Naar content

Hoofdnavigatie

Q-Parkt P+R campagnebeeld

Parkeer + Reis

Met de auto reis je makkelijk en droog van en naar het station. Je parkeert dichtbij op het Q-Park P+R terrein. Reis je verder met je OV-chipkaart? Dan parkeer je nog voordeliger.


De voordelen

 • Je parkeert vlakbij het station
 • Reis je dezelfde dag met je OV-chipkaart? Dan ontvang je een speciaal dagtarief en betaal je maximaal € 8 per dag
 • Betalen gaat eenvoudig en snel met je betaalpas of creditcard

Je ontvangt het speciale dagtarief met deze OV-chipkaarten:

 • Persoonlijke OV-chipkaart of NS Business Card
 • Anonieme OV-chipkaart
 • Eenmalige chipkaart (treinkaartje uit de automaat)

Als je je treinkaartje online hebt gekocht, of via de NS-app, is het helaas niet mogelijk om korting te ontvangen.

Parkeren tell video

Zo ontvang je de korting

Je rijdt gemakkelijk in en uit op een Q-Park P+R terrein met je betaalpas of met een creditcard. Tot een bedrag van € 50 betaal je zelfs zonder pincode. Zo werkt het:

 1. Bij het inrijden steek je je betaalpas of creditcard in de kaartlezer. De slagboom gaat open en je kunt jouw auto parkeren.
 2. Houd bij het uitrijden eerst je OV-chipkaart voor de kaartlezer van de uitrijdterminal. Het systeem controleert of je die dag met de trein hebt gereisd en activeert automatisch het speciale dagtarief. Gratis dagkaart? Houd deze dan als eerste bij de kaartlezer. Daarna je OV-chipkaart en daarna je betaalpas. Op deze manier betaal je niets.
 3. Steek vervolgens jouw betaalpas waarmee je bent ingereden in de kaartlezer.
 4. Voor een kwitantie druk je op de knop 'kwitantie' op de zuil.
 5. De slagboom gaat open en je kunt uitrijden.

Je kunt betalen met een Maestro betaalpas, Mastercard, Visa, VPay, American Express, Yellowbrick, MultiTankCard en Travelcard tot een maximum van € 50 per keer.

Goed om te weten: je ontvangt dus alleen het speciale dagtarief als je die dag hebt in- en uitgecheckt met je  OV-chipkaart. Het speciale dagtarief geldt in combinatie met treinreizen met álle vervoerders, dus niet alleen als je met NS hebt gereisd.

Parkeer voordelig bij het station

Reis je met een OV-chipkaart met de trein? Dan parkeer je jouw auto voordelig of zelfs gratis op het Q-Park P+R terrein vlakbij het station. Het speciale dagtarief is afhankelijk van de locatie, maar ligt altijd tussen de € 0 en € 8 per dag. 

Dit speciale dagtarief geldt in combinatie met een treinreis op dezelfde dag, waarbij je in- en uitcheckt met je OV-chipkaart. Dit tarief geldt voor treinreizen met álle vervoerders, dus niet alleen als je met NS reist.

Bij het uitrijden hou je je OV-chipkaart voor de kaartlezer en het tarief wordt automatisch aangepast. Je hoeft hier verder niets voor te doen. Betalen is heel eenvoudig door in- en uit te rijden met je betaalpas.

Parkeerabonnement

Je ontvangt korting op een parkeerabonnement bij Q-Park, als je met een van de volgende NS-abonnementen reist:

 • NS Altijd Vrij en NS Traject Vrij Jaarabonnement: je ontvangt korting op een jaar- of maandabonnement parkeren.
 • NS Altijd Vrij en NS Traject Vrij Maandabonnement: je ontvangt korting op een Maandabonnement parkeren.
 • Met overige abonnementen ontvang je alleen het speciale dagtarief als je bent in- en uitgecheckt met je OV-chipkaart op de dag van parkeren bij een Q-Park P+R terrein.

Je vraagt een parkeerabonnement aan bij Q-Park, de beheerder en exploitant van de P+R terreinen. Kijk voor meer informatie of voor het aanvragen van een abonnement op de website van Q-Park of bel Q-Park Customer Services: 088-3295100 (bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur).

Parkeerterrein bij jouw station

Bij bijna elk station vind je een parkeerplaats waar je kunt parkeren. Dit kunnen onbewaakte terreinen zijn waar je gratis parkeert of dit zijn parkeerterreinen van Q-Park waar je betaald kunt parkeren.