Restaurant Scherp

In een zijsteegje van de oude binnenstad vind je restaurant Scherp, vernoemd naar Mart Scherp. Chef Mart en zijn vrouw Dhani verwelkomen je graag in hun restaurant, waar ze vooral met seizoensgebonden streekproducten werken. “We zijn bevoorrecht dat we in Zeeland zoveel prachtige streekproducten hebben,” aldus Mart. De gerechten zijn met liefde gemaakt en dat proef je. 

Wijngaardstraat 1-5, restaurantscherp.nl

3. De Herberg

De Herberg is dé huiskamer van Middelburg. Zodra je één voet over de drempel zet, voel je je direct thuis. De kaart is niet uitgebreid, maar biedt voor ieder wat wils. Het interieur laat zich met weinig woorden beschrijven: ongedwongen, natuurlijk met veel hout en vrolijke verrassende kunst aan de muur.

Pottenmarkt 2, barherberg.nl

4. Zanzibar

Behoefte aan lekker hangen oftewel loungen? Dan is Zanzibar je plek, zowel op het fijne terras in de zon als in het restaurant zelf. De menukaart is uitgebreid zodat ieder er iets lekkers vindt. De luxe, rijkelijk gevulde antipastiplank met vlees of vis is een favoriet van velen en belandt dan ook vaak op tafel tijdens de borrel, als voorgerecht of als lekkere lunch.

Markt 79, cityclub-zanzibar.nl

5. Frietboetiek BT’je Anders

De frietzaak die door het Algemeen Dagblad werd uitgeroepen tot de lekkerste van Zeeland mag je eigenlijk niet overslaan. Frietboetiek BT'je Anders is uitgegroeid van frietluik tot wat het vandaag de dag is: een fijne zaak met heerlijke zelfgemaakte frieten en ander lekkers. De kans is groot dat je wel even moet aansluiten in de rij, maar daar waar mensen wachten, is het eten goed.

Reigerstraat 3, frietboetiekbtjeanders.nl

6. La Piccola Italia

Alessandro Tidili kwam eind jaren ’60 vanuit Italië naar Nederland en bleef vanwege de liefde. Maar ook zijn liefde voor de authentieke Italiaanse keuken wilde hij delen met Zeeland en zo ontstond La Piccola Italia. Hier schuif je aan voor een goed belegde pizza met verse producten die direct uit Italië worden geïmporteerd. Maar er staan meer prachtige, verse gerechten op het menu die het proeven waard zijn. Dochter Lina zet inmiddels de familiezaak voort en trakteert haar gasten dagelijks op een heerlijk stukje Italië.

Damplein 46, www.lapiccolaitalia.nl

7. De Gouden Bock

Aan het Damplein, op een zeer historische plek, vind je De Gouden Bock. Hier geniet je van de kunsten van chef Martijn in het restaurant dat hij runt samen met zijn vrouw Michelle. Kraakvers en eerlijk, dat is waar Martijn voor staat. Zo oogst hij zelf zijn zeewier en ook het zuurdesembrood wordt door Martijn gebakken. Als je werkt met dagverse producten, die je zonder enige vorm van opsmuk en arrogantie verwerkt tot mooie gerechten met eerlijke smaken, is dat voor gasten de ultieme culinaire ervaring.

Damplein 17, degoudenbock.nl

8. St. John

Sint John is als een tweede huiskamer. Dé plek waar menig Middelburger na schooltijd (of stiekem tijdens schooltijd) een yoghurtijsje of tosti kwam eten. En nog steeds: al jaren een begrip in Middelburg, al jaren lekker! Alle tosti's worden op dezelfde wijze geserveerd, met twee plakjes komkommer. Ongeacht welke variant je kiest, want ze komen hier in vele soorten en smaken.

Sint Janstraat 40, sintjohn.nl

9. De Zwarte Ruiter op 't Witte Paart

Goed eten in een ongedwongen, ontspannen setting: dat doe je bij De Zwarte Ruiter op 't Witte Paart, een van de gezelligste eetcafe’s van Middelburg. Het restaurant is de hele week geopend en je kunt op maandag t/m donderdag aanschuiven voor de daghap, maar ook kiezen uit het menu. De biefstuk is een aanrader en komt van slagerij Heersma. Vergeet ook niet te genieten van een van de vele speciaalbiertjes die ze hier serveren.

Dam 33, cafedezwarteruiter.nl

10. De Kloveniersdoelen

Dit grand café is gevestigd op een van de meest bijzondere plekken in Middelburg. Als de zon schijnt zit je op het terras in de tuin van de Kloveniersdoelen heerlijk beschut van de buitenwereld. Het is hier gezellig tafelen met smaakvolle gerechten in een ongedwongen setting. Ook leuk: een filmpje pakken bij Cinema voor of na je diner, deze arthouse bioscoop zit in hetzelfde pand.

Achter de Houttuinen 30, www.kloveniersdoelen.nl

Tekst: Rachelle Verhage - MPG.
Beeld: Johan Katerberg, Viorella Luciana.

5x visrestaurants in Middelburg

Middelburg barst van heerlijke en gezellige visrestaurants!

14x de beste Zeeuwse restaurants voor Oosterschelde kreeft

Heerlijk kreeft eten in Zeeland.