Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Greenwheels deelauto

Op ruim 2.150 locaties door Nederland en in de buurt van meer dan 130 NS-stations staan Greenwheels voor je klaar. Dit zijn deelauto’s die je deelt met anderen, maar niet tegelijkertijd. Je haalt de auto op en brengt deze terug wanneer je maar wilt. Dat scheelt een hoop gedoe. Nooit meer nadenken over verzekeringen, wegenbelasting, parkeren of onderhoud. En ook nog een stuk milieuvriendelijker.


Zo werkt het

In een paar eenvoudige stappen huur je een Greenwheels.

Stap 1: Registreer

Meld je gratis aan bij Greenwheels en kies een abonnement dat bij je past. Dit is afhankelijk van het aantal uren dat je de auto denkt te gebruiken per maand en het aantal kilometers dat je denkt te gaan rijden. Op greenwheels.com kun je berekenen welk abonnement het best bij jou past. Abonnementen kosten tussen € 0 en € 25 per maand.

Aanmelden kan met een OV-chipkaart. Meestal kan je dan binnen een half uur een Greenwheels reserveren en openen met je OV-chipkaart.

Kies je voor een Greenwheels kaart? Dan wordt deze binnen drie werkdagen naar je opgestuurd.

Tijdens het aanmelden betaal je een borg van € 50.

Stap 2: Reserveer een auto

Zoek en reserveer daarna een auto via de Greenwheels-app. Lees hoe dat werkt

Stap 3: Auto openen en wegrijden

Open de Greenwheels-auto door je pas tegen de kaartlezer achter de voorruit te houden. Of open de auto via de Greenwheels-app.

Pak vervolgens de boardcomputer uit het dashboardkastje en voer je pincode in. Trek de sleutel uit de boardcomputer en start de auto. Check voor het starten altijd of je auto schoon en schadevrij is.

Stap 4: Tussenstop, parkeren en afsluiten

Sluit de auto altijd af als je een tussenstop maakt. Laat waardevolle spullen nooit achter. Na afloop van je rit zet je de auto terug op de originele parkeerplaats.

Na afloop hoef je geen parkeergeld te betalen, want iedere auto heeft zijn eigen parkeerplaats. Bij een tussenstop is dit wel nodig. Sluit de auto af door de contactsleutel in de boardcomputer te steken en door je Greenwheels-pas tegen de kaartlezer achter de voorruit te houden of de app te gebruiken.

De Greenwheels app

Na je treinreis uitchecken op het station en direct weer inchecken in een auto van Greenwheels?

Het kan nu heel makkelijk met de Greenwheels app. Met de app meld je je binnen één minuut aan met je OV-chipkaart en rij je direct weg. Op deze manier stap je op meer dan 130 stations gemakkelijk over.

Greenwheels E-Golf

Kiezen voor Greenwheels betekent kiezen voor duurzaamheid. Je gebruikt de auto alleen als je deze daadwerkelijk nodig hebt.

Ook introduceert Greenwheels een aantal auto's die rijden op elektriciteit: de Greenwheels E-Golf. Er zijn nu 12 e-Greenwheels auto’s. Deze staan geparkeerd bij station Zwolle.