Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Rotterdam

Hippe havenstad

Havenstad Rotterdam is hip en happening. Met moderne architectuur, eigentijdse eetadressen en natuurlijk de mooiste Rotterdam skyline. De Maasstad is continu in ontwikkeling. En dus is er altijd wel iets nieuws te ontdekken, zelfs voor de échte Rotterdammer. Wat te doen in Rotterdam?

Stadswandeling: Rewriters Rotterdam

In Rotterdam ligt de kunst letterlijk op straat. Wandel je mee?

Rotterdam Maasstad

12 of 15 km

Stadswandeling vanaf station Rotterdam Centraal.

Polderpadroute van Rotte tot Schie

Fietsen in Rotterdam

Vanaf station Rotterdam ben je met de (OV-)fiets al snel in de natuur. Geniet van weidse uitzichten.

Rotterdamse Oogst Markt

Shoppen in Rotterdam

Al het vers geoogste lekkers uit Rotterdam en omstreken vind je op deze tweewekelijkse boerenmarkt.

Suite Hotel Pincoffs

Boutique hotel in Rotterdam

Overnachten in Rotterdam kan bijna niet bruisender dan op de Kop van Zuid. Pal aan de rivier vind je Suite Hotel Pincoffs.

Mooiste Rotterdam Skyline

In Rotterdam gebeurt het. Creatief, hip en modern zijn de woorden die de levendige stad het best omschrijven. In het Witte de Withkwartier wemelt het van de galeries, musea en hippe cafés, zijn er kriskras door de stad de 'lekkerste' burgerbars en restaurants te vinden en staat de stad vol met architectonische bezienswaardigheden zoals de Markthal, de Erasmusbrug en natuurlijk de Euromast.

Wat te doen in Rotterdam

Het winkelgebied rondom de Meent is de place to be als je op zoek bent naar items die net even anders zijn. Met de watertaxi naar Hotel New York, struinen op de Kop van Zuid of zoek het Museumpark op. Dit karakteristieke park heeft een bescheiden omvang van 100 bij 400 meter en verbindt alle gebouwen rondom het Museumpark met elkaar. Ook leuk: In de Merwe-Vierhaven vind je de eerste drijvende boerderij ter wereld, met veertig melkkoeien. Een circulaire manier van boeren op het water. 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tips van NS Dagje Uit, relevant nieuws en aanbiedingen.

Ontvang tips per mail