Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Hoe werkt het?

Op de meeste P+R parkeerterreinen parkeer je gratis. Op de betaalde terreinen kan je eenvoudig in- en uitrijden op basis van een betaalpas, creditcard of mobiliteitskaart. Heb je op dezelfde dag met de trein gereisd? Scan dan eerst je OV-chipkaart voor treinreiskorting.


Inrijden

  1. Rijd tot de slagboom.
  2. Bied een betaalkaart om te parkeren aan. Betalen is mogelijk met je betaalpas, creditcard, Mobiliteitskaart of NS-Business Card.
  3. De slagboom gaat open en je kunt je auto parkeren.

Uitrijden

  1. Rijd tot de slagboom.
  2. Bied je OV-chipkaart aan voor reizigerskorting. De korting wordt automatisch berekend.
  3. Bied de betaalkaart aan waarmee je bent ingereden. Het verschuldigde parkeerbedrag wordt afgeschreven.
  4. De slagboom gaat open, het parkeerbedrag verschijnt op het scherm en je kunt uitrijden. Indien gewenst kun je een kwitantie laten afdrukken.

Treinreiskorting op parkeertarief

Reis je met een OV-chipkaart met de trein? Dan parkeer je jouw auto voordelig of zelfs gratis op betaalde P+R terreinen. Het speciale dagtarief is afhankelijk van de locatie, maar ligt altijd tussen de € 0 en € 8 per dag.

Let op: op dit moment is het enkel mogelijk om korting te ontvangen op je parkeertarief als je reist met een OV-chipkaart. Het is (nog) niet mogelijk om e-tickets te scannen bij de parkeerapparatuur. Dit jaar wordt alle parkeerapparatuur geüpgraded om niet alleen OV-chipkaarten maar ook e-tickets te scannen. Vanaf dat is het wel mogelijk een e-ticket aan te bieden om reizigerskorting te berekenen. 

P+R parkeren

Heb je een NS-Business Card met het P+R product?

Dan kun je met je NS-Business Card betalen. De parkeerkosten verschijnen op de factuur van je treinabonnement. Dit geldt alleen als op jouw NS-Business Card de optie parkeren actief is. Weet je het niet zeker? Vraag het na via je werkgever of check het in je Mijn NS Zakelijk account.