Naar content

Hoofdnavigatie

Parkeer + Reis

Met de auto reist u comfortabel van en naar het station. U parkeert dichtbij en voordelig op het P+R (Q-Park) parkeerterrein.


Parkeer voordelig bij het station

Reist u met uw OV-chipkaart met de trein? Dan parkeert u uw auto voordelig of zelfs gratis op het P+R parkeerterrein bij het station. Het speciale dagtarief is afhankelijk van de locatie, maar ligt altijd tussen de € 0 en € 8 per dag. Dit tarief geldt voor treinreizen met álle vervoerders, dus niet alleen als u met NS reist. U ontvangt het dagtarief wanneer u dezelfde dag een treinreis heeft gemaakt en hierbij heeft in- en uitgecheckt met uw OV-chipkaart. Bij het uitrijden houdt u uw OV-chipkaart voor de kaartlezer en het tarief wordt automatisch voor u aangepast. U hoeft hier verder niets voor te doen. Betalen is heel eenvoudig door in- en uit te rijden met uw betaalpas.

De voordelen van parkeren op een P+R terrein

 • U parkeert dicht bij het station
 • Reist u dezelfde dag met uw OV-chipkaart, dan ontvangt u een speciaal dagtarief en betaalt u maximaal € 8 per dag
 • Betalen gaat eenvoudig en snel met uw Maestro betaalpas of creditcard

U ontvangt het speciale dagtarief met deze OV-chipkaarten:

 • Persoonlijke OV-chipkaart of NS Business Card
 • Anonieme OV-chipkaart
 • Eenmalige chipkaart (treinkaartje uit de automaat)

Indien u online uw treinkaartje heeft gekocht of via de Reisplanner Xtra app (met QR-code) is het helaas niet mogelijk om korting te ontvangen.

Zo ontvangt u de korting

U rijdt gemakkelijk in en uit op een P+R terrein met uw betaalpas of met een creditcard. Tot een bedrag van € 50,- kunt u gemakkelijk zonder pincode betalen. Zo werkt het:

 1. Bij het inrijden steekt u uw betaalpas (betaalpas of creditcard) in de kaartlezer. De slagboom gaat open en u kunt uw auto parkeren.
 2. Houd bij het uitrijden eerst uw OV-chipkaart voor de kaartlezer van de uitrijdterminal. Het systeem controleert of u die dag met de trein heeft gereisd en activeert automatisch het speciale dagtarief.
 3. Steek vervolgens uw betaalpas waarmee u bent ingereden in de kaartlezer: uw creditcard of betaalpas.
 4. Voor een kwitantie drukt u op de knop 'kwitantie' op de zuil.
 5. De slagboom gaat open en u kunt uitrijden.

U kunt betalen met uw Maestro betaalpas, Mastercard, Visa, VPay, American Express, Yellowbrick, MultiTankCard en Travelcard tot een maximum van € 50 per keer.

Goed om te weten: u ontvangt dus alleen het speciale dagtarief als u die dag heeft in- en uitgecheckt met uw OV-chipkaart. Het tarief geldt voor reizen met álle vervoerders, dus niet alleen als u met NS heeft gereisd.

Parkeerabonnement

U ontvangt korting op een parkeerabonnement bij Q-Park, als u met een van de volgende NS-abonnementen reist:

 • NS Altijd Vrij en NS Traject Vrij Jaarabonnement: u ontvangt korting op een jaar- of maandabonnement parkeren.
 • NS Altijd Vrij en NS Traject Vrij Maandabonnement: u ontvangt korting op een Maandabonnement parkeren.
 • Met overige abonnementen ontvangt u alleen het speciale dagtarief als u bent in- en uitgecheckt met uw OV-chipkaart op de dag van parkeren bij een Q-Park P+R terrein.

U vraagt een parkeerabonnement aan bij Q-Park, de beheerder en exploitant van de P+R terreinen. Kijk voor meer informatie of voor het aanvragen van een abonnement op de website van Q-Park of bel Q-Park Customer Services: 088-3295100 (bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur).

Parkeerterrein bij uw station

Bij bijna elk station vindt u een parkeerplaats waar u kunt parkeren. Dit kunnen onbewaakte terreinen zijn waar u gratis parkeert of dit zijn parkeerterreinen van Q-Park waar u betaald kunt parkeren.