Naar content

Hoofdnavigatie

Naar content

Hoofdnavigatie

Auto huren bij Greenwheels

Op ruim 1.800 locaties door Nederland en bij 110 NS-stations staan Greenwheels voor je klaar. Dit zijn deelauto’s die je deelt met anderen, maar niet tegelijkertijd. Je haalt de auto op en brengt deze terug wanneer je maar wilt. Dat scheelt een hoop gedoe. Nooit meer nadenken over verzekeringen, wegenbelasting, parkeren of onderhoud. En ook nog een stuk milieuvriendelijker.


Zo werkt het

In een paar eenvoudige stappen huur je een Greenwheels.

Stap 1: Registreer

Meld je gratis aan bij Greenwheels en kies een abonnement dat bij je past. Dit is afhankelijk van het aantal uren dat je de auto denkt te gebruiken per maand en het aantal kilometers dat je denkt te gaan rijden. Op greenwheels.com kun je berekenen welk abonnement het best bij jou past. Abonnementen kosten tussen € 0 en € 25 per maand.

Aanmelden kan met een OV-chipkaart. Meestal kan je dan binnen een half uur een Greenwheels reserveren en openen met je OV-chipkaart.

Kies je voor een Greenwheels kaart? Dan wordt deze binnen drie werkdagen naar je opgestuurd.

Tijdens het aanmelden betaal je een borg van € 225.

Stap 2: Reserveer een auto

Na je aanmelding kun je via greenwheels.com eenvoudig een deelauto zoeken en reserveren.

Stap 3: Auto openen en wegrijden

Je opent de Greenwheels-auto door je pas tegen de kaartlezer achter de voorruit te houden. Of je kunt de auto openen via de Greenwheels-app.

Pak vervolgens de boardcomputer uit het dashboardkastje en voer je pincode in. Trek de sleutel uit de boardcomputer en start de auto. Check voor het starten altijd of je auto schoon en schadevrij is.

Stap 4: Tussenstop, parkeren en afsluiten

Sluit de auto altijd af als je een tussenstop maakt. Laat waardevolle spullen nooit achter. Na afloop van je rit zet je de auto terug op de originele parkeerplaats.

Na afloop hoef je geen parkeergeld te betalen, want iedere auto heeft zijn eigen parkeerplaats. Bij een tussenstop is dit wel nodig. Sluit de auto af door de contactsleutel in de boardcomputer te steken en door je Greenwheels-pas tegen de kaartlezer achter de voorruit te houden of de app te gebruiken.

Kies voor duurzaamheid

Kiezen voor Greenwheels betekent kiezen voor duurzaamheid. Je gebruikt de auto alleen als je deze daadwerkelijk nodig hebt.

Ook introduceert Greenwheels een aantal auto's die rijden op elektriciteit: de Greenwheels E-Golf. Er zijn nu 7 e-Greenwheels auto’s. 2 daarvan staan bij stations geparkeerd, namelijk bij Rotterdam Centraal en station Driebergen Zeist.

Nieuw: e-Greenwheels

Het nieuwe Greenwheels: slimmer, sneller en beter

Na je treinreis uitchecken op het station en direct weer inchecken in een auto van Greenwheels?

Het kan nu heel makkelijk met de nieuwe app van Greenwheels. Met de app meld je je binnen één minuut aan met je OV-chipkaart en rij je direct weg. Op deze manier stap je op 110 stations gemakkelijk over.

Heb je een NS-abonnement? Dan krijg je eenmalig € 25 korting als je je bij Greenwheels registreert. Vul hiervoor na je registratie de actiecode NSvoordeel2020 in bij Mijn Greenwheels. Let op: de actiecode is 3 maanden geldig, dus wacht niet te lang met verzilveren na je registratie!

Greenwheels video