Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Huren bij een OV-fietskluis

De OV-fietskluis is een geautomatiseerde huurlocatie. U kunt met uw OV-chipkaart waaraan de OV-fietsservice is gekoppeld een OV-fiets uit de kluis halen. Wilt u nog een fiets huren? Dat kan. Herhaal de handeling en neem de 2e fiets uit de kluis.


Zo huurt u een OV-fiets

  • U steekt de OV-chipkaart in de metalen sleuf.
  • Op het display verschijnt het nummer van de kluisdeur die u kunt openen. U opent die kluisdeur door de deurhendel krachtig omhoog te trekken (gaat soms zwaar).
  • Pak de OV-fiets.
  • Sluit de deur zorgvuldig. Wacht tot u op het display de melding ziet dat de deur vergrendeld is.

U herkent de OV-fietskluizen in de onbewaakte fietsenstalling aan het logo van OV-fiets op de zijkant. Eén van de fietskluizen is voorzien van een blauw bedieningspaneel met display en toetsen.

OV-fiets terugbrengen

Bij het terugbrengen van een OV-fiets steekt u de OV-chipkaart in de metalen sleuf van het blauwe bedieningspaneel. U wordt gevraagd of de fiets nog in goede staat is. Is dat niet het geval, dan kunt u aangeven wat er aan de hand is. De OV-fiets wordt niet verhuurd tot het mankement is verholpen. Hierna verschijnt het nummer van de kluis die u kunt openen. Zet de OV-fiets terug in de kluis, sluit de deur zorgvuldig en wacht tot de melding op het scherm verschijnt dat de deur vergrendeld is.

Kluis kapot of al bezet

Lukt het niet om uw OV-fiets in de kluis te zetten, omdat deze kapot is of al bezet, zet dan de OV-fiets op slot en doe de sleutel in de sleutelbox. Bel daarna met NS Klantenservice 030-7515155, zodat uw sleutel opgehaald en gescand kan worden.