Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Hoe werkt P+R?

Op de meeste P+R parkeerterreinen parkeer je gratis. Op de betaalde terreinen kan je eenvoudig in- en uitrijden op basis van een betaalpas, creditcard of mobiliteitskaart. Ook kun je op een aantal locaties al gebruik maken van het nieuwe parkeren op kentekenherkenning. Heb je op dezelfde dag met de trein gereisd? Scan dan eerst je OV-chipkaart of e-ticket voor treinreiskorting.


Inrijden op een P+R terrein

  1. Rijd tot de slagboom.
  2. Bied een betaalkaart om te parkeren aan. Betalen is mogelijk met je betaalpas, creditcard, Mobiliteitskaart of NS-Business Card.
  3. De slagboom gaat open en je kunt je auto parkeren.

Uitrijden van een P+R terrein

  1. Rijd tot de slagboom.
  2. Bied je OV-chipkaart aan voor reizigerskorting. De korting wordt automatisch berekend.
  3. Bied de betaalkaart aan waarmee je bent ingereden. Het verschuldigde parkeerbedrag wordt afgeschreven.
  4. De slagboom gaat open, het parkeerbedrag verschijnt op het scherm en je kunt uitrijden. Indien gewenst kun je een kwitantie laten afdrukken.

Kentekenherkenning

Op een aantal P+R locaties kun je al gebruik maken van ons nieuwe systeem, parkeren met behulp van kentekenherkenning. Wij maken je deur tot deur reis nog sneller en gemakkelijker. Benieuwd hoe dit werkt, bekijk dan onze pagina P+R kentekenherkenning.

Parkeren met korting

Reis je met een OV-chipkaart of e-ticket met de trein? Dan parkeer je jouw auto voordelig of zelfs gratis op betaalde P+R terreinen. Het speciale dagtarief is afhankelijk van de locatie, maar altijd maximaal € 8 per dag.

Dit speciale dagtarief geldt in combinatie met een treinreis op dezelfde dag, waarbij je in- en uitcheckt met je OV-chipkaart of e-ticket. Dit tarief geldt voor treinreizen met álle vervoerders, dus niet alleen als je met NS reist. Bij het uitrijden scan je eerst je OV-chipkaart of e-ticket. De korting wordt dan berekend waarna je kan betalen. Meerdere dagen parkeren? Ook dan krijg je korting, mits je het P+R terrein verlaat op dezelfde dag als de terugreis met de trein.

Goed om te weten:

  • Het e-ticket kun je alleen scannen voor treinreiskorting op alle betaalde P+R locaties met kentekenherkenning.
  • De korting geldt niet voor internationale treinreizen.

NS-Business Card met het P+R product

Heb je een NS-Business card met P+R product? Dan kun je met je NS-Business Card betalen. De parkeerkosten verschijnen op de factuur van je treinabonnement. Dit geldt alleen als op jouw NS-Business Card de optie parkeren actief is. Weet je het niet zeker? Vraag het na via je werkgever of check het in je Mijn NS Zakelijk account.

Meer over P+R locaties