Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Huren bij een bewaakte fietsenstalling

Bij een bewaakte fietsenstalling is het eenvoudig OV-fietsen huren. U meldt zich bij de stallinghouder. Vervolgens zijn er 2 mogelijkheden.


Een OV-fiets bij een bewaakte fietsenstalling

In een bewaakte fietsenstalling scant de stallinghouder de fietssleutel en uw OV-chipkaart. U kunt zelf een OV-fiets uit de stalling halen. U kunt ook uw OV-chipkaart scannen en krijgt vervolgens een gescande sleutel mee. U pakt in de stalling de OV-fiets met hetzelfde nummer. Als u de fiets terugbrengt, hoeft de stallinghouder alleen nog maar de fietssleutel te scannen.

Fiets controleren

Controleer voor u vertrekt de bandenspanning en het licht. Als u binnen een kwartier de fiets terugbrengt, omdat deze niet helemaal in orde is, hoeft u de huur van die fiets niet te betalen. U krijgt een ander exemplaar mee.

Inleveren bij dezelfde stalling

Als u huurt bij de bewaakte stalling, kunt u uw fiets terugbrengen bij een zelfservice stalling. Wij rekenen hier wel een toeslag van € 10 voor.

Controleer altijd de openingstijden. Verwacht u pas na sluitingstijd terug te keren? Vraag dan of er een andere manier is om de fiets in te leveren. Vaak is er een sleutelbox aanwezig waar u de fietssleutel in kunt gooien nadat u de OV-fiets goed op slot hebt gezet.

Maar let op: zolang de fiets niet is gescand, huurt u de OV-fiets. De risico's van eventueel buiten parkeren zijn voor u zelf.