Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

OV-fiets

OV-fiets is de makkelijke huurfiets voor het laatste stukje van je reis. Als je met de trein aankomt op het station, huur je snel een OV-fiets om naar je afspraak te fietsen. Er zijn bijna 300 huurlocaties: op veel stations, bij bus- of metrohaltes en bij P+R terreinen. En heb je een NS Flex-abonnement? Dan hoef je je niet aan te melden voor de OV-fietsservice. Huur dan direct een fiets met je OV-chipkaart.

Het antwoord op je vraag...

Zo werkt de OV-fiets

Om een OV-fiets te kunnen huren, heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Hierop zet je gratis het OV-fietsabonnement. Huur vervolgens met je OV-chipkaart direct een OV-fiets bij een van de huurlocaties. Voor het gebruik van een OV-fiets betaal je € 4,45 per keer, tot 24 uur.

Beschikbaarheid OV-fiets checken

Via ns.nl of in de NS-app kunt u checken of, en hoeveel OV-fietsen beschikbaar zijn op het station van uw keuze. Heel erg handig voor het plannen van uw reis van deur tot deur!

Huren bij een bewaakte fietsenstalling

Bij een bewaakte fietsenstalling is het eenvoudig OV-fietsen huren. U meldt zich bij de stallinghouder. Vervolgens zijn er 2 mogelijkheden.

Huren bij een OV-fietspunt

Op dit moment zijn er 3 OV-fietspunten: In Utrecht op het Janskerkhof en in Rotterdam op het Wilhelminaplein en Marconiplein. Hier kunt u met uw OV-chipkaart een OV-fiets ophalen.

Huren bij een OV-fietskluis

De OV-fietskluis is een geautomatiseerde huurlocatie. U kunt met uw OV-chipkaart waaraan de OV-fietsservice is gekoppeld een OV-fiets uit de kluis halen. Wilt u nog een fiets huren? Dat kan. Herhaal de handeling en neem de 2e fiets uit de kluis.

Huren bij een fietscarrousel

De OV-fietscarrousel is een geautomatiseerde huurlocatie waar geen personeel aanwezig is. U kunt met uw OV-chipkaart waaraan de OV-fietsservice is gekoppeld, een OV-fiets ophalen.

Huren bij een zelfservice stalling

De zelfservice stalling is een geautomatiseerde huurlocatie waar geen personeel aanwezig is. U kunt met uw OV-chipkaart waaraan uw OV-fietsservice is gekoppeld, een OV-fiets ophalen.

Huren bij een fietsbox

De OV-fietsbox is een geautomatiseerde huurlocatie. U kunt met uw OV-chipkaart waar de OV-fietsservice aan gekoppeld is, een OV-fiets ophalen.

OV-fiets(sleutel) verloren of gestolen

Wat moet u doen bij diefstal of verlies van uw OV-fiets of OV-fietssleutel? In ieder geval is het belangrijk zo snel mogelijk NS hiervan op de hoogte te brengen.

Storing OV-fietslocatie

Er is niets zo vervelend als een storing. Zeker als dat betekent dat u daardoor tijdelijk geen gebruik kunt maken van onze diensten, zoals de OV-fiets.

OV-chipkaart met fietsservice vervangen of vernieuwen

OV-chipkaart met een fietsservice kwijt, is deze verlopen of beschadigd en werkt niet meer? In een paar eenvoudige stappen regel je een nieuwe OV-chipkaart én regel je jouw fietsservice.