Hoofdnavigatie

Naar content

Parkeer + Reis

Met de auto reist u makkelijk en droog van en naar het station. U parkeert dichtbij en voordelig op het P+R (Q-Park) parkeerterrein.


Parkeer met korting bij het station

Reist u met uw OV-chipkaart bij NS, dan ontvangt u minimaal 30% korting op het parkeertarief van het P+R parkeerterrein. De korting wordt alleen toegekend wanneer u dezelfde dag een treinreis heeft gemaakt en u hierbij heeft in- en uitgecheckt met uw OV-chipkaart. Houdt u uw OV-chipkaart bij het uitrijden voor de kaartlezer en uw korting wordt automatisch verrekend.

Bekijk hier de video over parkeren met korting

 

U ontvangt korting met deze OV-chipkaarten:

 • persoonlijke OV-chipkaart (is persoonsgebonden)
 • anonieme OV-chipkaart
 • eenmalige chipkaart (treinkaartje uit de automaat of een actiekaartje)

Indien u online uw treinkaartje heeft gekocht of via de Reisplanner Xtra app (met QR-code) is het helaas niet mogelijk om korting te ontvangen.

De voordelen van parkeren op een P+R terrein

 • U parkeert dicht bij het station
 • Reist u dezelfde dag met uw OV-chipkaart, dan ontvangt u korting op het dagtarief
 • Betalen gaat nu nog makkelijker met uw Maestro betaalpas of creditcard

Zo ontvangt u de korting

Vanaf nu rijdt u gemakkelijk in en uit op de P+R (Q-Park) terreinen bij de stations met uw Maestro betaalpas. Zonder gebruik van uw pincode en tot een bedrag van maximaal € 50 per keer. U hoeft dus niet meer langs de betaalautomaat te gaan om te betalen.

 1. Houd bij het uitrijden eerst uw OV-chipkaart voor de kaartlezer van de uitrijdterminal. Het systeem controleert of u die dag met NS gereisd heeft.
 2. Steek vervolgens uw betaalpas waarmee u bent ingereden in de kaartlezer: uw creditcard of betaalpas. Het systeem registreert het tijdstip van uitrijden.
 3. Voor een kwitantie drukt u op de knop 'kwitantie' op de zuil.
 4. De slagboom gaat open en u kunt uitrijden.

U kunt betalen met uw Maestro betaalpas, Mastercard, Visa, VPay, American Express, Yellowbrick, MultiTankCard en Travelcard tot een maximum van € 50 per keer.

Goed om te weten: u ontvangt dus alleen uw korting als u die dag heeft in- en uitgecheckt met uw OV-chipkaart.

Parkeerabonnement

U ontvangt ook korting op een parkeerabonnement bij Q-Park, als u met een van de volgende NS-abonnementen reist:

 • NS Altijd Vrij en NS Traject Vrij Jaarabonnement: u ontvangt korting op een jaar- of maandabonnement parkeren.
 • NS Altijd Vrij en NS Traject Vrij Maandabonnement: u ontvangt korting op een Maandabonnement parkeren.
 • Met overige abonnementen ontvangt u alleen korting als u bent in- en uitgecheckt bij NS met uw OV-chipkaart op de dag van parkeren bij een Q-Park P+R terrein.

U vraagt een parkeerabonnement aan bij Q-Park, de beheerder en exploitant van de betaalde P+R terreinen. Kijk voor meer informatie of voor het aanvragen van een abonnement op de website van Q-Park of bel Q-Park Customer Services: 0900 - 4466880 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 uur, € 0,45 per gesprek).

Parkeerterrein bij uw station

Bij bijna elk station vindt u een parkeerplaats waar u kunt parkeren. Dit kunnen onbewaakte terreinen zijn waar u gratis parkeert of dit zijn parkeerterreinen van Q-Park waar u betaald kunt parkeren.

Overzicht van de betaalde P+R (Q-Park) parkeerterreinen 

Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam Lelylaan, Apeldoorn, Assen, Bergen op Zoom, Beverwijk, Boxtel, Breda, Den Haag Laan van NOI, Deventer, Dordrecht, Duivendrecht, Eindhoven, Gorinchem, Gouda, Groningen, Heemstede-Aerdenhout, Heerenveen, Heerlen, Helmond, Hengelo, 's-Hertogenbosch, Hilversum, Leeuwarden, Maastricht, Middelburg, Naarden-Bussum, Nijmegen, Oisterwijk, Oss, Roermond, Roosendaal, Rotterdam Centraal, Schiedam Centrum, Valkenburg, Venlo, Woerden en Zaandam.