Naar content

Hoofdnavigatie

Huren bij een OV-fietskluis

De OV-fietskluis is een geautomatiseerde huurlocatie. U kunt met uw OV-chipkaart waaraan uw OV-fietsabonnement is gekoppeld een OV-fiets uit de kluis halen. Wilt u nog een fiets huren? Dat kan. Herhaal de handeling en neem de 2e fiets uit de kluis.


Herken de OV-fietskluis

U herkent de OV-fietskluizen in de onbewaakte fietsenstalling aan het logo van OV-fiets op de zijkant. Eén van de fietskluizen is voorzien van een blauw bedieningspaneel met display en toetsen.

Zo huurt u een OV-fiets

  • U steekt de OV-chipkaart in de metalen sleuf.
  • Op het display verschijnt het nummer van de kluisdeur die u kunt openen. U opent die kluisdeur door de deurhendel krachtig omhoog te trekken (gaat soms zwaar).
  • Pak de OV-fiets.
  • Sluit de deur zorgvuldig. Wacht tot u op het display de melding ziet dat de deur vergrendeld is.

OV-fiets terugbrengen

Bij het terugbrengen van een OV-fiets steekt u de OV-chipkaart in de metalen sleuf van het blauwe bedieningspaneel. U wordt gevraagd of de fiets nog in goede staat is. Is dat niet het geval, dan kunt u aangeven wat er aan de hand is. De OV-fiets wordt niet verhuurd tot het mankement is verholpen. Hierna verschijnt het nummer van de kluis die u kunt openen. Zet de OV-fiets terug in de kluis, sluit de deur zorgvuldig en wacht tot de melding op het scherm verschijnt dat de deur vergrendeld is.