Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Leeuwarden

Stadswandeling vanaf station Leeuwarden.

Al eens kennisgemaakt met Leeuwarden? Je wandelt langs monumenten, grachten, bijzondere winkeltjes en talloze restaurantjes. Je kunt de route ook uitbreiden en een kijkje nemen in de voormalige land- en tuinbouwgebieden van Leeuwarden.

6,5 km of 12,5 km


Praktische informatie

Afstand
6,5 km of 12,5 km
Honden toegestaan?
Ja. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Stadhouderlijk Hof
  • Prinsentuin
  • Creatieve winkeltjes in de voormalige gevangenis
  • Oude waterloop langs de Potmarge

Beschrijving

Leeuwarden was in 2018 de Europese culturele hoofdstad. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het Hofstadverleden van Leeuwarden maakt de stad uniek ten opzichte van andere historische binnensteden. Hofsteden staan bekend als steden met een historische binnenstad met een rijk cultureel aanbod, gezellige horeca en een bruisend winkelhart. Precies wat je ook in Leeuwarden vindt!

Deze wandeling begint en eindigt op station Leeuwarden. De route door de monumentale stad heeft een lengte van 6,5 km en komt langs het Stadhouderlijk Hof (tot 1971 verblijf van de Koninklijke Familie), de prachtige Prinsentuin lusthof van de Friese Nassaus, grachten en de stompe Oldenhove. Er zijn veel bijzondere winkeltjes en talloze restaurantjes.

Benieuwd naar wat Leeuwarden nog meer te bieden heeft? Ontdek deze gastvrije stad met de tips van #nsfavourites.

Route

Wil je liever wat langer lopen en ook nog even buiten de stad kijken? Breid de wandeling dan uit met zo'n 6 km door de voormalige groene- land en tuinbouwgebieden van Leeuwarden. Je loopt onder andere langs de Potmarge, een oude waterloop die is aangewezen als beschermd monument. Zo krijg je een mooie combinatie van de stad en haar fraaie omgeving.

Koop treinkaartjes online

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Rotterdam Maasstad

12 of 15 km

Stadswandeling vanaf station Rotterdam Centraal.

Historie en natuurschoon bij de Hemelse Berg

5 tot 16,5 km

Van station Oosterbeek naar Arnhem Centraal

Wandeling over de bosrijke stuwwal Woldberg

9 tot 17 km

Rondwandeling vanaf station Steenwijk

Plan uw reis