Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

24 uur langs hotspots en verborgen parels in Utrecht

De Domtoren en het Centraal Museum zijn bekende hotspots in Utrecht. Maar wist je dat je ook onder de rook van de Domtoren kunt slapen? En dat je in het Centraal Museum van Utrecht heerlijk kunt lunchen? Zo zit de Domstad vol met verrassingen. In dit 24-uursprogramma delen we de leukste tips voor een verrassend dagje Utrecht. Huur een OV-fiets op het station en ga samen gezellig op pad.


10:00 uur: Koffieleuten bij Koffie Leute Brauhaus

Jullie gaan vandaag veel leuke dingen doen in Utrecht, van lunchen tot een ontdekkingstocht in het Centraal Museum. Begin de dag lekker ontspannen met een kop koffie bij Koffie Leute Brauhaus. Met kleurrijke graffiti op de muren en ouderwetse schoolstoelen oogt dit koffiehuis een beetje funky. Je drinkt er maandelijks wisselende specialty coffee en eet er een stukje (vegan) gebak bij. Ze zijn bij Koffie Leute Brauhaus overigens niet alleen gek op koffie, maar ook op vintage vinyl en videogames. Jullieook? Neem dan na het koffieleuten zeker nog een kijkje in de recordstore. Je kunt hier zelfs op de bank ploffen voor een jaren negentig-videospelletje, dat je speelt op een 'dikke' televisie van vroeger. 

Vanaf station Utrecht Centraal wandelen jullie in 20 minuten naar Koffie Leute Brauhaus. Huren jullie OV-fietsen? Dan komt het koffiehuis na 5 minuten in zicht.

 • Openingstijden: doordeweeks van 8.00 – 17.00 uur, in het weekend van 10.00 – 17.00 uur

Westerkade 30, koffieleute.nl

11:00 uur: Duurzaam shoppen van lokale ontwerpers bij Puha

Conceptstores zijn vaak schatkisten vol parels die je nergens anders vindt. Puha in de Voorstraat is een winkel met een bonte verzameling van unieke producten van creatieve, jonge designers. Van duurzame kledingstukken tot kleurrijke muurprints. Het grootste deel van de collectie is geproduceerd in eigen land. Leuk: op de website en sociale media van Puha zie je de gezichten en de verhalen achter de ontwerpen. 

Vanaf Koffie Leute Brauhaus wandelen jullie in een klein half uur naar Puha. Met de OV-fiets zijn jullie er in een kleine 10 minuten. 

 • Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 11.00 - 18.00 uur, zaterdag van 10.00 - 17.00 uur en zondag van 13.00 - 17.00 uur

Voorstraat 48, puhashop.nl

13:00 uur: Lunchen bij Café Centraal

Zijn de shoptassen aardig gevuld, maar jullie magen inmiddels wat minder? Tijd om wat te eten. Jullie houden pauze bij Café Centraal, de horecagelegenheid van het Centraal Museum. Utrechters tippen het terras als eentje waar je - als hij zich laat zien - gegarandeerd in de zon kunt lunchen. Wist je dat de stoelen in het café geïnspireerd zijn op echte museumstukken? Je ploft er zomaar neer op look-a-likes van Gerrit Rietveld of Piet Hein Eek. Op de kaart staan voornamelijk producten en gerechten van lokale leveranciers. We tippen een vegan chocoladekokostaartje van Rose & Vanilla, een lokale Utrechtse patisserie.

Vanaf Puha wandelen jullie in een kleine 20 minuten naar Café Centraal bij het Centraal Museum. Met je OV-fiets zijn jullie er in minder dan 5 minuten.

 • Openingstijden van Café Centraal: dinsdag t/m zondag van 10.30 - 17.00 uur
 • Een lunchgerecht kost hier +/- € 10
 • Je hoeft geen kaartje voor het Utrechtse Centraal Museum te hebben om hier te mogen lunchen

Agnietenstraat 1, centraalmuseum.nl

14:30 uur: Op ontdekking in het Utrechtse Centraal Museum

Vanuit Café Centraal rollen jullie zo het Centraal Museum in. Wist je dat dit het oudste stedelijke museum van ons land is? In een voormalig middeleeuws klooster dwalen jullie door een bijzondere verzameling kunst, stadsgeschiedenis en mode. Het museum is een plek waar stukken van echte Utrechtse iconen worden bewaard. Jullie bewonderen er werken van meubelmaker Gerrit Rietveld en Nijntje-vader Dick Bruna. Van laatstgenoemde beroemde illustrator nemen jullie een uniek kijkje in zijn atelier: de plek waar hij jarenlang zijn creatieve geest de vrije loop liet gaan.

Jullie wandelen vanuit Café Centraal zo het Centraal Museum in.

 • Openingstijden Centraal Museum: dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur
 • Tickets: volwassenen € 13,50 en jongeren van 13 t/m 17 jaar € 6,50. Kinderen t/m 12 jaar en Museumkaarthouders mogen het Centraal Museum in Utrecht gratis bezoeken

Agnietenstraat 1, centraalmuseum.nl

17:00 uur: Dineren in Aziatische fusion stijl bij LE:EN

Jullie dineren vanavond op een creatieve hotspot in de hippe Utrechtse wijk Rotsoord: restaurant LE:EN. In een oude las- en constructiehal dompelen jullie je onder in de Aziatische fusion keuken. Het shared dining concept laat je kennismaken met gedurfde gerechten die je nog niet eerder voor je neus kreeg. Wat dacht je van de Sprinkhaan Green Goddess, met sushirijst en gefrituurde sprinkhaan? Wie wel van een alcoholische versnapering houdt, drinkt er een Aziatisch biertje bij. Lekker fris met groene thee in de basis. Of ga voor een Japanse sake, als het tijd is voor iets sterkers.

Vanaf Centraal Museum wandelen jullie in een kwartier naar restaurant LE:EN, vlak bij de Utrechtse Vaartsche Rijn. Hebben jullie een OV-fiets bij de hand? Dan zijn jullie er in 5 minuten.

 • Openingstijden: dagelijks vanaf 12.00 uur
 • Je bestelt hier een klein warm gerecht voor +/- € 7,50 per stuk

Heuveloord 140, leen-restaurant.nl

20:00 uur: De avond afsluiten bij de Ping Pong Club

Zin in spanning, sensatie en vooral heel veel spellen? Het volgende uitje op jullie dagprogramma in Utrecht heeft het allemaal. De naam verraadt het vast, maar bij de Ping Pong Club vermaken jullie je heel wat uren met potjes pingpong. Reserveer een tafel en ga de strijd met elkaar aan. Als jullie de zweetdruppels van de pingpongwedstrijd hebben afgeveegd, kunnen jullie ook nog het brein aan het werk zetten. In de spelletjeskast van de Ping Pong Club staan maar liefst 40 bordspellen om je aan te wagen. Wie van jullie wordt de onbetwiste spelletjeskoning(in) van het weekend?

Vanaf restaurant LE:EN fietsen jullie in een kwartier met de OV-fiets naar de Ping Pong Club. 

 • Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 12.00 - 23.00 uur en zondag van 12.00 - 22.00 uur
 • Je betaalt een vast tarief van € 13,50 per uur voor 1 tafel
 • Leuk: de Ping Pong Club organiseert regelmatig quizzen, toernooien en bingo's waar je aan kunt deelnemen. Bekijk de agenda en tickets

Concordiastraat 80, depingpongclub.nl

Slaaptip: Slapen onder Utrechts pareltje de Domtoren

Na een dag vol shoppen, lunchen, museumbezoeken en spellen spelen komt jullie 24 uur in Utrecht ten einde. Tenminste, als jullie besluiten in de avond op de trein naar huis te stappen. Waarom zou je de treinrit niet tot de volgende dag bewaren? Wij tippen een overnachting op een wel hele bijzondere locatie: onder de rook van de Domtoren. De accommodatie ligt midden in het centrum, met de Domtoren op een steenworp afstand. Open je de deuren van je slaapkamer, dan zit je direct aan de gracht. Met de Utrechtse wateren voor je neus en een koffie in je hand ontwaak je de volgende dag op een heerlijke manier. 

Vanaf de Ping Pong Club wandel je in een klein half uur naar de Domtoren. Met een OV-fiets ben je er in een kleine 10 minuten. 

 • Er zijn twee tweepersoons-accommodaties beschikbaar op deze locatie. Je boekt ze vanaf € 160 per nacht

Lichte Gaard 4, slapenonderdedom.nl

Tekst: Jeske van Steen - Insiders
Beeld: Tim Bilman, LE:EN Restaurant en Slapen onder de dom

Meer inspiratie voor jouw dagje uit

7x wandelen door fotogenieke straatjes en hofjes in Utrecht

Wandelen en fotograferen in fotogeniek Utrecht!

Groepsticket Daluren

Voordelig reizen met de trein met een groep vanaf 2 personen. Dit ticket is geldig tijdens daluren.

vanaf 7,15 per persoon

In de NS-app of uitprinten