Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Hoe werkt P+R?

Op de meeste P+R parkeerterreinen parkeer je gratis. Op de 53 betaalde terreinen in samenwerking met Q-Park kun je gemakkelijk en snel in en uitrijden met behulp van kentekenherkenning.


Beschikbare parkeerplekken checken

Parkeer je jouw auto op een van de betaalde P+R locaties? Dan kun je op deze locaties vooraf in de NS-app checken hoeveel beschikbare parkeerplekken er nog zijn, handig dus! Heb je op dezelfde dag met de trein gereisd? Dan parkeer je heel voordelig voor een reizigerskorting dagtarief. Scan dan eerst je OV-chipkaart of e-ticket voor treinreiskorting.

Inrijden op een P+R terrein

  1. Rijd tot de slagboom. Je kenteken wordt gescand.
  2. De slagboom gaat open en je kunt je auto parkeren.

Uitrijden van een P+R terrein

  1. Rijd tot de slagboom. Je kenteken wordt gescand en het bedrag verschijnt op het display.
  2. Bied je OV-chipkaart aan voor reizigerskorting op het dagtarief*. De korting wordt automatisch berekend.
  3. Betaal met je betaalpas, Creditcard, Mobiliteitskaart of NS Business Card.
  4. De slagboom gaat open en je kunt uitrijden. Indien gewenst kun je een kwitantie laten afdrukken

* Het reizigerskorting dagtarief is van toepassing indien het reguliere dagtarief is bereikt en er de dag van uitrijden met de trein is gereisd en uitgecheckt. De reizigerskorting is niet van toepassing op internationale reizen.

Kentekenherkenning

Op alle 53 betaalde P+R locaties kun je al gebruik maken van ons nieuwe systeem, parkeren met behulp van kentekenherkenning. Wij maken je deur tot deur reis nog sneller en gemakkelijker. Benieuwd hoe dit werkt, bekijk dan onze pagina P+R kentekenherkenning.

Betaalde P+R terreinen die niet voorzien zijn van kentekenherkenning zijn niet in beheer van NS. Hier kun je ook geen gebruik maken van het reizigerskorting dagtarief.

Parkeren met korting

Reis je met een OV-chipkaart of e-ticket met de trein? Dan parkeer je jouw auto voordelig of zelfs gratis op betaalde P+R terreinen. Het speciale reizigerskorting dagtarief is afhankelijk van de locatie, maar altijd maximaal € 9 per dag.

Dit speciale reizigerskorting dagtarief geldt in combinatie met een treinreis op dezelfde dag, waarbij je in- en uitcheckt met je OV-chipkaart of e-ticket. Dit tarief geldt voor treinreizen met álle vervoerders, dus niet alleen als je met NS reist. Bij het uitrijden scan je eerst je OV-chipkaart of e-ticket. De korting wordt dan berekend waarna je kan betalen. Meerdere dagen parkeren? Ook dan krijg je korting, mits je het P+R terrein verlaat op dezelfde dag als de terugreis met de trein.

Goed om te weten:

  • Het e-ticket kun je ook scannen voor treinreiskorting op alle betaalde P+R locaties met kentekenherkenning.
  • Je dient uit gecheckt te zijn met het e-ticket bij de poortjes, zodat je reis geregistreerd is voor de reizigerskorting.
  • De reizigerskorting is van toepassing indien het reguliere dagtarief is bereikt.
  • De korting geldt niet voor internationale treinreizen.

NS-Business Card met het P+R product

Heb je een NS-Business card met P+R product? Dan kun je met je NS-Business Card betalen. De parkeerkosten verschijnen op de factuur van je treinabonnement. Dit geldt alleen als op jouw NS-Business Card de optie parkeren actief is. Weet je het niet zeker? Vraag het na via je werkgever of check het in je Mijn NS Zakelijk account.

Meer over P+R locaties